επικαιρότητα

Δολοφονία Ελένης - «Το εσώρουχο της κοπέλας ήταν σκισμένο...»

«Δεν συνεργάστηκαν και οι δύο κατηγορούμενοι»«Όχι» στην κλήτευση ψυχιάτρου από την εισαγγελέα

Συνεργάσιμο χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο Α.Λ. αλλά όχι και τον συγκατηγορούμενό του Μ.Κ., ο λιμενικός Θωμάς Ζόβας, ο οποίος είχε διερευνήσει την υπόθεση και είχε προχωρήσει στη σύλληψη των κατηγορουμένων.

Με το αίτημα της υπεράσπισης για κλήτευση ψυχιάτρου στο δικαστήριο ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα της δίκης για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

«Όχι» στην κλήτευση ψυχιάτρου από την εισαγγελέα

Αρχικά η εισαγγελέας δήλωσε ότι δεν κρίνεται απαραίτητο καθώς υπάρχουν πολυσέλιδες αναφορές των δύο κατηγορουμένων και ακολούθως ο συνήγορος της οικογένειας Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας, τόνισε ότι δεν υπήρξε πρότερο αίτημα για την κλήτευση ψυχιάτρου και θύμισε ότι ο πραγματογνώμων κ. Παπαθανασίου απεφάνθη ότι οι δράστες ενήργησαν με πλήρη συνείδηση.

Η εισαγγελέας απαντώντας στους συνηγόρους υπεράσπισης δήλωσε ότι απορρίπτει το αίτημα κλήτευσης εκτός και αν έχουν αλλάξει υπερασπιστική γραμμή.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Μαντάς, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου Μ.Κ από τη Ρόδο αντέτεινε στην εισαγγελέα ότι δικονομικά η κλήτευση του ειδικού μπορεί να διατυπωθεί μέχρι και την ολοκλήρωση της απολογίας του κατηγορούμενου. Ο κ. Μαντάς επανέλαβε ότι ο εντολέας του αρνείται τον βιασμό αλλά αποδέχεται ότι είχε συμμετοχή στo φόνο της Ελένης Τοπαλούδη.

Για την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ο κ. Μαντάς, αποδέχτηκε ότι δεν το ζήτησαν στο πρώτο στάδιο της διαδικάσιας αλλά κρίνει ότι θα συμβάλλει στην διασαφήνιση του εγκλήματος. «Τον θέλουμε πιο πολύ εμείς» σχολίασε ο κ. Κούγιας και αναφέρθηκε στην αναφορά του κ Παπαθανασίου «προσποιούνται τους ψυχασθενείς» Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα.

Ζόβας: Δεν συνεργάστηκαν και οι δύο κατηγορούμενοι

«Είναι σχετικά ερημική περιοχή, ιδιαίτερα εκείνη την εποχή και ώρα. Το σπίτι είναι μικρό και οι χώροι κοντινοί. Ένας άνθρωπος που ακούει σωστά θα έπρεπε να ακούσει τις φωνές της Ελένης» κατέθεσε για τη γιαγιά του κατηγορουμένου από τη Ρόδου, ο Θωμάς Ζόβας, λιμενικός ο οποίος είχε διερευνήσει την υπόθεση και είχε προχωρήσει στη σύλληψη των κατηγορουμένων.


«Το εσώρουχο της κοπέλας ήταν σκισμένο στο πλάι, κατ εμέ κάποιος το είχε τραβήξει, δεν μπορεί κάτι τέτοιο να συνέβη από τα βράχια»

Ο κ. Ζόβας δήλωσε ότι ο ήταν ο ένας εκ των κατηγορουμένων που υπέδειξε τον δρόμο που ακολούθησαν για να πετάξουν την Ελένη στα βράχια. «Αν δεν είσαι από εκεί δεν τον ξέρεις» είπε χαρακτηριστικά. Για να πάμε στο σημείο από το οποίο φέρονται να έριξαν την Ελένη στη θάλασσα, υπάρχει ένα κοινό δρομολόγιο, βατό από όλους και ένα που το ξέρουν μόνο ντόπιοι. Η κάμερα έχει καταγράψει το πέρασμα του αυτοκινήτου δύο φορές» δήλωσε.

Ερωτηθείς για τα αντικείμενα που βρέθηκαν, ο κ. Ζόβας είπε ότι «το εσώρουχο της κοπέλας ήταν σκισμένο στο πλάι, κατ εμέ κάποιος το είχε τραβήξει, δεν μπορεί κάτι τέτοιο να συνέβη από τα βράχια».

Σε ερώτηση από την πλευρά της υπεράσπισης του Μ.Κ. για τον δρόμο αν αποκλείεται να τον γνωρίζει ο κ. Ζόβας ξεκαθάρισε ότι πρέπει ή να ζει κανεις στο νησί ή να κινείται στην περιοχή. «Η υπόθεση πήρε πολύ μεγάλη έκταση και οι αστυνομικοί που ήρθαν στο νησί μας ρωτούσαν αν ξέραμε τους κατηγορούμενους και αν είχαν δημιούργησει προβλήματα στο νησί. Πολλοί είχαν αναφέρει ότι είχαν καυγαδίσει μαζί με τον κατηγορούμενο από τη Ρόδο» είπε ο κ. Ζόβας εξηγώντας τον χαρακτηρισμό «έντονο χαρακτήρα» που είχε αποδόσει στον Μ.Κ. Στην πρώτη κατάθεσή του.

«Όταν έφτασα στο σημείο και ρώτησα τον πατέρα πού είναι ο γιος του, δεν μου απαντούσε ευθέως και ακόμα και όταν επέμενα με ερωτήσεις μου, μου απαντούσε με γενικότητες» απάντησε σε ερώτηση της υπεράσπισης για τον όρο «κρύβεται» που χρησιμοποίησε για τον κατηγορούμενο Μ.Κ. στην πρώτη του κατάθεση.

«Όταν ήρθε ο Μ.Κ. Δεν ήταν συνεργάσιμος, δεν απαντούσε στις ερωτήσεις μου. Έλεγε “δεν ξέρω τίποτα”, “δεν έχω κάνει τίποτα”» εξήγησε ο κ. Ζόβας για το ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν «συνεργάσιμος».

Αντιθέτως, ο κ. Ζόβας χαρακτήρισε περισσότερο συνεργάσιμο τον έτερο κατηγορούμενο Α.Λ και υποστήριξε ότι εκείνος δεν ήξερε τη διαδρομή την οποία ακολούθησαν οι δύο για να πετάξουν την Ελένη Τοπαλούδη στα βράχια. Σε ερώτηση του συνήγορου υπεράσπισης του Α.Λ αν θεωρεί ότι ο εντολέας του προσποιήθηκε ότι δεν ήξερε ή όντως δεν ήξερε να τον οδηγήσει στο σημείο, επέμεινε ότι θεωρεί ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος δεν ήξερε τη διαδρομή.

Τέλος, υποστήριξε ότι η δολοφονία της Ελένης ξεκίνησε από το υπνοδωμάτιο και υπήρχαν αίματα σε όλο το σπίτι, στους διαδρόμους και στο μπάνιο.Πηγή: reader

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Πριν λίγο δέχτηκα επίθεση από 2 ατομα πατέρα γιο διότι είπα στον πατέρα ότι είναι παράνομο να έχει το σκυλί του στον δρόμο και να οδηγάς με το αμάξι κρατώντας με σκοινί και κάλεσε τα παιδιά του και κατόπιν αυτού πατέρας και γιος μου έκαναν αυτο εγινε στο φαληρακι πηγαίνοντας για να παραλάβω που σχολουσε απο ξενοδοχείο και τον ειδα να μπαίνειπρος γυμνιστές επίθεση και ο γιος με χτύπησε με μπουνιά στο αυτί

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά