ροή ειδήσεων

Ρόδος : Συγκλονίζουν τα λόγια της μητέρας της 9χρονης – «Πολλά παιδάκια θα…»



Θλίψη έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η είδηση ότι ένα κοριτσάκι μόλις εννέα χρονών στη Ρόδο έχασε τις αισθήσεις του από την πείνα, περιμένοντας μαζί με τη μητέρα της στην ουρά μέσα σε έναν φούρνο.


Το εννιάχρονο κορίτσι ζαλίστηκε και λιποθύμησε τη στιγμή που βρισκόταν δίπλα στη μητέρα του σε φούρνο της Ρόδου περιμένοντας να αγοράσουν λίγο ψωμί.

Ευτυχώς το παιδί συνήλθε γρήγορα. Η πιθανή αιτία της εξάντλησης του που ήταν η στέρηση τροφής αποκάλυψε την πικρή αλήθεια.

Η μητέρα που είναι άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος και μεγαλώνει μόνη της δίδυμα κορίτσια προσπαθούσε από αξιοπρέπεια να την κρύψει.

Ο Γολγοθάς της μονογονεϊκης οικογένειας της 9χρονης έχει ξεκινήσει από τότε που η μητέρα της έμεινε άνεργη. Το ξενοδοχείο στο οποίο εργαζόταν έχει κλείσει και κανείς δεν ξέρει πότε θα ανοίξει λόγω κοροναϊού.

Κι αυτό διότι είναι μια από τις εποχικά εργαζόμενες σε ξενοδοχείο που έκλεισε με το πέρας της περασμένης θερινής σεζόν και επρόκειτο να ανοίξει ξανά το Πάσχα, όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις που συνδέονται με τον τουριστικό κλάδο.

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι η νεαρή μητέρα εργαζόταν σε ένα ξενοδοχείο στη Ρόδο, δηλαδή σε μια ιδιαίτερα τουριστική περιοχή της χώρας, με ό,τι αυτό σημαίνει για τις προσδοκίες που μπορεί να έχει η χώρα και η οικονομία από τη βαριά βιομηχανία της προκειμένου να συγκρατηθεί η ύφεση.


Σοκάρει η μητέρα της 9χρονης

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε η μητέρα της 9χρονης που λιποθύμησε από την πείνα στη Ρόδο, περιγράφοντας τις τραγικές στιγμές που περνάει η οικογένειά της, καθώς λόγω κοροναϊού η ίδια που είναι ξενοδοχοϋπάλληλος έχει μείνει χωρίς δουλειά.

«Λόγω των συνθηκών που ζούμε δεν είχα χρήματα να πάρω στο παιδί αυτό που ζήτησε και το παιδί μου λιποθύμησε. Εργαζόμουν σε ξενοδοχείο στη Ρόδο. Το παιδί λέει “μαμά έπρεπε να λιποθυμήσω για να μας σκεφτούν;”», είπε η κ. Μαρία.

Όπως ανέφερε, έχει λάβει μόνο τα 800 ευρώ που δόθηκαν στους πληγέντες και τίποτα άλλο.

«Είμαι μια εργαζόμενη μητέρα, διαζευγμένη. Δούλευα πέρυσι, έπαιρνα 1000 ευρώ, και μπορούσα και ζούσα τα παιδιά μου μια χαρά. Τα έβλεπα αυτά στην τηλεόραση και θλιβόμουν και να που έφτασα και εγώ σε αυτή την κατάσταση. Ο πατέρας δεν συμπαρίσταται. Το χειρότερο είναι να βλέπει η μάνα να πέφτει το παιδί της. Έχω να κοιμηθώ πέντε μέρες», συνέχισε τη συγκλονιστική της μαρτυρία.

«Πολλά παιδάκια θα λιποθυμήσουν στο μέλλον», λέει η μητέρα της 9χρονης

Η μητέρα της 9χρονης μαθήτριας μίλησε στον ΑΝΤ1 εξηγώντας πώς τα βγάζει πέρα με μόλις 168 ευρώ το δίμηνο!

«Δεν έχω δουλειά. Η Ρόδος είναι μια νεκρή πόλη. Από εδώ και πέρα πολλά παιδάκια θα λιποθυμήσουν, όχι μόνο το δικό μου» τόνισε η γυναίκα, η οποία αποκάλυψε τι της είπε η κόρη της μετά το επεισόδιο: «Έπρεπε να λιποθυμήσω για να γίνει κάτι;».

«Όταν πληρώνομαι φροντίζω να γεμίζω τα ντουλάπια μου. Κάποια στιγμή όμως αυτά τελειώνουν. Τώρα θα τρώμε πέτρες» πρόσθεσε η μητέρα, η οποία μεγαλώνει μόνη δύο παιδιά.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *