ροή ειδήσεων

Ευρώπη: Σε ποιες χώρες επιτρέπονται τα ταξίδια και που έχουν ανοίξει τα ξενοδοχεία | ΛΙΣΤΑ



Με τη σταδιακή άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στην Ευρώπη όλο και περισσότερα κράτη επιδιώκουν να ανοίξουν τα σύνορά τους για το διεθνή τουρισμό, ενώ ο ξενοδοχειακός κλάδος έχει αρχίσει να κάνει τα πρώτα βήματα για την επανεκκίνησή του.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάστε τη λίστα με τις ευρωπαϊκές χώρες που χαλαρώνουν σταδιακά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τον εσωτερικό και διεθνή τουρισμό, καθώς και την ημερομηνία επανεκκίνησης λειτουργίας των ξενοδοχείων.

Δανία
Διεθνής Τουρισμός: Τα σύνορα παραμένουν κλειστά και αναμένεται σχετική απόφαση έως και την 1η Ιουνίου.
Που επιτρέπονται οι μετακινήσεις: Επιτρέπονται τα ταξίδια εντός της χώρας
Ξενοδοχεία: Έχουν ανοίξει μαζί με τον κλάδο της εστίασης.
Γαλλία
Διεθνής Τουρισμός: Πιθανόν από τις 15 Ιουνίου
Που επιτρέπονται οι μετακινήσεις: Επιτρέπονται τα ταξίδια εντός της χώρας από τις αρχές Ιουλίου. Μέχρι στιγμής επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας
Ξενοδοχεία: Έχουν ανοίξει μερικώς. Τα ξενοδοχεία δεν έκλεισαν κατά τη διάρκεια της έξαρσης, αλλά η εστίαση έκλεισε. Αναμένεται να ανοίξουν από την 1η Ιουνίου στις «πράσινες περιοχές» (Μεσογειακή Ακτή, Ατλαντικός, Βρετάνη και μέρη της Νορμανδίας)
Ελλάδα
Διεθνής Τουρισμός: Τα σύνορα είναι ήδη ανοικτά αλλά με 14ημερη καραντίνα για τις αφίξεις. Από τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν τα σύνορα για χώρες που θεωρούνται ασφαλείς (ΕΕ, Σενγκεν, Αν. Ευρώπη και Ισραήλ) χωρίς να επιβάλλεται καραντίνα.
Που επιτρέπονται οι μετακινήσεις: Επιτρέπονται τα ταξίδια εντός της ηπειρωτικής Ελλάδας. Τα ταξίδια στα νησιά (εκτός από την Κρήτη όπου ήδη επιτρέπονται) αναμένεται να επιτραπούν από τις αρχές Ιουνίου
Ξενοδοχεία: Τα ξενοδοχεία ετήσιας λειτουργίας έχουν ανοίξει από την 1η Ιουνίου και τα εποχικά ξενοδοχεία αναμένεται να ανοίξουν στις 15 του ίδιου μήνα.

Ιταλία
Διεθνής Τουρισμός: Επιτρέπονται τα ταξίδια από τις 3 Ιουνίου. Οι ταξιδιώτες από κράτη της ΕΕ και της ζώνης Σενγκεν θα εισέρχονται χωρίς «βιβλιάρια υγείας», δε θα υπόκεινται σε εξετάσεις και σε καραντίνα. Μοναδική εξαίρεση: οι αφίξεις στη Σαρδηνία
Που επιτρέπονται οι μετακινήσεις: Επιτρέπονται τα ταξίδια από τις 3 Ιουνίου. Μόνο στη Σαρδηνία είναι απαραίτητο ένα αρνητικό τεστ για τον Κορωνοϊό. Επίσης, θα πραγματοποιούνται εξετάσεις στα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα ξενοδοχεία.
Ξενοδοχεία: Λειτουργούν από τις 18 Μαΐου
Κροατία
Διεθνής Τουρισμός: Επιτρέπονται τα ταξίδια από τις 11 Μαΐου. Τα σύνορα είναι ανοικτά «εάν αυτό είναι προς όφελος της κρατικής οικονομίας» και δεν είναι σαφές πως μεταφράζει την οδηγία αυτή η αστυνομία. Δεν εφαρμόζεται καραντίνα στις αφίξεις. Το transit επιτρέπεται μόνο σε αυτοκινητόδρομους με στάσεις σε συγκεκριμένες περιοχές
Που επιτρέπονται οι μετακινήσεις: Η οδηγία δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη. Το Υπουργείο Τουρισμού αναμένεται να δημιουργήσει μία εφαρμογή με στόχο τη μείωση της αναμονής στα σύνορα. Οι τουρίστες μέσω αυτής θα δηλώνουν που θα μένουν κατά τις διακοπές τους.
Ξενοδοχεία: Λειτουργούν από τις 11 Μαΐου δεδομένης της τήρησης των κρατικών πρωτοκόλλων υγείας. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδιωτικά καταλύματα.
Ολλανδία
Διεθνής Τουρισμός: Μία πιθανή ημερομηνία είναι η 1η Ιουλίου όπου οι κατασκηνώσεις και τα πάρκα διακοπών θα επανεκκινήσουν τη λειτουργία τους
Που επιτρέπονται οι μετακινήσεις:Δεν υπάρχουν περιορισμοί, αλλά η κυβέρνηση απαγορεύει την είσοδο σε φυσικά πάρκα κοντά στη θάλασσα κατά τα Σαββατοκύριακα
Ξενοδοχεία: Επιτρέπεται η λειτουργία τους, αλλά δεν έχουν ανοίξει λόγω της έλλειψης πελατών. Η εστίαση θα ανοίξει από την 1η Ιουνίου μόνο σε εξωτερικούς χώρους με τήρηση των κανόνων απόστασης.
Αυστρία
Διεθνής Τουρισμός: Επιτρέπεται η είσοδος για «σοβαρούς λόγους» από συγκεκριμένα κράτη όπως η Γερμανία. Είναι απαραίτητη η δήλωση του λόγου του ταξιδιού και του τόπου διαμονής. Τα τουριστικά ταξίδια θα πραγματοποιούνται από τις 15 Ιουνίου και θα είναι απαραίτητα τα τεστ για τον ιό ή η επιβολή καραντίνας για κράτη με υψηλό δείκτη μετάδοσης, όπως η Ιταλία
Που επιτρέπονται οι μετακινήσεις: Οι εσωτερικές μετακινήσεις επιτρέπονται από το Πάσχα.
Ξενοδοχεία: Λειτουργούν από τις 29 Μαΐου.
Πορτογαλία
Διεθνής Τουρισμός: Επιτρέπονται τα ταξίδια στην ηπειρωτική χώρα για τους Γερμανούς που εισέρχονται από τα αεροδρόμια. Στη Μαδέιρα και το Azores οι ταξιδιώτες πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα διάρκειας 14 ημερών.
Που επιτρέπονται οι μετακινήσεις: Παντού υπό τη χρήση μάσκας από τις 18 Μαΐου. Υφίστανται περιορισμοί στα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα μουσεία. Από την 1η Ιουνίου η χώρα εισέρχεται στη 3η φάση της άρσης των περιορισμών και θα χαλαρώσουν περαιτέρω τα μέτρα.
Ξενοδοχεία: Λειτουργούν ήδη αλλά με περιορισμούς (κλειστά εστιατόρια και χώροι διασκέδασης). Οι παραλίες θα ανοίξουν από τις 6 Ιουνίου υπό την εφαρμογή σχετικών περιορισμών.
Σουηδία
Διεθνής Τουρισμός: Επιτρέπεται η είσοδος των πολιτών της ΕΕ. Εφαρμόζονται ταξιδιωτικοί περιορισμοί έως τις 8 Νοεμβρίου
Που επιτρέπονται οι μετακινήσεις: Επιτρέπονται σε όλη τη χώρα
Ξενοδοχεία: Λειτουργούν μαζί με τον κλάδο της εστίασης.
Ελβετία
Διεθνής Τουρισμός: Επιτρέπονται τα ταξίδια από τις 15 Ιουνίου
Που επιτρέπονται οι μετακινήσεις: Επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε όλη τη χώρα, αλλά η κυβέρνηση παροτρύνει τον κόσμο να παραμείνει στο σπίτι.
Ξενοδοχεία: Δεν υπήρξε οδηγία για αναγκαστικό κλείσιμο, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις έκλεισαν λόγω έλλειψης επισκεπτών.
Ισπανία
Διεθνής Τουρισμός: Επιτρέπονται τα ταξίδια από την 1η Ιουλίου χωρίς την επιβολή καραντίνας. Η τοπική κυβέρνηση των Βαλεαρίδων επιδιώκει να εφαρμόσει πιλοτικά προγράμματα επανέναρξης από τις αρχές Ιουνίου. Οι πρώτοι τουρίστες αναμένονται στη Μαγιόρκα μέσω «ασφαλών διόδων».
Που επιτρέπονται οι μετακινήσεις: Οι Ισπανοί αναμένεται να μπορούν να μετακινηθούν σε όλες τις επικράτειες από τις 15 Ιουνίου. Ωστόσο, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επεκτάθηκε έως τις 7 Ιουνίου
Ξενοδοχεία: Λειτουργούν από τη Δευτέρα υπό περιορισμούς. Ωστόσο, έχουν ανοίξει μόνο στις Βαλεαρίδες και τα Κανάρια ενώ τα περισσότερα ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά, καθώς δεν υπάρχει ζήτηση.

money-tourism.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *