επικαιρότητα

Μεγάλο πλήγμα για τις επιχειρήσεις εστίασης: Μία στις τέσσερις μπορεί να μην ανοίξει ποτέΜία στις τέσσερις επιχειρήσεις εστίασης μπορεί να μην ανοίξει ποτέ, μετά την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, “Καθημερινή “ το 30% με 35% των επιχειρήσεων εστίασης υπολογίζεται ότι παραμένει κλειστό, ακόμη και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, ενώ ένα μεγάλο μέρος αυτών (περίπου 25% του συνόλου) μπορεί να μην ανοίξει καθόλου. Ακόμη πάντως και όσες έχουν ανοίξει καταγράφουν μειωμένο τζίρο αφενός λόγω της κακοκαιρίας το πρώτο διάστημα μετά την άρση της απαγόρευσης για τη λειτουργία της εστίασης ,αρχικά μόνο σε εξωτερικούς χώρους , αφετέρου λόγω της διστακτικότητας μεγάλης μερίδας καταναλωτών να επισκεφθούν ένα εστιατόριο.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠΟΕΣ) , πάνω από 70% των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο θα κλείσουν τη φετινή χρονιά με ζημιές.


Το πλήγμα
Το πλήγμα είναι μεγάλο κυρίως για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τουριστικές περιοχές καθώς και για όσες βρίσκονται σε χώρους όπως τα αεροδρόμια –εν προκειμένου πρόκειται κατά βάση για καταστήματα αλυσίδων της οργανωμένης εστίασης –αλλά και σε εμπορικά κέντρα λόγω της μη λειτουργίας των κλειστών κινηματογράφων .Σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου, η κίνηση είναι μειωμένη και στα εστιατόρια που βρίσκονται στους σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) στις εθνικές οδούς και δεν παρατηρήθηκε σημαντική αναθέρμανση της ούτε κατά το πρόσφατο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: 3 τουρίστες στο στρατ. νοσοκομειο Ρόδου
άλλοι σε κοβιντ πανσιον στην Κρεμαστή
σσσσσ

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά