ροή ειδήσεων

Προβληματισμοί ενός κατοίκου της Αρχιπολης


ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ  
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΦΑΝΤΟΥ 
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΧΙΠΟΛΗΣ

Με ιδιαίτερη προσοχή διάβασα αρθρο σε αθλητικό σαιτ για την έγκριση του έργου αποκατάστασης ζημιών του δημοτικού γηπέδου Αρχιπολης (50.000 ευρω για το 2020 και 135.000 ευρω για 2021 με πόρους από ανταποδοτικά ανανεώσιμων πηγών Α.Π.Ε.) και αναρωτήθηκα

Πως γίνετε για ενα χωριό με υδρευτικό και αρδευτικό σύστημα να λειτουργούν από της φιλότιμες προσπάθειες της διοίκησης της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. ,με ενα δημοτικό οδικό δίκτυο κατεστραμμένο επικίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα,με ένα οδικό αγροτικό δίκτυο να μην έχει αποκατασταθεί πλήρως μετα την θεομηνία, με ένα δίκτυο δημοτικού φωτισμού που πρέπει να τρέχουν οι υπεύθυνοι της κοινότητας να ανεβάζουν κάθε βράδυ τις ασφάλειες που πέφτουν, ένα χωριό χωρίς αποθηκευτικούς χώρους, χωρίς πολιτιστική αίθουσα, χωρίς έργο πνοής τα τελευταία 40 χρόνια, με δίκτυο ομβρίων ημιτελές, και δίχως σχεδιασμό κάποιου αντιπλημμυρικου έργου για αντιμετώπιση ενδεχόμενης και φέτος θεομηνίας,(τα περισσότερα από τα αναφερόμενα προκλήθηκαν από την θεομηνία του Νοέμβρη και η Αρχιπολη θεωρήθηκε από τις υπηρεσίες σας ως το χωριό με την μεγαλύτερη καταστροφή), εσείς ψηφίζετε ως πρώτο αναγκαίο έργο την αποκατάσταση των ζημιών του γηπέδου, και όχι μόνο αυτό αλλά θα δαπανήσετε και τα μοναδικά χρήματα από κωδικό (Α.Π.Ε.) που είναι αποκλειστικά για ανταποδοτικά έργα που δικαιουτε η Αρχιπολη απο το αιολικό πάρκο της περιοχής.
Για να μην παρεξηγηθώ όμως τονίζω ότι δεν λέω να μην αποκατασταθεί το γήπεδο απλα διαφωνώ με τον τρόπο και εξηγώ.

Από την ανάγνωση του άρθρου το καλύτερο σενάριο που μπορεί να φανταστώ είναι ότι το έργο θα ολοκληρωθεί στην καλύτερη περίπτωση το 2022 μέχρι τότε η ομάδα του χωριού θα πρέπει να βρει στέγη, και διαβάζοντας και το πόσο της μελέτης χωρίς να είμαι ειδικός φαντάζομαι ότι το μεγαλύτερο ποσό θα δαπανηθεί σε τοιχεία στήριξης από μπετόν.

Και λέω εγώ με το φτωχό μυαλό μου, γιατι να μην γίνουν ζαρζανετια που και το κόστος θα κατεβάσουν ενδεχομένως στο ποσό της πρώτης φάσης (50.000 ευρώ) αφού την επανασπορα του χλοοτάπητα και την επισκευή του ποτιστικού συστήματος εχει Ίδη αναλάβει ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Και το έργο θα μπορεί να ολοκληρωθεί φέτος, και η ομάδα να μην μπει σε περιπέτειες, και να δαπανηθούν χρήματα από άλλο κωδικό του αρμόδιου φορέα (Δ.Ο.Π.Α.Ρ) και τα χρήματα των Α.Π.Ε. να χρησιμοποιηθούν για πιο αναγκαία έργα του χωριού.

Ελπίζω να ξοδέψετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τους προβληματισμούς ενός κατοίκου της Αρχιπολης που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το καλύτερο για την ποιότητα διαβίωσης των κατοίκων της.

ΣΦΗΚΑΣ ΣΑΒΒΑΣ 
ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΡΧΙΠΟΛΗΣ


Υ.Γ. πριν την σύνταξη της μελέτης ερώτηση στην υπηρεσία ακίνητης περιουσίας του Δήμου περί κοίτης ποταμού έχει γινει;;

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *