ροή ειδήσεων

Υπουργική Απόφαση για υποχρεωτική καταγραφή τιμών από τα σούπερ μάρκετ



Με την Υπουργική Απόφαση οι επιχειρήσεις των σούπερ μάρκετ υποχρεούνται να αποστέλλουν τις τιμές των προϊόντων στην ψηφιακή πλατφόρμα e-Καταναλωτής.

Με την Υπουργική Απόφαση Β΄ 1966/21.5.2020 του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, οι επιχειρήσεις των σούπερ μάρκετ, που το οικονομικό έτος 2018 είχαν κύκλο εργασιών μεγαλύτερο των ενενήντα εκατομμύριων ευρώ, υποχρεούνται να αποστέλλουν τις τιμές των προϊόντων στην ψηφιακή πλατφόρμα e-Καταναλωτής της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Θα αφορούν τις τιμές λιανικής σε περίπου 1.000 βασικά προϊόντα που αποτελούν το λεγόμενο «καλάθι της νοικοκυράς». Οι υπόχρεες επιχειρήσεις οφείλουν να ενημερώνουν την πλατφόρμα του e-Καταναλωτή καθημερινά. Στο επόμενο διάστημα θα προστεθούν και άλλα καταστήματα, καθώς και κωδικοί, με απώτερο στόχο όλη η αγορά να αναρτά τις τιμές στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την εν λόγω απόφαση ενισχύεται ακόμη περισσότερο η πολιτική της κυβέρνησης για τα ανοιχτά δεδομένα και τη διαφάνεια στις τιμές των αγαθών που προσφέρονται στους καταναλωτές.

Παράλληλα η απόφαση, επισφραγίζει την έντιμη και δημόσια συνεργασία των επιχειρήσεων του κλάδου με την πολιτεία η οποία δοκιμάστηκε τόσο κατά την ανάπτυξη της εφαρμογής e-Καταναλωτής, όσο και στην περίοδο διαχείρισης της κρίσης του COVID-19.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα περισσότεροι από 27.000 χιλιάδες καταναλωτές έχουν επιλέξει την εφαρμογή, ως μέσον σύγκρισης των τιμών μεταξύ των παρόχων, εξασφαλίζοντας συμφερότερες αγορές και συμβάλλοντας στην ένταση του ανταγωνισμού.

Διαβάστε την υπουργική Απόφαση

Παϊσιάδης Σταύρος

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *