επικαιρότητα

Σέρβος ΥΠΕΞ: Πολλοί Σέρβοι θα έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα«Περιμένω και τους Έλληνες φίλους μας στη Σερβία»

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, ο οποίος συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας, τις εξελίξεις στα Βαλκάνια αλλά και την ευρωπαϊκή προοπτική του Βελιγραδίου μίλησαν μεταξύ άλλων ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Σέρβο ομόλογό του, Ίβιτσα Ντάτσιτς, όπως σημείωσε ο τελευταίος σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων «IBNA».

«Ελπίζουμε ότι το πρόβλημα της πανδημίας του ιού σύντομα θα ανήκει στο παρελθόν και ότι φέτος πολλοί πολίτες μας θα έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα, αλλά περιμένω και τους Έλληνες φίλους μας στη Σερβία», σημείωσε ο κ. Ντάτσιτς και πρόσθεσε αναφορικά με την ευρωπαϊκή τροχιά στην οποία έχει μπει η Σερβία:

«Θεωρούμε την Ελλάδα πολύ σημαντικό υποστηρικτή των προσπαθειών μας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αποτελεί προτεραιότητα της εξωτερικής μας πολιτικής. Επίσης, είναι εξαιρετικά σημαντική η ελληνική θέση σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, διότι ως ένα κράτος με επιρροή στην περιοχή μας και στην Ευρώπη, η Ελλάδα συμμερίζεται τη θέση μας και αντιτίθεται στη μονομερώς διακηρυγμένη ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου».


Τέλος, για το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου, πρόσθεσε πως «ήμασταν έτοιμοι όλον αυτόν τον καιρό να συνεχίσουμε τον διάλογο και τώρα πληρούνται οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο, οπότε περιμένω ότι σύντομα θα επαναλάβουμε τις συνομιλίες. Δεν υπάρχουν έτοιμες λύσεις, πρέπει να τις προσεγγίσουμε όλοι μαζί, φυσικά χωρίς μονομερείς κινήσεις και με πλήρη ετοιμότητα για συμβιβασμό».

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: 3 τουρίστες στο στρατ. νοσοκομειο Ρόδου
άλλοι σε κοβιντ πανσιον στην Κρεμαστή
σσσσσ

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά