επικαιρότητα

Πτώση στην παγκόσμια εναέρια κυκλοφορία για πρώτη φορά από το 2008 λόγω κορονοϊού

Οι απώλειες για τις αεροπορικές εταιρείες μπορεί να φτάσουν μέχρι και 29 δισ. δολάρια.Η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία αντιμετωπίζει τεράστιες οικονομικές απώλειες και την πρώτη μείωση της την τελευταία δεκαετία λόγω της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Η Διεθνής Αρχή Αερομεταφορών (IATA) προειδοποίησε την Πέμπτη ότι ο αντίκτυπος του ιού στη ζήτηση θα μπορούσε να κοστίσει τις αεροπορικές εταιρείες πάνω από 29 δισεκατομμύρια δολάρια, με τους ασιατικούς αερομεταφορείς να επιβαρύνονται με τις μεγαλύτερες απώλειες. Η επιδημία θα μειώσει επίσης την παγκόσμια κίνηση κατά 4,7%, αναιρώντας τις προηγούμενες προβλέψεις της IATA για ανάπτυξη και σηματοδοτώντας την πρώτη συνολική μείωση της ζήτησης από την παγκόσμια οικονομική κρίση της του 2008-2009.

Ο κορονοϊός έχει σκοτώσει περισσότερους από 2.200 ανθρώπους παγκοσμίως, με όλους τους θανάτους - πλην 11 - να καταγράφονται στην ηπειρωτική Κίνα. Ο συνολικός αριθμός ασθενών παγκοσμίως ανέρχεται σε πάνω από 75.000.Στο πλαίσιο αυτό δεκάδες αεροπορικές εταιρείες έχουν αναστείλει ή μειώσει τις πτήσεις τους προς την ηπειρωτική Κίνα. Το Πεκίνο έχει επίσης θέσει περισσότερους από 780 εκατομμύρια ανθρώπους υπό ταξιδιωτικούς περιορισμούς, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του ιού και ανέστειλε όλα τα τουριστικά πακέτα εσωτερικού και εξωτερικού.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΙΑΤΑ, το επίκεντρο της ασθένειας παραμένει η Κίνα. «Εάν εξαπλωθεί ευρύτερα στις αγορές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού τότε οι επιπτώσεις στις αεροπορικές εταιρείες θα είναι μεγαλύτερες και σε άλλες περιοχές», ανέφερε η αρχή.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει να αισθάνονται τις οδυνηρές συνέπειες.


Η Qantas, ο εθνικός αερομεταφορέας της Αυστραλίας, δήλωσε την Πέμπτη ότι ο ιός θα μπορούσε να στερήσει κέρδη (προ φόρων) ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων από το δεύτερο μισό του οικονομικού έτους της εταιρείας.


Η Air France - KLM ανέφερε επίσης ότι ο ιός θα μπορούσε να μειώσει τα κέρδη της κατά 216 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου.

(με πληροφορίες από CNN)

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ασυνειδητος στην οδό Σαμου έχει αφήσει ,εδώ και δεκα ημερες, τον βόθρο του σπιτιου του να ξεχειλίζει.
Τα βόθρο λύματα εχουν κατακλυσει το οδοστρομα της οδου Σαμου,και το πεζοδρομιο στην διασταυρωση με την οδο Δ.Αναστασιαδη. Μετά από πορεία μερικών μέτρων στον δρόμο και στο πεζοδρομιο,αυτά καταλήγουν στον υπόνομο της οδού Αναστασιαδη.
Σε ερώτηση γειτόνων προς Δήμο Ρόδου, ΔΕΥΑΡ, ΕΛΑΣ, υγειονομειο, όλοι δηλώνουν αν αρμόδιοι ενώ ο συνειδητος ιδιοκτήτης ως γνήσιος Ελληναρας υβριζει όποιον του κάνει παρατήρηση!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά