επικαιρότητα

Πληρωμένη απάντηση από τους Πορτογάλους σε ολλανδικό εξώφυλλο για τους τεμπέληδες του ΝότουΜε το ίδιο νόμισμα πλήρωσαν Πορτογάλοι χρήστες των social media τους υπεύθυνους του ολλανδικού περιοδικού Elsevier Weekblad το οποίο στο τελευταίο τεύχος του είχε ως εξώφυλλο το κλασικό πλέον στερεότυπο με τους «εργατικούς βορειοευρωπαίους έναντι των τεμπέληδων του νότου».

Το βασικό άρθρο του μεγαλύτερου ειδησεογραφικού περιοδικού της Ολλανδίας έχει τίτλο «Ούτε δεκάρα στις χώρες του Νότου» και αναφέρεται στο Πακέτο Στήριξης που συμφωνήθηκε για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Το άρθρο συνοδεύεται από ένα σκίτσο το οποίο στο πάνω μέρος του παρουσιάζει βορειοευρωπαίους να εργάζονται σκληρά, την ώρα που το χρήμα πέφτει βροχή στο νότο όπου ένας στερεοτυπικός τεμπέλης πίνει καφέ και κρασί ταυτόχρονα ξαπλωμένος δίπλα σε μια καλλονή που απολαμβάνει την ηλιοθεραπεία της.Ωστόσο, οι Πορτογάλοι έδωσαν πληρωμένη απάντηση.

Αναδημοσίευσαν στα social media ίδιο περίπου σκίτσο, αντιστρέφοντας όμως τους ρόλους.

Στο πάνω μέρος της σελίδας και στη θέση αυτών που πασχίζουν στο εργοστάσιο έβαλαν τους μελαχρινούς μετανάστες από το νότο που μετακόμισαν στο Βορρά λόγω της ανεργίας στην περιφέρεια.

Και στη θέση αυτών που λιάζονται ένα ζευγάρι βορειοευρωπαίων… εγκαυματιών από τον ήλιο της Μεσογείου όπου κάνουν τις διακοπές τους. Το χρήμα ρέει τώρα από τους Νότιους στους Βόρειους.Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: 3 τουρίστες στο στρατ. νοσοκομειο Ρόδου
άλλοι σε κοβιντ πανσιον στην Κρεμαστή
σσσσσ

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά