ροή ειδήσεων

Η Ελλάδα εισάγει όπλα από την Τουρκία



Πλήθος τα ερωτήματα για τη λίστα με τα προϊόντα εξ Ανατολών που προορίζονται και για το Στράτευμα!

Απίστευτο κι όμως αληθινό… Επιδοτούμε την οικονομία της Τουρκίας με δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο και ο Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί αυτά τα χρήματα για να κατασκευάζει οπλικά συστήματα με στόχο να εισβάλει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και να καταλάβει ελληνικό έδαφος.

Αντί οι ελληνικές κυβερνήσεις ως μέτρο κατά της Τουρκίας να επιβάλουν καθολικό εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα συνεχίζουν να κάνουν αθρόες εισαγωγές από τη γειτονική χώρα, την ώρα που αυτή αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και μας απειλεί με πόλεμο.

Η ομολογία από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών προκαλεί σοκ. Μόνο το έτος 2018 οι εισαγωγές της Ελλάδας από την Τουρκία έφτασαν το αστρονομικό ποσό των 1.847.783.849 ευρώ, ενώ το 2019 οι εισαγωγές αυτές αυξήθηκαν και ανήλθαν στα 1.943.316.747 ευρώ. Κι όμως, πολύ σωστά διαβάσατε. Πρόκειται για απάντηση (με κάθε επισημότητα) του υπουργείου Οικονομικών, συγκεκριμένα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σε πρόσφατη κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και Κωνσταντίνος Χήτας.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι μείζονος σημασίας, με εθνικές διαστάσεις και όχι μόνο ηθικές και οικονομικές. Κι αυτό γιατί -όπως προκύπτει από τη μακροσκελέστατη λίστα με τα προϊόντα εισαγωγής που φέρουν τη σφραγίδα «Made in Turkey» και εισάγει η Ελλάδα- φέρεται ότι η χώρα μας να προμηθεύεται από την Τουρκία (άκουσον άκουσον!) όπλα και πυρομαχικά.

Συγκεκριμένα στη σελίδα 32 της λίστας αναφέρονται ως προϊόντα εισαγωγής από την Τουρκία «πυροβόλα όπλα και παρόμοια είδη, τα οποία χρησιμοποιούν την εκρηκτική δύναμη της πυρίτιδας», «τουφέκια, καραμπίνες και πιστόλια με ελατήριο, συμπιεσμένο αέρα ή συμπιεσμένο αέριο, ρόπαλα και άλλα». Και αν αυτά τα όπλα προορίζονται για την αγορά και όχι για τον Στρατό, κάτι πολύ πιθανό, τι να πει κανείς για τα αμέσως επόμενα προϊόντα, στα οποία αναφέρονται «βόμβες, χειροβομβίδες, τορπίλες, νάρκες, πύραυλοι, φυσίγγια, πυρομαχικά και βλήματα». Εισάγει ο Ελληνικός Στρατός βόμβες, τορπίλες και πυραύλους από την Τουρκία, σύμφωνα με τη λίστα με τα εισαγόμενα προϊόντα;

Πρόκειται για συμπαραγωγή; Τι ακριβώς συμβαίνει; Ο,τι και να γίνεται, δεν μπορούν οι Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας να πριμοδοτούν την τουρκική αμυντική βιομηχανία, η οποία έχει ξεφύγει από πλευράς τεχνολογίας και δυνατοτήτων, και να αφήνουν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας την ελληνική αμυντική βιομηχανία να παραπαίει και να βουλιάζει εδώ και πολλά χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερα η Ελλάδα εισήγε από την Τουρκία ακόμα και στρατιωτικές στολές. Αυτό στη συνέχεια σταμάτησε, μετά τη δημοσιότητα που πήρε το ζήτημα και αντιλήφθηκε το υπουργείο Ανάπτυξης (αυτό είναι το αρμόδιο υπουργείο για τους διαγωνισμούς) ότι δεν μπορεί να κάνει διαγωνισμούς και προμήθειες με μόνο κριτήριο την καλύτερη τιμή.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλος και ο έτερος βουλευτής που υπογράφει την ερώτηση Κ. Χήτας σημειώνουν ότι «μπορεί φυσικά να είναι νόμιμο, ωστόσο εγείρεται ένα σαφέστατο θέμα ηθικής, την ώρα που κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα».
Και έτσι είναι, αφού η Τουρκία συνεχώς κλιμακώνει την ένταση και προβάλλει ολοένα και πιο μεγάλες αξιώσεις σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, απειλώντας με εισβολή στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και γεωτρήσεις νοτίως της Κρήτης. Πώς μπορεί, λοιπόν, η Ελλάδα να χρηματοδοτεί ένα κράτος «πειρατή» και «τρομοκράτη» και ταυτόχρονα να διαθέτει κονδύλια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για να προστατευτεί από την προκλητικότητα της Τουρκίας;


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *