ροή ειδήσεων

Άρχισαν τα "όργανα": Βίαιη συμπλοκή μεταναστών με Έλληνες στη Ρόδο



Αποκλιμάκωση στον Έβρο, συμπλοκές στα νησιά.


Χαμός πριν από λίγο έξω από τον χώρο των πρώην Σφαγείων της Ρόδου. Άγρια συμπλοκή πραγματοποιήθηκε μεταξύ μεταναστών και Ελλήνων εν μέσω της πανδημίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες από αναγνώστες της σελίδας μας, η συμπλοκή ξεκίνησε μετά από επιθετικές κινήσεις ομάδας μεταναστών κατά των κατοίκων της Ρόδου, κοντά στην περιοχή του λιμανιού, ωστόσο άλλες πληροφορίες επισημαίνουν πως ομάδα 30 Ελλήνων ήταν αυτή που έριξε τις πρώτες "σπίθες".


Η αστυνομία κλήθηκε για να ηρεμήσει τα πνεύματα, άλλα όλα δείχνουν πως η κρίση στα νησιά κλιμακώνεται και οι συνέπειες για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας είναι απρόβλεπτες.


Το κράτος και οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν αποδείξει πως είναι ανίκανες να διαχειριστούν την προσφυγική κρίση στο εσωτερικό της χώρας και πλέον η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών απειλείται. Θα δούμε κινήσεις για βελτίωση των συνθηκών εντός της χώρας;

Καλώς φυλάσσονται τα σύνορά μας - γεγονός που θα έπρεπε να έχει συμβεί από το 2015 - αλλά και η κατάσταση στο εσωτερικό, και ιδιαίτερα στα νησιά, είναι εξίσου κρίσιμη.

To περιστατικό έρχεται λίγες ώρες μετά από τις κινήσεις εκκένωσης του καταυλισμού στις Καστανιές, αφού η υβριδική επιχείρηση της Τουρκίας στον Έβρο στιγματίστηκε από πλήρη αποτυχία και μετατράπηκε σε ένα ακόμα φιάσκο για τις φιλοδοξίες του καθεστώτος Ερντογάν.

Όπως ανέφερε σήμερα το πρωί το Πενταπόσταγμα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να μεταφέρουν στο δάσος σκηνές και αλλα υλικά, τα οποία και έκαψαν. Παρατηρήθηκε, επιπλέον, μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία προς επιστροφή για Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ διατηρείται ο ύψιστος βαθμός επιφυλακής, καθώς το δάσος των Καστανέων είναι αρκετά πυκνό και η μετακίνηση σε αυτό, θα μπορούσε χρησιμοποιηθεί για να αποπροσανατολίσει την προσοχή των αρχών, αλλά και την ετοιμότητά τους.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι τα ελληνικά αμυντικά μέτρα δεν χαλαρώνουν, οι αρχές παραμένουν στη θέση τους ενώ γίνεται εκτίμηση της γενικότερης κατάστασης στις Καστανιές αλλά και τον υπόλοιπο Έβρο.

Οι υποψίες πως οι τουρκικές ενέργειες στον Έβρο αποτελούν αντιπερισπασμό για κλιμάκωση της επιθετικότητας στα νησιά του Αιγαίου ενισχύονται πλέον, καθώς μετά τις πολλαπλές ήττες σε κάθε μέτωπο, ο Ερντογάν επιχειρεί να εκτονώσει την εσωτερική δυσαρέσκεια μέσω των παράνομων διεκδικήσεων στην Ελλάδα. Και το καλύτερο "όπλο" του πλέον αποτελεί η μεταναστευτική κρίση, καθώς μεταξύ των προσφύγων αναμειγνύονται και στελέχη των τουρκικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Φυσικά δεν υπάρχει τρόπος να διαπιστωθεί αν η επιθετικότητα των μεταναστών στα νησιά σχετίζεται με την Τουρκία και δεν ισχυριζόμαστε κάτι τέτοιο, αλλά πρέπει να λα΄βουμε όλοι υπόψιν πως με τον Τούρκο πρόεδρο σε κατάσταση απελπισίας, όλα τα σενάρια είναι ανοικτά.
Τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου για τον Έβρο: Η μάχη για τη διαφύλαξη των συνόρων μας συνεχίζεται

Η μάχη για την διαφύλαξη των συνόρων στον Έβρο που δέχεται την μεγαλύτερη πίεση από την απόπειρα εισόδου των μεταναστών και προσφύγων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση χωρίς εφησυχασμό, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την προεδρία του, με κύριο αντικείμενο την κατάσταση στον Έβρο.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, οι Υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης.



«Ενδεχομένως να κλείνει ένα κεφάλαιο, αλλά η μάχη αυτή, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι συνεχίζεται. Καταφέραμε και εξασφαλίσαμε ένα πολύ σημαντικό κεκτημένο για λογαριασμό της χώρας και για λογαριασμό της Ευρώπης. Τη δυνατότητα και την αποτελεσματικότητα να φυλάμε τα σύνορά μας χερσαία και θαλάσσια» είπε ο πρωθυπουργός.



Κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι διαπιστώθηκε πως ο πρόχειρος καταυλισμός, ο οποίος είχε δημιουργηθεί μετά το Σαββατοκύριακο της Καθαράς Δευτέρας, φαίνεται να έχει διαλυθεί και όσοι βρίσκονταν στα σύνορα του Έβρου να έχουν απομακρυνθεί από εκεί. Παράλληλα συνεχάρη όσους συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διασφάλισης των συνόρων.

«Θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ και πάλι την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και όσους συνεισέφεραν σε αυτή την πολύ μεγάλη, επίπονη προσπάθεια να φυλάξουμε τα σύνορά μας όλο αυτό τον τελευταίο μήνα» είπε ο πρωθυπουργός.


Πρόσθεσε όμως ότι το γεγονός ότι μπορεί τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες, μήνες να μην υπάρχουν αυτού του είδους οι αυξημένες πιέσεις, «δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε εγκαθιδρύσει ένα μηχανισμό ανθρώπινο, τεχνολογικό, αλλά και σε επίπεδο φυσικών μέσων που να εξασφαλίζει ότι τα σύνορά μας ήταν, είναι και θα παραμείνουν απόλυτα προστατευμένα, έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς ξανά να εκβιάσει την Ευρώπη και την Ελλάδα, όπως κάποιοι επιχείρησαν να το κάνουν τον τελευταίο μήνα».

Τέλος στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης επισημάνθηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η ενίσχυση του φράχτη στον Έβρο το επόμενο διάστημα και να γίνει αναδιοργάνωση δυνάμεων δίχως να υπάρξει κανένας εφησυχασμός, ενώ τονίστηκε ότι πρέπει να δοθεί βάρος στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και ότι είναι σημαντικό να υπάρχει τακτική ευρωπαϊκή παρουσία στον Έβρο και στα νησιά.



Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/3/20 21:18

    Ναρκοπέδιο τουλάχιστον να τελειώνουμε από τον Εβρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι μετανάστες είναι λαθρομεταναστες αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/3/20 22:16

    Δεν είναι μετανάστες είναι λαθρομεταναστες αυτό πρέπει να το λέμε μετανάστης είναι με χαρτιά και όχι να μπαίνουν λαθραία σε μια άλλη χώρα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/3/20 07:47

    ΌΤΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Κ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΕΜΕΝΑ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ. ΝΑ ΠΆΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΤΟΥΣ Κ ΝΑ ΠΆΝΕ ΑΛΛΟΎ. ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/3/20 10:47

    Αχ Ελλαδιτσα μου τι τραβάς.... Σε λίγο καιρό θα βγούμε από την καραντινα και θα έχουμε γεμίσει Λαθρομετανάστες....... Μα αυτό είναι και το σχέδιο...η μουσουλμανοποιηση της Ελλάδος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *