ροή ειδήσεων

Νέα Β’ Εθνική με 30 (!) ομάδες βλέπει ο Τώνης Μαρτίνης…



Τη βεβαιότητα ότι θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο εξέφρασε ο Τώνης Μαρτίνης.

Ο πρόεδρος της Ρόδου σε συνέντευξη του στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών μίλησε για τις επαφές των εκπροσώπων των οχτώ πρωταθλητών της Γ εθνικής με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, για την νομοθετική ρύθμιση που απαιτείται για να γίνει η αναδιάρθρωση, για τα τηλεοπτικά και την ιδέα να υπάρξει παράλληλα με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις και διαδικτυακές, αλλά και για το στόχο της ομάδας του που θα είναι η άνοδος.

Ο πρόεδρος της Ρόδου Τώνης Μαρτίνης μίλησε στην αθλητική εκπομπής της ΕΡΤ Σερρών για:

-Για την τηλεδιάσκεψη με τον κ. Γεραπετρίτη:

«Καταρχήν να πούμε κάποια πράγματα γιατί θα πρέπει να αναφερθούν. Ο κ. Γεραπετρίτης ούτε να αντικαταστήσει τον κ. Αυγενάκη ήθελε, ούτε να ανακατευτεί σε αθλητικά θέματα, με την λογική που τον εμφανίζουν κάποιοι σε δημοσιεύματα τα οποία τα βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες. Ο κ. Γεραπετρίτης λόγω και την ιδιαιτερότητας το ότι κατάγεται από τα Δωδεκάνησα, από την Κάρπαθο, είχε τη διάθεση να μας ακούσει. Το ζητήσαμε και αποδέχθηκε το αίτημα να συμμετάσχει σε μια τηλεδιάσκεψη για να ενημερωθεί για το τι συμβαίνει με τα πρωταθλήματα, τους ομίλους και τα προβλήματα που έχουν οι ομάδες»

-Για την κριτική που δέχθηκε ο κ. Γεραπετρίτης:

«Δέχθηκε κακή κριτική γιατί εμείς και πρωταθλητές είμαστε κι έχουμε ανέβει κατηγορία. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Τώρα, το τι θα κάνουν για να αποδεχτούν την απόφαση της ΕΠΟ, που έχει επικυρώσει τα πρωταθλήματα, είναι ένα ζήτημα που θέλει πολύ συζήτηση αλλά όχι σε εμάς. Σε αυτούς που προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα».

-Για τα δημοσιεύματα ότι θα γίνουν αγώνες μπαράζ για την άνοδο:


«Αυτό το δημοσίευμα είναι αστείο. Το χθεσινοβραδινό δημοσίευμα ξεκίνησε από κάποιο σάιτ της Κρήτης που από ότι μάθαμε έχει μια κόντρα με κάποια στελέχη της ΕΠΟ. Επειδή αυτοί έχουν την κόντρα, έβγαλαν το δημοσίευμα πιθανόν για να κάνουν ζημιά σε συγκεκριμένα πρόσωπα της ΕΠΟ. Στη συνέχεια το πήρε ένα σάιτ από την Πάτρα, και κάποιο άλλο κι έτσι βγήκε».

-Για τη συζήτηση με τον κ. Γεραπετρίτη:

«Η συζήτηση με τον κ. Γεραπετρίτη έγινε για να ενημερωθεί ο Υπουργός Επικρατείας για το τι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Τον ενημερώσαμε οι οχτώ ομάδες δια των εκπροσώπων της Ρόδου και του Πανσερραϊκού, του κυρίου Καζία και με τον νομικό σύμβουλο που έχουμε βάλει, τον κ. Χάρη Γρηγορίου. Ενημερώσαμε τον Υπουργό για το τι έγινε στα πρωταθλήματα, για το ότι αυτές οι οχτώ ομάδες έχουν βγει πρώτες και αυτές πρέπει να ανέβουν κατηγορία. Επειδή γίνεται πολύ συζήτηση για την αναδιάρθρωση, νομίζω ότι οι οχτώ ομάδες κάναμε την πιο σοβαρή πρόταση που έχει κατατεθεί μέχρι τώρα και για την αναδιάρθρωση και για τον τρόπο που οικονομικά μπορούν να σταθούν αυτές οι ομάδες στην κατηγορία. Δηλαδή, να γίνουν δύο όμιλοι με γεωγραφικά κριτήρια, βορρά και νότου που θα μπορούν να παίρνουν χρήματα όχι μόνο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα αλλά και από τις στοιχηματικές εταιρείες. Γιατί δεν είναι δυνατόν μια ομάδα όπως ο Πανσερραϊκός να μπαίνει στο κουπόνι του στοιχήματος, ουσιαστικά να χρησιμοποιείται και να θησαυρίζουν οι στοιχηματικές εταιρίες και βέβαια οι άνθρωποι οι οποίοι παίζουν. Επομένως, αυτός ήταν ο στόχος να ενημερώσουμε για την πρόταση μας. Ο κ. Γεραπετρίτης άκουσε τις προτάσεις μας και μάλιστα αυτό για τις στοιχηματικές μας είπε ότι συζητείται ήδη να καθιερωθεί όχι μόνο γιατί προτείναμε εμείς αυτή τη λύση αλλά γιατί θεωρείται ότι είναι λογική πρόταση και ανταποκρίνεται κι όχι μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά και για όλα τα άλλα αθλήματα που μπαίνουν στο στοίχημα. Βέβαια, μιλάμε για τις ομάδες που δεν είναι στα στοιχήματα γιατί υπάρχουν και ομάδες οι οποίες βγάζουν χρήματα όχι με την ευθεία γραμμή που εμείς ζητάμε αλλά με την… πλάγια γραμμή, τα γνωστά τα οποία έχουν οδηγήσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο στην σημερινή κατάσταση».

-Για το αν υπήρξε δέσμευση από πλευράς Υπουργού. Αν ο κ. Γεραπετρίτης είδε με θετικό μάτι την αναδιάρθρωση:

«Κοιτάξτε, ούτε με θετικό, ούτε με αρνητικό μάτι την είδε την πρόταση μας. Ο κ. Γεραπετρίτης μας ζήτησε ένα υπόμνημα το οποίο κατατίθεται αυτήν την ώρα (12:00 μεσημέρι) από τον κ. Γρηγορίου εκπροσωπώντας τις οχτώ ομάδες στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο υπόμνημα αυτό έχουν καταγραφεί όλα αυτά στα οποία εμείς πιστεύουμε για την αναδιάρθρωση, για τους δύο ομίλους με μία ενιαία Β εθνική. Η Σούπερ Λιγκ 2 και η Football league να γίνουν μία κατηγορία με δύο ομίλους των 16 ομάδων ο κάθε όμιλος».


-Για το ότι την πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ένωσης Super League 2 και Football league έχουν οι ομάδες της Super League 2 κι έτσι είναι δύσκολο να περάσει το «τρία τέταρτα» που απαιτεί η τροπολογία του κ. Αυγενάκη:

«Εκεί θα πει η Πολιτεία, αφού δεν μπορείτε να βγάλετε άκρη θα τη βγάλουμε εμείς. Έχω την εντύπωση ότι και ο κ. Αυγενάκης δεν γνώριζε όταν έβαζε αυτό στην τροπολογία για τα «τρία τέταρτα» ότι η σύνθεση του συμβουλίου της Λίγκας (Σούπερ Λιγκ 2 και Football league) είναι 12 και 3 δηλαδή 15. Γιατί αν ήξερε ότι τα τρία τέταρτα είναι στους 12 της Σούπερ Λιγκ 2 και στους τρεις της Football league δεν θα το άφηνε έτσι. Αυτήν την εντύπωση έχω, γιατί είναι άδικο».

-Για το αν χρειαστεί νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης:

«Νομίζω ότι οποιαδήποτε αναδιάρθρωση γίνει, θα γίνει όπως έγινε με την αναδιάρθρωση του Βασιλειάδη. Αφού από την Πολιτεία ζητάμε χρήματα και τα ζητάμε με την ΕΡΤ και το ποσοστό από το στοίχημα, νομίζω ο μοναδικός τρόπος είναι να γίνει παρέμβαση με νομοθετική ρύθμιση».

-Για αυτό που λένε παράγοντες όπως ο κ. Χριστοβασίλης ότι είναι δύσκολο να γίνει αναδιάρθρωση αν συνεχιστεί το φετινό πρωτάθλημα:

«Γιατί δεν μπορεί να γίνει; Δεν κατάλαβα. Το να γίνουν οι αγώνες, γιατί δεν μπορεί να γίνει η αναδιάρθρωση; Ο Πας Γιάννινα θα ανέβει. Θα ανέβει ακόμα μια ομάδα, ο Απόλλων Σμύρνης. Θα μείνουν στην κατηγορία δέκα ομάδες. Πέφτουν οι δύο που ήταν πεσμένες από την αρχή, Απόλλων Πόντου και Κέρκυρα, μένουν οχτώ ομάδες. Από τη Football league είναι 14 ομάδες, μείον τις δύο που θα πέσουν, πάμε στις 12 ομάδες. Άρα 12 ομάδες και 8 μας κάνουν 20 ομάδες και οχτώ οι δικές μας πάμε στις 28 ομάδες. Και οι δύο που έρχονται από πάνω. Δηλαδή αυτό το 30 ή 32 ομάδες θα βγει, δεν υπάρχει θέμα».

-Για αυτό που ισχυρίζονται κάποιοι ότι μια Ενιαία κατηγορία δύο ομίλων υποβαθμίζει το πρωτάθλημα:

«Αλήθεια; Ποιος το είπε αυτό; Γιατί τα υποβαθμίζει όταν έτσι ήταν τα πρωταθλήματα και οι κατηγορίες μέχρι πριν τον Βασιλειάδη. Έτσι ήταν. Γιατί τώρα θα υποβαθμιστεί. Επειδή κάποιοι ξαφνικά έχουν γίνει μικρομέγαλοι;

-Για τα τηλεοπτικά και ότι η… πίτα θα μοιραστεί σε περισσότερες ομάδες:

«Σωστά. Θα μοιράζεται σε 32 ομάδες για παράδειγμα. Εμείς όμως τι λέμε; Αν τα δικαιώματα είναι 6 εκατομμύρια, όπως και πέρυσι, θα μοιραστούν σε 32 ομάδες και θα πάρει 200 χιλιάδες η κάθε μία. Και θα έχουμε επιπλέον το έσοδο το οποίο θα προέλθει από τις στοιχηματικές. Δηλαδή, καλύτερη περίπτωση από ότι ήταν πέρυσι. Από ότι προέκυψε με τον Βασιλειάδη και τον Νόμο αυτόν που πραγματικά διέλυσε τα πρωταθλήματα. Εσείς παρακολουθήσατε πρωτάθλημα Σούπερ Λιγκ 2 πέρυσι;»

-Για το αν θα υπάρχει τηλεοπτικό συμβόλαιο;

«Φυσικά και θα υπάρχει. Εμείς έχουμε ακόμα μια, ίσως ακραία, αλλά πολύ σημαντική πρόταση. Οι αγώνες, οι οποίοι δεν θα μεταδίδονται το Σαββατοκύριακο, να μπορούν να μεταδίδονται διαδικτυακά με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας και να είναι επί πληρωμή αντί του εισιτηρίου αν ισχύσει να γίνονται αγώνες χωρίς την παρουσία κόσμου».

– Για το αν βρεθεί τηλεοπτικός σταθμός να πάρει τα δικαιώματα. Αν βολιδοσκόπησαν τις προθέσεις της διοίκησης της ΕΡΤ ή κάποιου άλλου σταθμού:

« Όχι, εμείς δεν κάναμε κάτι τέτοιο. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να το δει η διοίκηση που θα προκύψει αφού ενοποιηθούν οι κατηγορίες και γίνει αυτό που εμείς προτείνουμε. Πιστεύω ότι και η κυβέρνηση θα δεσμευτεί σε κάτι τέτοιο».

-Αν είναι αισιόδοξος για την αναδιάρθρωση:

«Εγώ είμαι βέβαιος ότι θα γίνει η αναδιάρθρωση»

-Σε περίπτωση που δεν γίνει, τι θα κάνει:

«Σε περίπτωση που δεν θα γίνει αναδιάρθρωση, εμείς ως Ρόδος θα πάμε στη Football league να χτυπήσουμε το πρωτάθλημα και το πολύ πολύ θα φάμε τα… μουστάκια μας με τον κ. Καζία (Πανσερραϊκός). (χαριτολογώντας)

-Για τον Σερραίο τερματοφύλακα της Ρόδου Βαγγέλη Πίτκα:

«Είμαστε στην κατεύθυνση να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας»

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *