επικαιρότητα

Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά οξυγόνο σε άλλον γαλαξία! (pic)Οι επιστήμονες ανακάλυψαν για πρώτη φορά μοριακό -αναπνεύσιμο- οξυγόνο σε άλλον γαλαξία πέρα από τον δικό μας!

Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι επιστήμονες ανακάλυψαν αναπνεύσιμο οξυγόνο σε άλλον γαλαξία! Το ίδιο, δηλαδή, μοριακό οξυγόνο, που αναπνέουμε και εμείς στη Γη.

Μια ομάδα αστρονόμων από το Αστρονομικό Παρατηρητήριο της Σαγκάης έκανε την εκπληκτική ανακάλυψη, που δείχνει ότι το ενδεχόμενο να υπάρχει ζωή και αλλού στο σύμπαν ίσως είναι θέμα λίγων ετών μέχρι να επιβεβαιωθεί...

Το οξυγόνο, άλλωστε, είναι το πιο κοινό από τα στοιχεία για τον άνθρωπο και οι επιστήμονες πάντα πίστευαν πως θα ήταν και το πιο εύκολο να εντοπιστεί. Παρ' όλα αυτά, μόλις τώρα τα κατάφεραν!


Χρησιμοποιώντας ραδιοτηλεσκόπια, οι ερευνητές εντόπισαν σημάδια του οξυγόνου σε έναν γαλαξία ονόματι Markarian 231, που βρίσκεται 560 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά μας.

Τα τηλεσκόπια, λοιπόν, έδειξαν ακτινοβολία σε μήκος κύματος 2,52 χιλιοστόμετρων, το οποίο είναι σημάδι αναπνεύσιμου οξυγόνου.

Συνήθως, το οξυγόνο είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανιχνευθεί από τη Γη, επειδή τα είδη των σημάτων, που θα πρέπει να μας προειδοποιήσουν για την ύπαρξή του, απορροφώνται από την ατμόσφαιρα του πλανήτη μας.

Τελικά, αυτό κατέστη δυνατό, επειδή το φως του Markarian 231 είναι κοκκινωπό, που σημαίνει ότι «τεντώθηκε» σε μεγαλύτερα μήκη κύματος, καθώς ταξίδευε προς τη Γη, επιτρέποντάς του να περάσει από την ατμόσφαιρα.

Γράφοντας για την ανακάλυψή τους στο Astrophysical Journal, οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για την «πρώτη ανίχνευση του εξωγαλακτικού μοριακού οξυγόνου» και το πρώτο οξυγόνο, που παρατηρήθηκε ποτέ έξω από το δικό μας ηλιακό σύστημα.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Σχέδιο νόμου για «κούρεμα» των οφειλών που έχουν οι επιχειρήσεις προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
Mα τι ''μακάκες'' πρέπει να είμαστε όσοι καθόμαστε και πληρώνουμε κανονικά τις οφειλές μας . Μήπως πρέπει να το σκεφτούμε καλύτερα ;;;

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά