ροή ειδήσεων

Ταξιδιωτικοί πράκτορες: Βάζουμε χρήματα από την τσέπη μας για να επιβιώσουμε



Με έσοδα μηδέν στο τετράμηνο της καραντίνας – συμπεριλαμβάνοντας και τον Ιούνιο-, και κρατήσεις σε ποσοστό λιγότερο από 10%, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού


«Βάζουμε χρήματα από την τσέπη μας για να επιβιώσουμε, διότι πρέπει να κρατάμε τα γραφεία μας ανοιχτά», αναφέρει με αγωνία στο ethnos.gr για το τι μέλλει γενέσθαι ο πρόεδρος της Ενωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης, Βύρων Θεολόγης.

Οπως τονίζει ο ίδιος, δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο να ταξιδέψει, «ο κόσμος είναι μουδιασμένος» με τα έσοδα των επιχειρηματιών να είναι κολλημένα στο μηδέν, ωστόσο όλες τους οι υποχρεώσεις θα πρέπει να εξοφληθούν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Κρατήσεις σε ποσοστό 7%-9%

Το τοπίο που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα ταξιδιωτικά γραφεία της Μακεδονίας και της Θράκης, όπως ενημερώνει το ethnos.gr ο πρόεδρος της Ενωσης, κ. Θεολόγης, είναι ο κόσμος να ζητάει κάποια πακέτα, σε πολύ χαμηλότερη τιμή, της τάξεως του 30%, «σ’ αυτήν την περίπτωση όμως, πρέπει να αλλάξουμε προσανατολισμό, να τους πάμε σε φθηνότερα ξενοδοχεία» αναφέρει.

Οι όποιες κρατήσεις υπάρχουν στα συστήματα των ταξιδιωτικών γραφείων - μελών της ΕΤΓΜ-Θ αφορούν τον Ιούλιο, και κυρίως τον Αύγουστο, σε ποσοστό 7%-9%, όταν το αντίστοιχο περσινό διάστημα, όπως λέει ο κ. Θεολόγης, «ήμασταν στο 80%-85% τουλάχιστον για το μήνα Αύγουστο».

Τριήμερα και τετραήμερα πακέτα

Τα πακέτα που προωθούνται στην ελληνική αγορά είναι κυρίως για Ρόδο, Κρήτη, Μύκονο, Σαντορίνη, στα αεροπορικά, 3ήμερα – 4ήμερα, αλλά και για Σκιάθο, Τήνο οδικό – ακτοπλοϊκό κ.ά. Οι τιμές σε σχέση με πέρυσι είναι μειωμένες σε ποσοστό περίπου 10%.

Να σημειώσουμε, ότι από τις 3 Ιουλίου, από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» ξεκινάει και νέα αεροπορική εταιρία με πτήσεις για Ηράκλειο Κρήτης, Μύκονο, Σαντορίνη.

Σ’ ότι αφορά το εξωτερικό προωθείται 4ημερο πακέτο για Μάλτα, για το μήνα Αύγουστο, με απευθείας πτήση από Θεσσαλονίκη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται κάποια πακέτα για Κύπρο, στα οποία θα γίνονται ειδικές τιμές σε γκρουπάκια των 10-15 ατόμων.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/6/20 22:32

    Καλά τα λένε οι τουριστική πράκτορες ότι βάζουν χρήματα από την Τσέπη τους αυτοί έχουν και τσέπη εμείς που δεν έχουμε τσέπη τη κάνουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *