ροή ειδήσεων

Κακοκαιρία: Προ των πυλών ο «Ηφαιστίων» – Οι επικίνδυνες περιοχές



Βροχές, χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου, πολικό ψύχος και πολύ θυελλώδεις ανέμους θα φέρει η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» από το πρωί της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, αέριες μάζες θα μετατοπιστούν προς την Ελλάδα από το βόρεια Βαλκάνια με αποτέλεσμα να σχηματίσουν χαμηλό βαρομετρικό στα νότια θαλάσσια τμήματα και το οποίο θα κινηθεί προς την περιοχή της Ρόδου. Εκεί θα υπάρξει μία σύγκρουση των αέριων συστημάτων τα οποία θα δώσουν την πολύ μεγάλη κακοκαιρία στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα.
Οι «επικίνδυνες» περιοχές

Από το μεσημέρι της Κυριακής οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν από τη Θράκη, θα επεκταθούν στη Μακεδονία και ακολούθως αφού περάσουν από το Αιγαίο θα ενταθούν στην ηπειρωτική χώρα. Ακόμη θα υπάρξει ενίσχυση των βόρειων ανέμων οι οποίοι μέσα στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 9-10 μποφόρ.

Επίσης χιόνια θα πέσουν στη Βοιωτία, στην Εύβοια, στην Ανατολική Πελοπόννησο, ενώ ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή στο κομμάτι Μαλακάσα – Λαμία (εκεί όπου υπήρξαν προβλήματα και με τη «Ζηνοβία»), όπως επίσης και στο οδικό δίκτυο Κορίνθου – Τριπόλεως. Από την άλλη πλευρά χιόνια θα πέσουν στα Βόρεια Προάστεια της Αττικής, (κυρίως σε Βίλια και Πάρνηθα) ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις το βράδυ της Παρασκευής δεν αποκλείεται να χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας.

Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά, πρώτα στο Ιόνιο και στον Θερμαϊκό και στη συνέχεια στο υπόλοιπο Αιγαίο, και θα φτάνουν κατά τόπους τα εννέα μποφόρ. Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της Κυριακής θα παρουσιάσει πτώση, που στα βόρεια θα φτάνει τους τέσσερις έως έξι βαθμούς.

Την Δευτέρα των Θεοφανείων αναμένονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ολικός παγετός σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές, χιονοπτώσεις κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, που γρήγορα θα περιοριστούν στην Αττική και στην Εύβοια. Επίσης θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου και περαιτέρω ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο, όπου θα φτάνουν τα δέκα μποφόρ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *