ροή ειδήσεων

Ποια τρόφιμα και προϊόντα έγιναν… ανάρπαστα στα σουπερμάρκετ



Ράλι στις πωλήσεις τροφίμων σε όλη την Ελλάδα με πρωταθλήτρια την Θεσσαλονίκη - Ρεκόρ πωλήσεων για αλεύρι (141,6%), όσπρια (138,2%), ρύζι (124,4%)


Αύξηση σχεδόν 30% παρουσίασαν οι πωλήσεις του λιανεμπορίου τροφίμων την περίοδο που ξεκίνησε από την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου έως και της 22 Μαρτίου, με βάση τις μετρήσεις της Nielsen.

Την μεγαλύτερη θετική συνεισφορά σε αυτή την ανάπτυξη, λόγω της μεγάλης συμμετοχής τους στο συνολικό καλάθι, την πραγματοποιούν τα τρόφιμα & ποτά, τα οποία στο σύνολό τους αναπτύσσονται με 28,4%, ωστόσο τα μεγαλύτερα ποσοστά ανάπτυξης, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, τα παρουσιάζουν τα προϊόντα οικιακής χρήσης, καθώς και τα προϊόντα προσωπικής περιποίησης, τα οποία κινήθηκαν στο +70% και +43,7% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Niesen, τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης των πωλήσεών τους σε αξία την εν λόγω περίοδο (24/02/20-22/03/20) σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή (25/02/19-24/03/19) παρουσίασαν στις κατηγορίες τροφίμου: αλεύρι (141,6%), όσπρια (138,2%), ρύζι (124,4%) και ζυμαρικά (118,1%) ενώ στις κατηγορίες μη τροφίμου: σαπούνια υγρά και μπάρες (246,7%), χλωρίνη (184,2%), καθαριστικά σπιτιού (147,4%) και μαντηλάκια προσωπικής υγιεινής (133,8%).



Εξετάζοντας τις επιμέρους περιοχές της Ελλάδας το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης εξακολουθεί να το παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη, με 33,5%, καθώς εκεί εμφανίστηκε και το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού, ενώ ακολουθεί η ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας-Θράκης με 29,7%, καθώς και η Αττική με 27,7%.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/4/20 20:44

    ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΣΤΦΟΥΝΤΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΤΣΑΡΙΕΣ. ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ..ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΙΠΑ -ΦΟΒΑΜΑΙ -ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΑΠΛΑ ΘΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ.-ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ 1950-1960. ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΗ ΔΕΚΑΤΙΑ ΤΟΥ 1960 ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.-ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ .ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΓΗ,ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ,ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ-ΟΣΟΙ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ-ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΞΕΜΥΤΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ''ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥΣ''.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *