ροή ειδήσεων

Μιχαηλίδου: Επίδομα γέννας 2.000 ευρώ στο 99% των Ελληνίδων που θα γίνονται μητέρες



«Τα 1.000 ευρώ θα δίνονται στην τελευταία εργάσιμη του επόμενου μήνα της γέννας και τα άλλα 1.000 ευρώ μετά από έξι μήνες»


Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη χορήγηση επιδόματος 2.000 ευρώ σε κάθε νέα μητέρα, όπως διευκρίνισε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου. Παραχωρώντας συνέντευξη στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6» εξήγησε ότι «τα 1.000 ευρώ θα δίνονται στην τελευταία εργάσιμη του επόμενου μήνα της γέννας και τα άλλα 1.000 ευρώ μετά από έξι μήνες».

Τόνισε επίσης ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ακολουθήσει η κατανομή των χρημάτων για όλες τις γέννες που έχουν γίνει από την 1η Ιανουαρίου του 2020 ενώ τόνισε ότι θα καλύπτεται η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. «Οι δικαιούχοι είναι διευρυμένοι καθώς η λογική είναι ότι πρόκειται για επίδομα που πρέπει να δίνεται για δημογραφικούς και όχι για προνοιακούς σκοπούς. Το επίδομα αυτό εισοδηματικά δίνεται στο 99% των Ελλήνων».

Τέλος, ερωτηθείσα εάν το επίδομα θα δίνεται και σε αλλοδαπούς, η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι αυτό θα γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια. «Εμάς μας νοιάζει οι πολίτες να είναι νόμιμα και μόνιμα στη χώρα. Το επίδομα θα δίνεται και σε πολίτες τρίτων χωρών που ζουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα τα τελευταία δώδεκα χρόνια ακόμα και αν δεν έχουν ελληνική

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *