ροή ειδήσεων

Ρόδος: Πουλάνε τα χρυσαφικά τους ξενοδοχουπάλληλοι για να ζήσουν...

Στήριξη του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Αγία Σοφία στην οικογένεια της 9χρονης που λιποθύμησε



Εννιάχρονη λιποθύμησε από την πείνα στη Ρόδο περιμένοντας σε φούρνο

- Εννιάχρονο κοριτσάκι έπεσε λιπόθυμο από την πείνα μέσα σε έναν φούρνο της Ρόδου, την ώρα που η άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος μητέρα του περίμενε στη σειρά για να της αγοράσει ψωμί επειδή πείναγε. Επειδή τα ξενοδοχεία είναι κλειστά η γυναίκα είναι άνεργη και ψάχνει για δουλειά ώστε να μπορέσει να μεγαλώσει τα δύο κορίτσια της.

- Ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Θανάσης Σταμούλης μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου είπε πως «δεδομένη θεωρείται η παρέμβαση του Σωματείου και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, ενώ και πολλοί σύλλογοι ενδιαφέρθηκαν για την περίπτωσή της». Σύμφωνα με την εφημερίδα «Η Δημοκρατική» άμεση ήταν βοήθεια που πρόσφερε ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Αγία Σοφία».

Ο κ. Σταμούλης πρόσθεσε πως «πολλοί ξενοδοχοϋπάλληλοι, προσέρχονται στο Εργατικό Κέντρο και πουλάνε τα κοσμήματά τους για να αντιμετωπίσουν τα βασικά τους έξοδά τους. Έχουν να πληρωθούν από τον Μάρτιο που έλαβαν τα 800 ευρώ, ως δίμηνη ανεργία. Τα ξενοδοχεία δεν λειτουργούν και οι συνάνθρωποι μας είναι μετέωροι».

«Στην ανεργία αυτή τη στιγμή βρίσκονται 40.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι στην περιοχή μας συμπεριλαμβανομένων και όσων εργάζονται στα εστιατόρια. Τα ξενοδοχεία της Ρόδου με 20% πληρότητα ανοίγουν τον άλλο μήνα σε ποσοστό μόλις 15%».

Ο κ. Σταμούλης πρόσθεσε πως «πρέπει να εκδοθεί μια απόφαση που να επιδοτεί όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους μέχρι να ανοίξουν τα ξενοδοχεία στα οποία εργάζονται. Θέλουμε να ανοίξει η πλατφόρμα πρόσληψης ή της αναστολής αυτής όταν γίνεται, για να λαμβάνουμε το επίδομα των 500 ευρώ»», καταλήγει.

ert.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/6/20 19:05


    Παιδιά είμαστε σε τραγική κατάσταση δούλευα μέχρι Οκτώβριο με 800 ευρώ έχω νοίκι δεν έχω να το πληρώσω μήνες πουλάω το αμάξι μου τόσο καιρό και δεν έχει κανείς να το πάρει να μπορέσω να ξεχρεώσω τους λογαριασμούς και να φάω. Το μόνο που θελουμε γιατί είμαστε πολλοί να μας δώσουν ανεργία μέχρι να μας βάλουν σε αναστολή οι ξενοδόχοι αν μας βάλουν ποτέ. Δουλειές δεν υπάρχουν για να δουλέψουμε αλλού σας παρακαλώ οποίος υπεύθυνος μπορεί να μεριμνήσει για έμας να μας δώσουν άμεσα ανεργία έστω 400 να φάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *