ροή ειδήσεων

Κορωνοϊός- Γεραπετρίτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια



Με δεδομένη την πανδημία από τον κορωνοϊό και την κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρο τον κόσμο , η ελληνική κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί να λάβει όλα τα μέτρα για να μην εξαπλωθεί ο ιός στη χώρα μας.

Τη δημιουργία νέων εστιών διασποράς του κορωνοϊου από«εισαγόμενα» κρούσματα φοβούνται οι υγιειονομικές αρχές καθώς εξακολουθούν να καταφθάνουν με πτήσεις από ευρωπαϊκές χώρες φοιτητές και εργαζόμενοι .

Με δεδομένη την πανδημία από τον κοροναϊό και την κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρο τον κόσμο , η ελληνική κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί να λάβει όλα τα μέτρα για να μην εξαπλωθεί ο ιός στη χώρα μας.

Ο υπουργός επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια για την αντιμετώπιση διασποράς του κοροναϊού στη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα μέτρο που εξετάζεται σε «ύστερη φάση».

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο ίδιος διευκρίνισε ότι σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση μεριμνά για τον επαναπατρισμό Ελλήνων μόνο για λόγους υγείας ή έλλειψης στέγης σε χώρες του εξωτερικού, καθώς όπως υπογράμμισε το σύστημα έχει ήδη επιβαρυνθεί σημαντικά από την καραντίνα όσων φρόντισαν ήδη να επιστρέψουν και τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

«Σε μία ύστερη φάση κι αυτό είναι ανοιχτό (σ.σ. κλείσιμο όλων των αεροδρομίων). Ήδη υπάρχει απαγόρευση πτήσεων από χώρες με υψηλούς δείκτες κρουσμάτων, όμως έρχονται ακόμα πτήσεις. Ήδη 6.500 άτομα προερχόμενα από το εξωτερικό είναι σε καραντίνα. Αυτό επιβαρύνει το σύστημα, επειδή γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά και στο κομμάτι της αστυνόμευσης, της επιτήρησης και ιχνηλάτησης για να περιορίζονται κι όσοι έρχονται σε επαφή μαζί του. είναι μια επιβάρυνση που δεν μπορούμε να επωμιστούμε απολύτως. Γι’ αυτό είπαμε ότι θα δεχτούμε επιστροφές μόνο για λόγους υγείας ή αν δεν υπάρχει στέγη. Άνθρωποι που δεν έχουν λόγο να έρθουν τώρα στην Ελλάδα δεν θα έρθουν», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Γεραπετρίτης.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/3/20 14:22

    Ρόδο έφτασε Κάρπαθο έφτασε περιμένετε να πάει σε όλα τα νησιά και μετά κλείστε τα πάρα πολύ ωραία το κρούσμα στην Ρόδο ήρθε λέει από Ιταλία πέρασε από Αθήνα και μετά Ρόδο πως ελέγχθηκαν τη έχει γίνει ο καθένας λέει τα δικά του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/3/20 17:53

    άλλη λενε από λαρισα άλλη από ιταλια εδώ λεει ξεκινησαν η ιχνηλατηση αλλου λεει θα ξεκινησει από δευτερα ποιος μπορει να μας πει τη γινεται??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *