Που «πατάει» ο Ερντογάν και βγαίνει για έρευνες – Τι θα κάνει η ΕλλάδαΣτην Ελλάδα υπάρχει δικαιολογημένη ενόχληση και ανησυχία για το τι ετοιμάζει ο Ερντογάν στην ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα μας. Ο «σουλτάνος» από την άλλη φαίνεται να ευνοείται στο εσωτερικό του μέτωπο από την ένταση και όλα δείχνουν πως θα επιμείνει.


Γράφει ο Κώστας Αττίας

Οι κινήσεις του Ερντογάν δείχνουν έναν ψυχρό υπολογισμό. Ο «σουλτάνος» ξέρει μέχρι που μπορεί να τραβήξει το σκοινί και κυρίως ξέρει τι αντίκτυπο έχουν οι ενέργειες του στην Ελλάδα. Για αυτό και παίζει το χαρτί της έντασης θέλοντας να αναγκάσει σε καθεστώς πίεσης την χώρα μας να ζητήσει «διάλογο» όπου και η Τουρκία θα βάλει τα πάντα στο τραπέζι.

Το σχέδιο του Ερντογάν πατάει πάνω σε «τεχνάσματα» που όμως έχουν βάση το Διεθνές Δίκαιο. Όπως είπε ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας , Ευάγγελος Αποστολάκης στο ΚΡΗΤΗ TV το Διεθνές Δίκαιο λέει ότι σε περιοχές που είναι σε διένεξη δεν επιτρέπεται να επέμβει κανείς και να κάνει ρήξη βυθού, μπορεί όμως να κάνει επιστημονικές έρευνες, να περάσει και να κάνει επιστημονικές έρευνές με άδεια του κυρίαρχου κράτους.


Ο Ναύαρχος θύμισε μάλιστα και την περίπτωση του BARBAROS το οποίο είχε έρθει κοντά στο Καστελόριζο στα όρια της ΑΟΖ και ήθελε να κάνει επιστημονικές έρευνες στην περιοχή της δικής μας υφαλοκρηπίδας και που κανονικά αν είχε ζητήσει άδεια όπως είπε ο Ε. Αποστολάκης ήμασταν υποχρεωμένοι να του δώσουμε άδεια.

Θα ζητήσει τώρα άδεια ο Ερντογάν; Αν ναι το πράγμα δυσκολεύει. Αν όχι το πιθανότερο είναι πως θα έχουμε επανάληψη της υπόθεσης του BARBAROS όταν η φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ εμπόδισε το πλοίο.

Σχόλια

εγγραφή

Get new posts by email:

Διαβάστε τα τελευταία Τοπικά Νέα στα Δωδεκάνησα!

Ακολουθήστε τα
Παράπονα Ρόδου στο Google News για άμεση ενημέρωση!

παράπονα Ρόδου

δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *