επικαιρότητα

Πώς θα κουρέψετε κατά 25% τους φόρους σας λόγω... κορονοϊου

Ποια είναι η διαδικασία - Ποιες ευκολίες πληρωμής θα γίνουν - Για ποιους θα ισχύσει το μέτρο.Μπροστά στον υπαρκτό πλέον εφιάλτη να καταρρεύσουν τα έσοδα του κράτους και από φόρους και από ασφαλιστικές εισφορές, η κυβέρνηση απευθύνεται σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις και τους καλεί να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις τους με "κούρεμα" 25%.


Το μέτρο ανακοινώθηκε χθες από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και αναμένεται να εξειδικευτεί άμεσα με σχετική υπουργική απόφαση. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα αφορά στο σύνολο του πληθυσμού αλλά μόνο σε όσους δικαιούνται αναβολής στην πληρωμή των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων. Όσοι, παρά το γεγονός ότι έχουν το δικαίωμα να πληρώσουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις ειδικά του Μαρτίου και του Απριλίου το καλοκαίρι θα δώσουν τα χρήματα "εδώ και τώρα", θα πληρώσουν το 75% του φόρου που αναλογεί.


Ειδικότερα, το μέτρο θα ισχύσει ως εξής:


·Εργαζόμενοι: Για τους εργαζόμενους στους οποίους έχει γίνει προσωρινή αναστολή της σύμβασης εργασίας από τις επιχειρήσεις (δηλαδή με διοικητική εντολή ή έχουν κλείσει ή έχουν χαρακτηριστεί πληττόμενες) προβλέπεται η παροχή έκπτωσης 25% επί των βεβαιωμένων οφειλών Δ.Ο.Υ και των δόσεων ρυθμίσεων βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών εφόσον καταβληθούν στην προβλεπόμενη ημερομηνία.

·Για τις επιχειρήσεις προσφέρεται η παροχή έκπτωσης 25% επί των βεβαιωμένων οφειλών Δ.Ο.Υ των δόσεων ρυθμίσεων βεβαιωμένων οφειλών (εκτός ΦΠΑ) σε περίπτωση που δεν γίνει αξιοποίηση της αναστολής και καταβληθούν στα αρχικώς, προβλεπόμενα χρονικά περιθώρια.
Με ευκολίες πληρωμής

Το μέτρο αποσκοπεί στο να διατηρήσει ρευστότητα και το ίδιο το δημόσιο την απαιτούμενα ρευστότητα προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες: από τη λειτουργία του υγειονομικού μηχανισμού και των δημόσιων υπηρεσιών μέχρι την καταβολή μισθών και συντάξεων. Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη ανακοινωθεί οι ακόλουθες ευκολίες πληρωμής:

1. Για τους εργαζόμενους, προβλέπεται η αναστολή καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων και δόσεων ρυθμίσεων φορολογικών οφειλών για τέσσερις μήνες

2. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες προσφέρεται αναστολή καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης (για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο). Η εξόφληση αυτών των εισφορών μπορεί να γίνει τμηματικά σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου. Για τις ρυθμίσεις και για τις υποχρεώσεις καταβολής που απορρέουν από αυτές για το διάστημα από τον Μάρτιο έως και το τέλος Μαίου, οι οφειλές θα παγώνουν και θα αρχίσουν να πληρώνονται από την 1η Ιουνίου.

3. Για τις επιχειρήσεις προβλέπεται:

·Αναστολή καταβολής ασφαλιστικών υποχρεώσεων και δόσεων ρυθμίσεων ως εξής: Παράταση προθεσμίας καταβολής εισφορών μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου οι οποίοι μπορούν και να πληρωθούν στις 30/098 και στις 31/10 αντίστοιχα.

·Τρίμηνη παράταση της προθεσμίας καταβολής δόσεων που είναι απαιτητές στις 31 Μαρτίου.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ασυνειδητος στην οδό Σαμου έχει αφήσει ,εδώ και δεκα ημερες, τον βόθρο του σπιτιου του να ξεχειλίζει.
Τα βόθρο λύματα εχουν κατακλυσει το οδοστρομα της οδου Σαμου,και το πεζοδρομιο στην διασταυρωση με την οδο Δ.Αναστασιαδη. Μετά από πορεία μερικών μέτρων στον δρόμο και στο πεζοδρομιο,αυτά καταλήγουν στον υπόνομο της οδού Αναστασιαδη.
Σε ερώτηση γειτόνων προς Δήμο Ρόδου, ΔΕΥΑΡ, ΕΛΑΣ, υγειονομειο, όλοι δηλώνουν αν αρμόδιοι ενώ ο συνειδητος ιδιοκτήτης ως γνήσιος Ελληναρας υβριζει όποιον του κάνει παρατήρηση!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά