ροή ειδήσεων

Το «βρώμικο» παιχνίδι της Άγκυρας στο Αιγαίο: Οι 6 Τούρκοι πιλότοι και τα 40 γαλάζια μαχητικά (Βίντεο)


Facebook Twitter Whatsapp


Η παρουσία δεκάδων μαχητικών πάνω τον Έβρο και από τα ελληνικά νησιά για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου ενόχλησε την Άγκυρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ



Τουρκικές προκλήσεις ανήμερα της εθνικής επετείου: Δεκάδες παραβιάσεις, υπερπτήσεις, εικονικές αερομαχίες



Δεν σεβάστηκαν τίποτα. Κουρέλιασαν τα δήθεν - όπως αποδεικνύεται - Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης δικαιώνοντας όσους έκαναν λόγο για περιττή πλέον προσπάθεια από την Ελλάδα να πέσουν οι τόνοι ή έστω να επιτευχθεί μια στοιχειώδης συνεννόηση. Και προχώρησαν για μια ακόμη φορά σε μπαράζ θρασύδειλων προκλήσεων ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής.

Μόλις 6 τουρκικά μαχητικά βγήκαν σε Αιγαίο και Έβρο. Πιθανόν πλέον να μην έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες η τουρκική αεροπορία όπως εκτιμούν στρατιωτικές πηγές. Ήταν όμως όλοι τους σε διατεταγμένη υπηρεσία και με ξεκάθαρες εντολές να καταγράψουν εκ του ασφαλούς όσες περισσότερες υπερπτήσεις μπορούν πάνω από ελληνικά εδάφη και να επιστρέψουν γρήγορα πίσω ανατολικά από τις τουρκικές ακτές.



Η παρουσία δεκάδων μαχητικών πάνω τον Έβρο και από τα ελληνικά νησιά για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου ενόχλησε την Άγκυρα. Αυτόν όμως τον τρόπο διάλεξε η Ελληνική Πολιτεία για να τιμήσει την Εθνική Εορτή και ταυτόχρονα να μην θέσει σε κίνδυνο την υγεία πολιτών αλλά και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων διοργανώνοντας όπως είθισται στρατιωτικές παρελάσεις.Και δεν είναι υποχρεωμένη να δώσει σε κανέναν λογαριασμό.

Η Τουρκία όμως η οποία αν και όπως όλα δείχνουν πλήττεται συντριπτικά σε σχέση με την Ελλάδα από τη φονική πανδημία βρήκε μια ακόμη ευκαιρία για να αποδείξει ότι δεν διστάζει να προχωρά σε unfair ενέργειες.

Η πρώτη αφορμή ήταν η μετάβαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή με ελικόπτερο Chinook στο ακριτικό Καστελόριζο για τον εορτασμό της Εθνικής μας Εορτής. Το βίντεο που φέρνει στο φως το Νewpost δείχνει το ελληνικό ελικόπτερο τη στιγμή που προσεγγίζει τη Μεγίστη.



Ακολούθησε η χαμηλή διέλευση ζεύγους ελληνικών μαχητικών F-16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης. Τα γαλάζια «γεράκια» έστειλαν το μήνυμα στους ακρίτες ότι η Πολεμική Αεροπορία είναι εκεί για να τους σκεπάζει με τα φτερά της και να τους προστατεύει όπως άλλωστε κάνει τόσο η πανίσχυρη φρουρά του νησιού όσο και το Πολεμικό Ναυτικό το οποίο έχει μόνιμη παρουσία στην περιοχή.



Τα τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τη Ρω δυο φορές σε μεγάλο ύψος και με μεγάλη ταχύτητα και όταν βρέθηκαν απέναντι από τα ελληνικά μαχητικά έσπευσαν να εξαφανιστούν στα Μικρασιατικά παράλια.



Ακόμη μεγαλύτερο όμως εκνευρισμό φαίνεται ότι προκάλεσαν στην Άγκυρα οι συνεχείς τις τελευταίες ημέρες πτήσεις ελληνικών μαχητικών πάνω από τον Έβρο. Εκεί που έπαιξαν τον τελευταίο μήνα ποντάροντας σε αποσταθεροποίηση με δόλωμα τους μετανάστες αλλά απέτυχαν εξαιτίας την αποφασιστικής απάντησης που έλαβαν κατά μήκος του ποταμού και του φράχτη. Τούρκος πιλότος για δεύτερη φορά τις τελευταίες εβδομάδες θέλησε να κάνει επίδειξη προκλητικότητας.

Ακολούθησε ένα μπαράζ υπερπτήσεων με πιο προκλητική αυτή πάνω από το δυτικό άκρο της Λέσβου και άλλες σε μικρότερα νησιά όπως οι Οινούσσες, το Φαρμακονήσι και οι Λειψοί.

Το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας είχε συνολικά στον αέρα 40 μαχητικά από όλες τις Πολεμικές Μοίρες. Τόσο τα F-16 που ήταν σε επιφυλακή όσο και άλλα αεροσκάφη τα οποία συμμετείχαν στις χαμηλές διελεύσεις πάνω από πόλεις και νησιά για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Για μία ακόμη φορά η αναλογία ήταν συντριπτική υπέρ των γαλάζιων «φτερών» όπως άλλωστε γίνεται συνεχώς εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Και σε πολλές περιπτώσεις ένα τουρκικό αεροπλάνο καταδιώχθηκε από δύο και παραπάνω Ελληνικά μαχητικά με τους Έλληνες αεροπόρους να συγκρατούν όπως πάντα το θυμό τους και να λειτουργούν με απόλυτη ψυχραιμία και πλήρη επαγγελματισμό. Και οι τέσσερις εμπλοκές είχαν τη γνωστή κατάληξη με τους γείτονες της TUAF να αποχωρούν, τη HAF να παραμένει πάνω από τα Ελληνικά νησιά και να προσγειώνει τελευταία τα μαχητικά της.

Το επαναλαμβανόμενο unfair παιχνίδι της Άγκυρας στο Αιγαίο δεν αιφνιδιάζει πλέον κανέναν στο ελληνικό επιτελείο αλλά αποδεικνύει ότι ο κατευνασμός και η προσπάθεια για διάλογο απλά αποθρασύνει όλο και περισσότερο τους γείτονες.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *