ροή ειδήσεων

Τούρκος ΥΠΕΞ: Η Αγία Σοφία κατακτήθηκε και αποτελεί ιδιοκτησία της Τουρκικής Δημοκρατίας



Με ανοίκεια συμπεριφορά και ακραία ρητορική εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό δίκτυο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου υιοθετώντας εθνικιστικές κραυγές και κλίμα έντονης αντιπαράθεσης με την Αθήνα για όλα τα τρέχοντα ζητήματα.

Ο άμεσος εκφραστής της πολιτικής Ερντογάν, αναφερόμενος στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου και της Navtex της Άγκυρας για έρευνες πλησίον της Ρόδου, της Καρπάθου, του Καστελόριζου και της Κρήτης, είπε πως καμία συμφωνία που αφορά στην ανατολική Μεσόγειο και στην οποία δεν παίρνει μέρος η Τουρκία δεν μπορεί να ισχύσει και δεν ισχύει.

Όμως η επιθετική ρητορική του, που ερμηνεύει και τη γενικότερη αντίληψη που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Τουρκία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ήταν εξαιρετικά βίαιη όσον αφορά στην Αγία Σοφία. Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αναφέρεται στο σύμβολο της παγκόσμιας Χριστιανοσύνης, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε: «Η Αγία Σοφία κατακτήθηκε και ως εκ τούτου αποτελεί ιδιοκτησία της Τουρκικής Δημοκρατίας. Αυτά που λένε οι Έλληνες είναι ανοησίες και ξεπερνούν τα όρια. Τι δηλαδή; Θα ρωτήσουμε την Ελλάδα πού και πότε θα διαβάσουμε το Κοράνι;».

Στο ίδιο προκλητικό ύφος συνέχισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφερόμενος και στον πόλεμο που εξελίσσεται στη Λιβύη. «Ο Χαφτάρ δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο στη Λιβύη» είπε χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου την ώρα που, ως φαίνεται, έχει πάρει φωτιά το παρασκήνιο όσον αφορά στην πολεμική αναμέτρηση επί λιβυκού εδάφους, με τη Γαλλία αυτή τη φορά να επιχειρεί να βρει τρόπους ενίσχυσης του στρατάρχη Χαφτάρ σε συνεργασία με την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αναπόφευκτα δε και με τη Ρωσία.

Οι τοποθετήσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ επί όλων των ανοιχτών θεμάτων με την Ελλάδα έρχονται αμέσως μετά το διάβημα της ελληνικής πλευράς προς την Τουρκία σχετικά με την ανακοίνωση μέσω Navtex των προθέσεων της τουρκικής πλευράς να προβεί σε έρευνες νότια της Ρόδου, της Καρπάθου και του Καστελόριζου, αλλά και της Κρήτης, σε περιοχές που εντάσσονται στο πλαίσιο της τουρκολιβυκής συμφωνίας περί προσδιορισμού των ΑΟΖ των δύο χωρών και των κοινών θαλάσσιων συνόρων τους. Σημειώνεται πως τα δύο τελευταία 24ωρα τόσο η ΕΕ μέσω του αρμοδίου επιτρόπου όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του μόνιμου υφυπουργού Εξωτερικών ζήτησαν από την Τουρκία να δώσει τέλος στις προκλήσεις προς την Ελλάδα, σημειώνοντας όσον αφορά το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ πως τα ελληνικά νησιά έχουν και υφαλοκρηπίδα και χωρικά ύδατα και άρα προσδιορίζουν ΑΟΖ.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/6/20 20:23

    κατακτήθηκε !!!σκυλια!!μαυρα!!μια ζωη!!τραγωδιες!!και κατακτησεις!!αλλα!!μεχρι εδώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/6/20 00:58

    ΕΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ.--ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΣΑΤΑΝΙΚΕ ΤΥΠΕ ΜΑΘΕ ΟΤΙ'' ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ''.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *