ροή ειδήσεων

Δίκη για τον βιασμό 19χρονης στη Ρόδο: Κατέθετε πάνω από τέσσερις ώρες – Την Τετάρτη η συνέχεια



Ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους για τον ομαδικό βιασμό της τότε 19χρονης κοπέλας με αναπηρία 67%, έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ενώ το περιστατικό για το οποίο δικάζεται συνέβη τρεις ημέρες μετά τη δολοφονία της φοιτήτριας.


Περισσότερες από τέσσερις ώρες, με μία διακοπή 30 λεπτών, κράτησε η κατάθεση στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο της Κω της 21χρονης σήμερα γυναίκας που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στη Ρόδο, μόλις τρεις ημέρες από τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους είναι ο 21χρονος Αλβανός που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της φοιτήτριας.

Η κοπέλα απαντούσε αγόγγυστα στις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των φερόμενων βιαστών της, που το βράδυ της 1ης του Δεκέμβρη του 2018, όταν ήταν 19 ετών, την εξανάγκασαν σε συνουσία και σε ασελγείς πράξεις ασκώντας πάνω της σωματική βία.

Σημειώνεται ότι η κοπέλα έχει ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Οι τέσσερις συνήγοροι υπεράσπισης επικεντρώθηκαν με τις ερωτήσεις τους στον τρόπο, το αποτύπωμα και τον αριθμό των χτυπημάτων που δέχτηκε στο κεφάλι, αν με δική της συναίνεση ακολούθησε τους φερόμενους ως δράστες εκείνο το βράδυ για μια βόλτα, όπως της είπαν, βόλτα που κατέληξε όμως στον ομαδικό βιασμό της, όπως η ίδια υποστήριξε.

Τη ρώτησαν επίσης αν παρακολουθούσε τη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και αν ταυτίστηκε μαζί της. Της έθεσαν ακόμα και ερωτήσεις που αφορούσαν στην επιστημονική ορολογία που χρησιμοποίησε στην κατάθεσή της για να περιγράψει την πράξη του βιασμού. Και επιπλέον πώς κατάφερε να διαφύγει από τους δύο άνδρες και γιατί δεν προσέφυγε άμεσα στις αρχές.

Σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η 21χρονη απαντούσε δείχνοντας να έχει πλήρη επίγνωση εκείνης της τραγικής εμπειρίας που βίωσε και την περιέγραψε χωρίς να χάσει στιγμή τα λόγια της στο δικαστήριο δικαιώνοντας τις άριστες σπουδαστικές επιδόσεις της με 19 και 5/11 από το σχολείο και αποδεικνύοντας τη νοητική της επάρκεια.

Στα πίσω καθίσματα στην αίθουσα παρακολουθούσαν ανέκφραστοι οι δύο φερόμενοι ως βιαστές. Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη με τις καταθέσεις των 11 περίπου μαρτύρων της Πολιτικής αγωγής.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *