ροή ειδήσεων

Πλακιωτάκης: Στήριξη της ακτοπλοΐας και ναυτικών


«Με συγκεκριμένα μέτρα, αποφασιστικά και έγκαιρα, διασφαλίσαμε και τη λειτουργία της ακτοπλοΐας και ενισχύσαμε με κάθε τρόπο και μέσο τους ναυτικούς μας», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας απόψε στη Βουλή.

Ο υπουργός μίλησε για τους χειρισμούς και τα μέτρα στην περίοδο της πανδημίας, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στήριξη της ακτοπλοΐας με 15 εκατομμύρια ευρώ, από εθνικούς πόρους.

Ανέφερε ειδικότερα ότι επιδοτήθηκαν 34 δρομολόγια για Κρήτη, Χίο, Μυτιλήνη, Ρόδο. Μειώθηκαν τα λιμενικά τέλη κατά 20% ενώ, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, προετοιμάζεται ειδικό πρόγραμμα αποζημίωσης των ακτοπλοϊκών εταιρειών από ευρωπαϊκούς πόρους.

Ταυτόχρονα στηρίχθηκαν οι ναυτικοί, με αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, με παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας των ανέργων ναυτικών, με αναθεώρηση των όρων και προϋποθέσεων για την εγγραφή ανέργων ναυτικών στους καταλόγους προσφερομένων προς ναυτολόγηση.

Αναφερόμενος στις διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που συζητείται στη Βουλή, ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι προβλέπεται και στο Λιμενικό Σώμα η εφαρμογή του νόμου περί δημοσίων συμβάσεων που αναφέρονται στον τομέα άμυνας και ασφάλειας. «Η εφαρμογή του πλαισίου αυτού και στο λιμενικό σώμα είναι απολύτως κρίσιμη και αναγκαία, διότι επιτρέπει την γρήγορη και με διαφάνεια, υλοποίηση πολύ σημαντικών έργων, εθνικής σημασίας, που αναφέρονται στην προστασία των θαλασσίων συνόρων αλλά και στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας», είπε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *