ροή ειδήσεων

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ: Κινητοποίηση για τα οξυμένα προβλήματα των φοιτητών



Κινητοποίηση στη Φοιτητική Μέριμνα και το γραφείο της αντιπρύτανη πραγματοποίησαν την Πέμπτη φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Φοιτητών Ρόδου, για να δοθεί λύση στα οξυμένα προβλήματα και ιδιαίτερα αυτά που αντιμετωπίζουν οι εστιακοί.

Απαίτησαν να είναι οι εστίες ανοιχτές στους φοιτητές, να μην πεταχτούν τα πράγματα των φοιτητών από τα δωμάτια τους, να μην πληρώσουν οι φοιτητές από την τσέπη τους τα έξοδα μετακίνησης. Μάλιστα οι φοιτητές κατήγγειλαν ότι σε ένα από τα κτίρια, χωρίς καμία ενημέρωση, τα δωμάτια τους είχαν ανοιχθεί, αφού οι ξενοδόχοι αποφάσισαν να τοποθετήσουν και άλλα κρεβάτια στα δωμάτια των εστιών, έχοντας παρέμβει με απαράδεκτο τρόπο στα προσωπικά δεδομένα των παιδιών.

Στη συνέχεια, την ίδια μέρα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση εξ αποστάσεως των φοιτητών με το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο αποφάσισε να δοθεί παράταση στη διορία «έξωσης», αλλά και να επιτρέπεται στους φοιτητές που κατεβαίνουν στο νησί, να μείνουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα στα δωμάτια τους στις εστίες. Τα μέτρα αυτά, παρά τη μικρή «ανάσα» που μπορεί να δίνουν σε αρκετούς φοιτητές, δεν είναι παρά «στάλα στον ωκεανό» μπροστά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και σε καμία περίπτωση δεν λύνουν το πρόβλημα.

Τονίζουν ότι ο αγώνας για την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους θα συνεχιστεί. Καλούν όλους τους φοιτητές το επόμενο διάστημα να είναι σε επαγρύπνηση, να μπουν και αυτοί στη μάχη, να αγκαλιαστεί το πλαίσιο αιτημάτων και από τους φοιτητικούς συλλόγους.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *