ροή ειδήσεων

Γ. Τράγκας: Μετά την αποδοχή των ιστορικών δικαιωμάτων της Ιταλίας, πάμε για αναγνώριση των ιστορικών δικαιωμάτων της Τουρκίας



Ο Σημίτης άνοιξε την πόρτα στη Μαδρίτη και ο Μητσοτάκης θα πιστοποιήσει τώρα τα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο


Αναπνεύστε ελεύθερα και αποτινάξτε τον ιό της φοβίας από το αίμα σας.


Όπως ανακοινώθηκε από επιστήμονες και πέρασε χθες μέσα από το δελτίο του ΣΚΑΙ, χωρίς ιδιαίτερο σχολιασμό, αφού οι μάγειροι του δελτίου θέλουν να εκπέμπουν τρόμο, οι ασυμπτωματικοί φορείς του covid- 19, σπανίως μεταδίδουν τον ιό. Οι μη έχοντες συμπτώματα – όπως αυτοί της Ξάνθης δεν μεταδίδουν τον ιό. Και όμως η κυβέρνηση ψεκάζει με φόβο την ελληνική κοινωνία, που δεν μπορεί να επιστρέψει ακόμη στην κανονικότητα.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, προκειμένου να μην έχουν κοινωνικές αντιδράσεις, έχουν ανέβει επάνω στο άρμα της λοιμωξιολογίας και άνευ αντιπαραθέσεων μιλάνε για τοπικά lockdown ή και γενική εκ νέου παράλυση. Και τα λένε αυτά ενώ η παγκόσμια τράπεζα και οι μεγαλύτεροι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί, επισημαίνουν ότι εάν μία χώρα επιστρέψει στο lockdown θα καταστραφεί οριστικά και για πολλά χρόνια θα βρίσκεται σε μη αναστρέψιμη ύφεση.

Ξαφνικά οι Ιταλοί γείτονες τα βρήκαν μαζί μας για την υφαλοκρηπίδα και τα θέματα του Ιονίου. Ανακηρύξαμε κοινή ΑΟΖ και απομένουν οι συνομιλίες με τους Αλβανούς – συμμάχους των Τούρκων, προκειμένου να επέλθει ένα νέο στάτους και μία ηρεμία στα νερά του Ιονίου. Ήταν θετικό το αποτέλεσμα των συνομιλιών με τη Ρώμη αλλά υπάρχουν κάποια ερωτήματα που θα απαντηθούν μόλις γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες της συμφωνίας του κου Δένδια με τον κο Ντιμάγιο. Δηλαδή, γιατί δώσαμε τόσο εκτεταμένο δικαίωμα στους Ιταλούς, να αλιεύουν στα νερά του Ιονίου και γιατί αναγνωρίσαμε τα ιστορικά δικαιώματα της Ιταλίας στα Επτάνησα και στη Δωδεκάνησο.

Υπάρχει κάποια περίπτωση να επιστρέψουν στην Ιταλία τα νησιά του Ιονίου και η Δωδεκάνησος;

Υπάρχει κάποια περίπτωση να γίνει αναδιανομή του γεωγραφικού χώρου;

Υπάρχει το εφιαλτικό ενδεχόμενο νέου χάρτη στη Δωδεκάνησο με μετόχους Ελλάδα- Τουρκία και Ιταλία;

Φαινομενικά, δείχνει καλό ότι τα βρήκαμε με την Ιταλία. Εδώ πρέπει να θυμηθώ, ότι η Ιταλία τα βρήκε με την Τουρκία στη Λιβύη και με τον κο Σάρατζ.

Η Ρώμη απέσυρε όλα τα ερευνητικά σκάφη από τα οικόπεδα της Κύπρου. Είναι με το μέρος μας σε περίπτωση θερμού επεισοδίου με την Τουρκία ή σε περίπτωση που πάμε σε συνομιλίες μαζί της θα θελήσει να είναι μέσα για τη Δωδεκάνησο, αφού έχει ιστορικά δικαιώματα;

Οι κοινές περιπολίες με την Τουρκία, σημαίνουν και μία καρέκλα στο τραπέζι των συνομιλιών για το Αιγαίο, για την Ανατολική Μεσόγειο;

Εντάξει, va bene, siamo daccordi, να δώσουμε ψάρια από το Ιόνιο στους Ιταλούς αλιείς. Να επεκτείνουμε συγχρόνως τα 12 μίλια, τα χωρικά ύδατα. Όταν η Ιταλία ήδη κάνει κοινές στρατιωτικές περιπολίες με την Τουρκία στη Λιβύη, γιατί να μην επιτρέψει την ελεύθερη κίνηση στον τουρκικό στόλο που αλωνίζει προς το παρόν υποβρυχιακά το Ιόνιο και έχει δύο ναυστάθμους στην Αλβανία; Τα ερωτήματα είναι εύλογα και οι συμμαχίες πολύ εύθραυστες. Όταν μάλιστα αφορούν ελληνικά εδάφη με ελληνικό πληθυσμό.

Από την άλλη πλευρά, μαθαίνουμε ότι θα υπάρξουν συνομιλίες με την Αίγυπτο. Καθυστερημένα αλλά όπως και να το κάνουμε… καλό σημάδι. Ο κος Ερντογάν όμως, προχωρεί σε έρευνες και άδειες για γεωτρήσεις εντός της ελληνική υφαλοκρηπίδας. Ασφαλώς δεν το κάνει για να βρει πετρέλαιο σε καιρούς που η τιμή του μαύρου χρυσού είναι ισοπεδωμένη και η εξόρυξη κοστίζει περισσότερο από την αξία του. Το κάνει, για να εμπεδώσει την παρουσία του και τα δικαιώματά του δίπλα στην Κρήτη, στην Κάρπαθό και στη Ρόδο. Θέλει να δηλώνει χρησικτησία. Δηλαδή, δικαιώματα στο μεγαλύτερο τμήμα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Η τελευταία δήλωσή του είχε μεγάλη σημασία. Είπε, ότι «η Τουρκία θα κάνει ότι πρέπει, αν οι Έλληνες δεν μάθουν τα όριά τους!». Αξιοποιεί πλήρως τα κενά που υπάρχουν στις διεθνείς ισορροπίες και το προεκλογικό κλίμα στις ΗΠΑ.

Οι ανόητοι των Αθηνών, για την ακρίβεια οι εθνοτερμίτες που πιστεύουν ότι πρέπει να είμεθα μία Φινλανδία υπό την επιρροή της μεγάλης Τουρκίας, προωθούν μία δεύτερη συμφωνία των Πρεσπών. Περιμένουν να ανατραπεί ο Τραμπ και να επιστρέψει στο Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν και η επιρροή Σόρος, Κλίντον και Γκέιτς. Είναι τόσο ανόητοι, που έχουν αποδεχθεί από τώρα παραχωρήσεις στο Αιγαίο, όπως τις έχουν σχεδιάσει το Βερολίνο και οι χρηματοδότες τμήματος του πολιτικού προσωπικού της χώρας, όπως οι Σόρος και Γκέιτς. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει επαναφορά σχεδίου τύπου Κόφι Ανάν 2 για την Κύπρο, που αυτή την ώρα είναι παντελώς ακάλυπτη, τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και από τη μητέρα Ελλάδα. Η μητέρα Ελλάδα δυστυχώς είναι αποικία των Γερμανών.

Όσα γίνονται στην Αθήνα, δεν γεννώνται και πηγάζουν μόνο από το νοσηρό μυαλό του σημερινού πρωθυπουργού ή διαφόρων συνεργατών του. Έχουν να κάνουν με την απόλυτη επιρροή και τον σχεδιασμό των Γερμανών αλλά και εκείνων που κάνουν δουλειές με το μεταναστευτικό. Με τις ΜΚΟ του κου Σόρος και όχι μόνο. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ούτε η κοινή αποδοχή Μητσοτάκη – Τσίπρα στο πρόσωπο της κας Αγγελοπούλου. Ούτε τα γέλια και οι χαρούλες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την ιδανικότερη εκπρόσωπο που βρήκε ο κος Μητσοτάκης για να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από το ’21. Είναι γνωστές οι πωλήσεις ερευνητικών σκαφών στην Τουρκία του Ερντογάν, όπως και η σχέση της κας Αγγελοπούλου με το ίδρυμα Κλίντον και το ίδρυμα Σόρος.

Όπως αντιλαμβάνεστε, θα γιορτάσουμε εντελώς εθνικά την επέτειο του ’21.

Η κυβέρνηση πανηγύρισε πρόσφατα για τα δισεκατομμύρια που θα πάρουμε ως ενίσχυση, επιβεβαιώνοντας το … «Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιαννάκη τον εβγάλαμε!». Ήδη μάθαμε, ότι τα αφεντικά του προτεκτοράτου, δηλαδή οι Γερμανοί είπαν ότι θα εποπτεύουν κάθε τμήμα, κάθε δόση των χρημάτων που θα φτάνει στην Ελλάδα. Θα ξέρουν πότε επενδύεται, ποιοι τη λαμβάνουν, γιατί τη λαμβάνουν και θα υπάρχει έγκριση προς τη διοίκηση του προτεκτοράτου, δηλαδή προς τον κο Μητσοτάκη.

Ήδη στα παρασκήνια, οι Γερμανοί λένε στον Μητσοτάκη, για να πάρει αυτά τα χρήματα και να τύχει αυτής της ανακούφισης, πρέπει να είναι ευλύγιστος και στα εξωτερικά μας θέματα. Στα εθνικά μας θέματα. Αυτό πρέπει να περάσει μέσα σε ένα μείγμα ικανοποίησης του κοινού για τη βοήθεια και φόβου για την επιστροφή του covid-19 το Φθινόπωρο. Πρέπει η κυβέρνηση να φανεί αρχάγγελος που προστατεύει την υγεία και κάνει ότι μπορεί για να ζήσουν οι ιθαγενείς του προτεκτοράτου.

Την ίδια ώρα, ο κος Τσίπρας παρακαλεί την κα Μέρκελ να εμποδίσει τον κο Μητσοτάκη να στήσει πρόωρες κάλπες. Και οι δύο ανήκουν στην καγκελάριο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι θα χάσει αν πάμε σε διπλές εκλογές και ο αντίπαλός του κατορθώσει να κάψει την απλή αναλογική. Βέβαια, ο Μητσοτάκης δεν θα πάρει το ίδιο ποσοστό αλλά αν το επιτρέψει η καγκελάριος, μπορεί να το επιχειρήσει μέσα σε ένα σύννεφο θετικών δημοσκοπήσεων, τρόμου για επιστροφή στο Lockdown και παροχών προς ένα λαό που ήδη υποφέρει.

Η Μέρκελ για να τον αφήσει επάνω ήρεμο και με πλήρως ελεγχόμενο τον Τσίπρα, τον αρχιτέκτονα των Πρεσπών, πρέπει να της δώσει ανταλλάγματα στα εθνικά θέματα. Πρέπει να είναι ενδοτικός προς το μεγάλο πελάτη του Βερολίνου, δηλαδή τον Ταγίπ Ερντογάν. Το ερώτημα είναι : πόσο έτοιμος είναι για τη μεγάλη μειοδοσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα νησιά φέτος δεν θα έχουν κανένα εισόδημα. Δεν υπάρχει τουρισμός. Οι Γερμανοί προτίμησαν τη Μαγιόρκα. Πάνω από 100.000 Γερμανοί στέλνονται στο κοσμοπολίτικο νησί της Ισπανίας, που είχε χιλιάδες νεκρούς από covid-19 και όχι στην ασφαλή αποικία που έριξε σε οικονομικό καιάδα τους κατοίκους της. Ενώ το παίζαμε αυστηροί προς τη Ρώμη, ανοίγουμε τα σύνορα στις 15 Ιουνίου για την Al Italia και τους Ιταλούς, μόλις έτριξε τα δόντια ο Ντι Μάγιο.

Οι ανόητοι των Αθηνών – κακά τα ψέματα – σκέφτηκαν τις αποστάσεις στις ταβέρνες και τα ρεστοράν. Σκέφτηκαν πώς θα τοποθετηθούν οι ξαπλώστρες στις παραλίες. Σκέφτηκαν πώς θα σχηματίζουμε ουρές στα σούπερ μάρκετ ή πως θα πηγαίνουμε σινεμά, αλλά δεν σκέφτηκαν ότι χιλιάδες νησιά και πόλεις της Ελλάδος, έχουν στενοσόκακα. Και μόλις πέφτει καλοκαίρι και πάει τουρισμός, ο ένας είναι πάνω στον άλλον στα στενά δρομάκια της Μυκόνου, της Σαντορίνης και χιλιάδων νησιών, πόλεων και χωριών.

Οι ανόητοι εισηγητές και σύμβουλοι του πρωθυπουργού, δεν έχουν καταλάβει ότι αυτά δεν είναι μόνο ανεφάρμοστα αλλά και καταστροφικά για την οικονομία. Δεν έχουν αναλύσει ακόμα τι θα συμβεί αν κάποιος τουρίστας κρυολογήσει από covid και του πούνε να πάει σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Αν αρνηθεί θα τον συλλάβουν; Θα τον πάνε με χειροπέδες; Θα τον απελάσουν;

Οι ανόητοι που κατέστρεψαν την εθνική οικονομία, μιλάνε για τοπικά lockdown ή απειλούν ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι όσα λένε είναι παρανοϊκά. Εκτός αν το μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο του τόπου, θέλει να ισοπεδώσει πλήρως την εθνική οικονομία για άλλους λόγους.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/6/20 09:10

    AMAN KAI POTE!!GIATI TELIKA!!OTI KAI AN EXEI GINI SE AYTO TO NISI EGINE APO TOYS ITALOYS !!XTIRIA! DROMOI ! KTIMATOLOGIO!!! MEXRI KAI ARDEYTIKA ERGA POTAMIA RIAKIA!!KAI FISIKA YPARXOYN XARTES ME ATELIOTA ERGA KAI MELETES PX MELETH DOXIADI!!!POY EINAI AKOMA STA SIRTARIA!!!GIA NA MHN ENOXLISOYN DIΘΕΝ PERIOYSIES POY DEN TOYS ANIKOYN KAPOION!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/6/20 22:40

    Αν νομίζει ο πάντα έξυπνος Τράγκας ότι δεν υπάρχει ο ιός να πάει στην Ξάνθη η καλύτερα στην Αμερική .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *