ροή ειδήσεων

«Ο Ανθρωπος του Θεού»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας για τη ζωή του Αγιου Νεκτάριου



Τις πρώτες μέρες γυρισμάτων, που πραγματοποιούνται σε Αθήνα, Λαύριο και Αίγινα, διανύει «Ο Άνθρωπος του Θεού» (Man of God) σε σενάριο και σκηνοθεσία της Γιελένα Πόποβιτς, μια ταινία-ωδή στην επιμονή και το ήθος, με την Ελλάδα να ετοιμάζεται να μπει στον διεθνή κινηματογραφικό χάρτη.

Οι Άρης Σερβετάλης, Μίκυ Ρουρκ και Αλεξάντερ Πετρόφ, μαζί με ένα πλούσιο καστ Ελλήνων ηθοποιών, συναντούν τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου, υπό τους ήχους του Πολωνού Zbigniew Preisner, συνθέτη των κινηματογραφικών έργων του Κριστόφ Κισλόφκι.


Η ταινία, που έρχεται σε μια ασταθή στιγμή της παγκόσμιας Ιστορίας, και φιλοδοξεί να υπενθυμίσει την αξία που έχει το «φως» και η συνεχής αναζήτησή του, ακόμα κι όταν οι καιροί μοιάζει να είναι σκοτεινοί, θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2020 στους κινηματογράφους από την Feelgood.

Η δημιουργός της βιογραφίας, Γιελένα Πόποβιτς, που υπογράφει τόσο το σενάριο όσο και τη σκηνοθεσία, γίνεται ο μαέστρος μιας ταινίας που υμνεί την ελπίδα, και συντονίζει ένα αξιοζήλευτο καστ ηθοποιών, μεταφέροντας το μήνυμα ότι «ο αγώνας είναι υπόθεση όλων μας», όπως δηλώνει, αλλά και ότι «η μεγαλύτερη νίκη είναι αυτή που επιτυγχάνουμε μέσα μας».

Πρωταγωνιστής της, γεμάτης δοκιμασίες, ζωής του Αγίου Νεκταρίου είναι ο Άρης Σερβετάλης (The Waiter, Άλπεις, Κινέττα) ενώ στους υπόλοιπους πρωταγωνιστικούς ρόλους, πέρα από τον Μίκυ Ρουρκ (Ο Παλαιστής) και τον Αλεξάντερ Πετρόφ (Lyod), εμφανίζονται οι: Χρήστος Λούλης, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλη Κουκαλάνι, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Μητρούσης, Κίττυ Παιταζόγλου, Μιχάλης Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου, Κορίνα Άννα Γουγούλη, Μάνος Γαβράς, Σαράντος Γεωγλερής, Παναγιώτης Μαρίνος.

Η ταινία είναι μια παραγωγή της Simeon Entertainment και της View Master Films, σε συνεργασία με την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου και το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος Ο Γραικός, και με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας), ενώ τις διεθνείς πωλήσεις έχει αναλάβει η Pure Flix/Quality Flix.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες, από την Feelgood Entertainment, το φθινόπωρο του 2020, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατό του.

Σύνοψη

Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Όμως ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα. Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει. Η Mονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *