ροή ειδήσεων

Τι θα πληρώσουν σε ξενοδοχεία και ακτοπλοϊκά όσοι επιλέξουν να πάνε διακοπές με τον κοινωνικό τουρισμό ΟΑΕΔ



Στα 11,5 ευρώ την ημέρα ανά ωφελούμενο θα είναι η συμμετοχή όσων επιλέξουν να πάνε διακοπές με τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ σε 5 αστέρων ξενοδοχείο με πρωινό. Παράλληλα σε ότι αφορά τα ακτοπλοϊκά η συμμετοχή των ωφελουμένων φτάνει το 33%. Ειδικότερα το πρόγραμμα ξεκινάει κάθε χρόνο 1 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου.


Για το τρέχον πρόγραμμα περιόδου 2019-2020, που ουσιαστικά έχει ανασταλεί από τις αρχές Μαρτίου λόγω της πρωτοφανούς κατάστασης που αντιμετωπίζουμε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε την επιμήκυνσή του έως το τέλος Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Οι επιταγές είναι μοναδικοί ηλεκτρονικοί αριθμοί που αποτυπώνονται στον ηλεκτρονικό φάκελο κάθε δικαιούχου και ενσωματώνουν μια συγκεκριμένη οικονομική αξία που αποτελεί την επιδότηση των διακοπών. Ο συνολικός αριθμός και η οικονομική αξία των επιταγών ορίζεται σε ετήσια βάση και εξαρτάται από τον τύπο και την κατηγορία του καταλύματος.


Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλοι όσοι, ανεξαρτήτως εισοδήματος, πραγματοποίησαν το προηγούμενο έτος:


-50 ημέρες ασφάλισης στον ΕΦΚΑ με εισφορές υπέρ ΟΕΕ ή
-έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ήέλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
-συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
-είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.


Στην ηλεκτρονική αίτηση οι δικαιούχοι δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη της οικογένειάς τους, δηλαδή συζύγους και παιδιά, καθώς και συνοδούς ΑμεΑ. Η επιταγή χορηγείται χρόνο παρά χρόνο, εκτός αν πρόκειται για ΑμεΑ, που μπορούν να συμμετέχουν κάθε χρόνο στο πρόγραμμα.

Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται επίσης ηλεκτρονικά με μοριοδότηση, με την οποία λαμβάνονται υπ’ όψιν στοιχεία οικογενειακής, οικονομικής και ασφαλιστικής κατάστασης. Κριτήρια είναι το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, ο αριθμός των ανήλικων παιδιών, ο αριθμός ημερών ασφάλισης της προηγούμενης τριετίας και ο χρόνος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας.

Για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων απαιτείται μόνο η εξακρίβωση της νόμιμης λειτουργίας τους. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν συμπεριλαμβάνονται σε ένα δυναμικό Μητρώο, αναρτημένο στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ.

Οι δικαιούχοι που λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού επιλέγουν ελεύθερα το τουριστικό κατάλυμα που επιθυμούν από το Μητρώο και επικοινωνούν με την επιχείρηση για την κράτηση δωματίου στη χρονική περίοδο που τους ενδιαφέρει κατά τη 12μηνη διάρκεια του προγράμματος.

Πρωτοψάλτης

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού είναι ένα σημαντικό εργαλείο κοινωνικής αλλά και οικονομικής πολιτικής, δίνοντας την δυνατότητα σε εργαζόμενους και ανέργους να κάνουν διακοπές, στηρίζοντας ταυτόχρονα τις τουριστικές επιχειρήσεις υπογράμμισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Όπως τόνισε το φετινό ενισχυμένο και διευρυμένο πρόγραμμα, που για πρώτη φορά θα επιδοτεί και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, θα έχει ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο σε μια κρίσιμη συγκυρία για τον κλάδο του τουρισμού.

Καλούμε τις επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και να αξιοποιήσουν τις αυξημένες επιδοτήσεις που το καθιστούν ελκυστικότερο τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τον κλάδο, ώστε να ενισχυθεί άμεσα ο εσωτερικός τουρισμός.

«Επιπλέον των 300.000 επιταγών του νέου προγράμματος 2020-2021, δίνουμε παράταση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου στο τρέχον πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του 2019-2020, προκειμένου οι 113.000 επιταγές που δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα να αξιοποιηθούν και αυτές» πρόσθεσε.

Παραδείγματα

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1:

1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ, 4ΜΕΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (2 ΠΑΙΔΙΑ 5 + 10 ΕΤΩΝ) ΣΕ ΝΗΣΙ

6 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 3 ΑΣΤΕΡΩΝ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ
ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΑΕΔ = 600€ (2 ΔΙΚΛΙΝΑ Χ 50€ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ Χ 6 ΒΡΑΔΙΑ)
ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ = 96€ (2 ΔΙΚΛΙΝΑ Χ 8€ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ Χ 6 ΒΡΑΔΙΑ)


ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (ΝΑΥΛΟ 60€ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ)
ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΑΕΔ = 55€ (2 ΕΝΗΛΙΚΕΣ Χ 20€, 1 ΠΑΙΔΙ Χ 15€ + 1 ΠΑΙΔΙ ΔΩΡΕΑΝ)
ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ = 55€ (2 ΕΝΗΛΙΚΕΣ Χ 20€, 1 ΠΑΙΔΙ Χ 15€ + 1 ΠΑΙΔΙ ΔΩΡΕΑΝ)

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΑΕΔ = 655€ (81%)
ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ = 151€ (19%)

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2:

5 ΜΕΡΕΣ , 3ΜΕΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (ΠΑΙΔΙ 3 ΕΤΩΝ) ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

4 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4 ΑΣΤΕΡΩΝ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ
ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΑΕΔ = 212€ (1 ΤΡΙΚΛΙΝΟ Χ 53€ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ Χ 4 ΒΡΑΔΙΑ)
ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ = 68€ (1 ΤΡΙΚΛΙΝΟ Χ 17€ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ Χ 4 ΒΡΑΔΙΑ)

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΑΕΔ = 212€ (76%)
ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ = 68€ (24%)





Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *