επικαιρότητα

Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα Κρήτης & Ρόδου »ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΓΙΩΝ-ΣΩΣΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»Ο Υπουργός Εργασίας δυναμιτίζει το κλίμα «ενότητάς μας» «πατριωτισμού της ευθύνης» και «στην πράξη και όχι στα λόγια κοινωνικής αλληλεγγύης» για το οποίο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο στο διάγγελμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου! Η διάταξη του ένατου άρθρου της από 20-3-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, επεμβαίνει βίαια στις ατομικές εργασιακές σχέσεις και δεν διασφαλίζει επ’ ουδενί τη μη απόλυση των εργαζομένων μετά το εξάμηνο, παρά μόνο τη διατήρηση του συνολικού αριθμού τους στην επιχείρηση.

Άραγε γιατί η αναστολή των συμβάσεων εργασίας (κλειστών και πληττομένων επιχειρήσεων) δεν αρκεί για να αντιμετωπίσουν οι εργοδότες τις συνέπειες της σημερινής κρίσης; Γιατί δεν επιδοτεί τον μισθό και την διατήρηση της θέσης εργασίας και όχι την αναστολή της και δημιουργεί κλίμα πανικού και ανασφάλειας στους εργαζόμενους;

Παρά το γεγονός ότι στα κυβερνητικά μέτρα, λόγω της έκτακτης περιόδου που διανύουμε , προσδιορίζεται η ισχύς τους για ένα με ενάμιση μήνα και δίνεται παράταση αν χρειαστεί, η συγκεκριμένη ρύθμιση έχει εξάμηνη διάρκεια, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αποσκοπεί με μαθηματική ακρίβεια στη μακροχρόνια ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και σε μισθούς πείνας.
Σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, που οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι ζουν με την αγωνία της επόμενης μέρας, δεν μπορεί να είναι ανεκτές τέτοιες αυθαίρετες συμπεριφορές και ρυθμίσεις. Συμπεριφορές που όχι μόνο συμπιέζουν το εισόδημα των εργαζομένων αλλά πλήττουν συνολικά την οικονομία και την κοινωνική συνοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το κράτος έχει υποχρέωση να μην αφήσει τους εργαζόμενους αυτή την κρίσιμη στιγμή ευάλωτους στην αυθαιρεσία και την απληστία.
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ!
Τα ΔΣ

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ασυνειδητος στην οδό Σαμου έχει αφήσει ,εδώ και δεκα ημερες, τον βόθρο του σπιτιου του να ξεχειλίζει.
Τα βόθρο λύματα εχουν κατακλυσει το οδοστρομα της οδου Σαμου,και το πεζοδρομιο στην διασταυρωση με την οδο Δ.Αναστασιαδη. Μετά από πορεία μερικών μέτρων στον δρόμο και στο πεζοδρομιο,αυτά καταλήγουν στον υπόνομο της οδού Αναστασιαδη.
Σε ερώτηση γειτόνων προς Δήμο Ρόδου, ΔΕΥΑΡ, ΕΛΑΣ, υγειονομειο, όλοι δηλώνουν αν αρμόδιοι ενώ ο συνειδητος ιδιοκτήτης ως γνήσιος Ελληναρας υβριζει όποιον του κάνει παρατήρηση!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά