ροή ειδήσεων

Ξεκινούν τα ταξίδια εξωτερικού από τη Γερμανία | Πότε ξεκινούν για Ελλάδα



Σταδιακά θα επιτρέπονται τα ταξίδια από τη Γερμανία εντός της Ευρώπης και των ακτών της Μεσογείου της Β. Αφρικής.

Οι Γερμανοί τουρίστες θα μπορούν να ταξιδέψουν στις παρακάτω χώρες χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα κατά την άφιξη τους:
Επιτρέπονται ήδη τα ταξίδια προς την Εσθονία, την Ολλανδία, τη Σλοβενία, την Πορτογαλία (επιτρέπονται μόνο οι πτήσεις προς την ηπειρωτική χώρα) και την Κροατία. Οι ταξιδιώτες στην Κροατία θα πρέπει να παρέχουν προσωπικές πληροφορίες, όπως ο τηλεφωνικός αριθμός και το e-mail τους
  • Από τις 3 Ιουνίου επιτρέπονται τα ταξίδια προς την Ιταλία
  • Από τις 15 Ιουνίου οι Γερμανοί θα μπορούν να ταξιδέψουν στη Δανία, την Αυστρία, την Ελβετία και την Ελλάδα (στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης)
  • Από τις 21 Ιουνίου είναι εφικτά τα ταξίδια προς τις Βαλεαρίδες καθώς μερικά ξενοδοχεία στην Playa de Palma θα υποδεχθούν 5000 Γερμανούς μέσω ενός πιλοτικού προγράμματος.
  • Από τις 27 Ιουνίου επιτρέπονται τα ταξίδια στην Τυνησία
  • Τέλος, από την 1η Ιουλίου θα πραγματοποιούνται ταξίδια προς την Ισπανία και τη Μάλτα.

Ωστόσο τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στην Ελλάδα ισχύει καραντίνα 14 ημερών, σαν αποτέλεσμα της σύγχυσης που επικρατεί διεθνώς, από την λίστα των 29 χωρών που ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού, και της ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών που αναφέρει ότι μέχρι 15/6 θα γίνεται τεστ σε όλους όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα και όσοι είναι θετικοί θα τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών, ενώ όσοι είναι αρνητικοί σε κατ’ οίκον καραντίνα για 7 ημέρες και ότι από 15/6, το τέστ θα είναι υποχρεωτικό μόνο για όσους προέρχονται από τη λίστα αεροδρομίων υψηλού κινδύνου με βάση την EASA.

Πιο αναλυτικά, η γερμανική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε άρση της παγκόσμιας ταξιδιωτικής απαγόρευσης από τις 15 Ιουνίου για 30 ευρωπαϊκά κράτη, σύμφωνα με έγγραφο, το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως αναφέρει το γερμανικό μέσο touristik-aktuell.

Η παγκόσμια ταξιδιωτική απαγόρευση είχε τεθεί σε εφαρμογή από τα μέσα Μαρτίου και θα αντικατασταθεί από ξεχωριστές οδηγίες για κάθε χώρα. Οι νέες ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν δεδομένου ότι οι ρυθμοί μετάδοσης του κορωνοϊού δεν να χειροτερέψουν.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Heiko Maas, δηλώνει ότι δεν ήταν μία εύκολη απόφαση και ξεκαθάρισε ότι η ταξιδιωτική οδηγία δεν πρέπει να μεταφραστεί ως πρόσκληση, καθώς σε μερικά κράτη, όπως η Βρετανία, εφαρμόζεται 14ημερη καραντίνα για τις αφίξεις.

Οι χώρες που έχουν επιβάλλει περιορισμούς εισόδου για τους Γερμανούς τουρίστες δεν θα συμπεριλαμβάνονται στη λίστα της άρσης της απαγόρευσης. Αυτό ισχύει και για την Ισπανία, η οποία θα δεχθεί πιλοτικά στις Βαλεαρίδες 5.000 Γερμανούς από τις 22 Ιουνίου, και τη Νορβηγία. Σε αυτές τις χώρες η απαγόρευση εισόδου θα ισχύει τουλάχιστον έως τον Ιούλιο.

Η τελική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την άρση των περιορισμών αναμένεται να έχει ληφθεί εντός των επόμενων 2 εβδομάδων.

money-tourism.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *