επικαιρότητα

Βρούτσης: Τι θα γίνει με τα επιδόματα των ξενοδοχοϋπαλλήλωνΓια τα επιδόματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο ζήτημα μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης. Μιλώντας στο OPEN, ο υπουργός τόνισε ότι "η κατάσταση έχει δυσκολίες και γνωρίζουμε τις αιτίες. Είναι η πανδημία, είναι η ξενοδοχειακή ύφεση και εκείνη του τουρισμού". Όπως είπε "φροντίσαμε και νομοθετήσαμε για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους της χώρας που με βάση τις κλαδικές συμβάσεις τους είναι υποχρεωτικά επαναπροσλαμβανόμενοι ένα πλαίσιο προστασίας. Από 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου όλος ο πληθυσμός των 80.000 ξενοδοχοϋπαλλήλων έχει δύο δυνατότητες. Η πρώτη δυνατότητα αφορά στα ξενοδοχεία που δεν θα ανοίξουν. Σε αυτή την περίπτωση ο ξενοδοχοϋπάλληλος μπορεί να μπαίνει από μόνος του στην Εργάνη το πρώτο επταήμερο του Ιουλίου και να καταγράφει την αίτηση στη βάση για να πάρει τα 534 ευρώ συν ασφαλιστικές εισφορές. Η δεύτερη είναι για τα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν. Σε αυτή την περίπτωση είναι υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης και ο εργαζόμενος να μπουν στην Εργάνη - ο ιδιοκτήτης για να δηλώσει τους εργαζομένους που επαναπροσλαμβάνονται".

Γι' αυτούς τους υπαλλήλους που δεν θα δουλέψουν ή θα υποαπασχοληθούν και τη δυνατότητα να μπουν από Σεπτέμβριο στο επίδομα ανεργίας, όπως είπε ο κ. Βρούτσης, θα υπάρξει και πάλι πλαίσιο προστασίας τους. Θα μπουν στη διαδικασία του επιδόματος ανεργίας".

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: 3 τουρίστες στο στρατ. νοσοκομειο Ρόδου
άλλοι σε κοβιντ πανσιον στην Κρεμαστή
σσσσσ

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά