επικαιρότητα

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις επιστροφές φόρου σε ιδιοκτήτες ακινήτωνΑνοιχτή είναι από σήμερα, Κυριακή, η πλατφόρμα για τις επιστροφές φόρου σε ιδιοκτήτες ακινήτων, όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).


Άνοιξε η πλατφόρμα για τις επιστροφές φόρου στους ιδιοκτήτες ακινήτων, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ και όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.


Βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά, εκμισθωτές ακινήτων, των οποίων το μίσθωμα έχει μειωθεί κατά 40% με βάση τις ισχύουσες διατάξεις που αφορούν μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, υποβάλλουν δήλωση για τους μήνες από Μάρτιο έως και Ιούνιο του 2020, μέχρι τις 22 Ιουνίου 2020.

Εφόσον υπάρχει μεταγενέστερη μείωση σε επόμενους μήνες, η δήλωση κατατίθεται μέχρι την 20η ημέρα του μήνα.

«ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ

Στο μεταξύ, δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία καθορίζει το πλαίσιο εφαρμογής του μηχανισμού ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».


Η ΚΥΑ προβλέπει οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στον μηχανισμό μπορούν να προβαίνουν μονομερώς σε μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας έως του ποσοστού του 50% είτε για μέρος είτε για το σύνολο των εργαζομένων τους, ανάλογα με τις λειτουργικές ανάγκες τους.

Τονίζεται ωστόσο ότι η μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας δεν επιφέρει μετατροπή της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που εντάσσονται στον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», καταβάλλεται οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας, η οποία ανέρχεται σε ποσοστό 60% επί των καθαρών αποδοχών τους, που αντιστοιχούν στο χρόνο κατά τον οποίο δεν εργάζονται.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: 3 τουρίστες στο στρατ. νοσοκομειο Ρόδου
άλλοι σε κοβιντ πανσιον στην Κρεμαστή
σσσσσ

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά