ροή ειδήσεων

Η Ελλάς ουδέποτε είχε δικό της Τραπεζικό σύστημα.

Το χρήμα των Ελλήνων μέσω του Αλή Πασά πήγε στους Ρότσιλντ!Και όμως, το Τραπεζικό σύστημα της Ελλάδος έχει τις ρίζες του στον… Αλή πασά. Η ιστορία του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα είναι συντομοτάτη. Ιδρύθηκε από γιό φοροεισπράκτορα του Αλή Πασά(!) και κατέληξε στους Ρότσιλντ. Τόσο απλά! Γι αυτό μέχρι τώρα η Ελλάς ήταν πάντοτε μεταξύ δανεισμών και χρεωκοπιών.... Το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα ήταν και είναι εντελώς ανθελληνικό, διότι οι ιδιοκτήτες και οι βασικοί χειριστές του ήταν ανθέλληνες, μισέλληνες και μη έλληνες.
Η Εθνική Τράπεζα, η πρώτη Τράπεζα στην Ελλάδα, έχει τις ρίζες της στον Αλή Πασά.
Ναι, στον Αλή Πασά.
Η ιστορία έχει ως εξής.
Ο Αλή Πασάς έστελνε ολόκληρα τάγματα φοροεισπρακτόρων για να συνάξει τους φόρους των ραγιάδων Ελλήνων.
Το κάθε τάγμα είχε και έναν διευθυντή ο οποίος ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλή Πασά. Οι φοροεισπράκτορες έπαιρναν και μερίδιο από τους συγκεντρωθέντες φόρους ως αμοιβή.
Ήταν οι εισπρακτικές εταιρείες της εποχής.
Ένας από τους διευθυντές φοροεισπράκτορες του Αλή Πασά ήταν και ο Σταύρος Τσαπαλάμος.

Ο Τσαπαλάμος ήταν ο αρχιφοροεισπράκτορας. Ήταν υπεύθυνος για την σύναξη όλων των φόρων των περιοχών που ήλεγχε ο Αλής, και μην φαντασθεί κανείς ότι η πληρωμή των φόρων γινόταν με ονομαστικές καταστάσεις!
Ο Αλής εξουσίαζε μια έκταση ίσως και μεγαλύτερη από την σημερινή Ελλάδα, καθόσον ήλεγχε το μεγαλύτερο τμήμα της σημερινής Ελλάδος και μεγάλες περιοχές στην σημερινή Αλβανία, Σκόπια, κλπ. Ο Κ. Καζαντζής είχε δημοσιεύσει στην εφημερίδα «Φωνή της Ηπείρου», που άρχισε να εκδίδεται το 1892, το εξής: «Όσο χρήμα έμπαινε από βασιλικά δοσίματα, όλο περνούσε από τα χέρια του κυρ Σταύρου Τσαπαλάμου.
Όταν συνάζονταν όλα τα χρήματα, τα πήγαινε μόνος του στον Αλή Πασά».
Ο Πασάς του έλεγε ότι είναι λίγα αλλά ο Τσαπαλάμος του έλεγε ότι ο κόσμος είναι πολύ φτωχός και δεν μπορεί να δώσει επιπλέον.
Ο Τσαπαλάμος έκανε αυτήν την δουλειά για χρόνια. Ο Σταύρος Ταπαλάμος είχε έναν γιό στην Βιέννη, την εποχή του Μέτερνιχ, ο οποίος ήταν έμπορος. Ο γιός του λεγόταν Γεώργιος Σταύρου και είναι αυτός που ίδρυσε την Εθνική Τράπεζα. Μπορεί να φαίνεται ότι κατά την ίδρυση της Τραπέζης να είχε το Ελληνικό κράτος 1000 μετοχές, αλλά αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Μήπως δανείστηκε το ελληνικό κράτος για να τις πάρει;
Οπότε, εμμέσως ανήκουν σε κάποιους άλλους! Αλλά μπορεί να συνέβη και το άλλο.
Πόσον καιρό έμειναν αυτές οι μετοχές στην κυριότητα του Ελληνικού κράτους και σε ποιόν πουλήθηκαν εκ των υστέρων;
Τι συνέβη και βρέθηκε η πλειοψηφία των μετοχών της Εθνικής στους Ρότσιλντ;
Τμήμα του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τραπέζης προήλθε από την φορολογία των ραγιάδων Ελλήνων.
Χρήμα συγκεντρωθέν που είναι ποτισμένο με αίμα ελληνικό.
Το συγκέντρωσε ο έλληνας, μισθωμένος από τον Αλή Πασά, φοροεισπράκτορας.
Μας λένε ότι ο Αλή Πασάς ήταν τουρκαλβανός, πλην όμως υπάρχουν στοιχεία ότι δεν ήταν. Ακόμη και τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά συνηγορούν σ’ αυτό. Είδατε κανέναν τουρκαλβανό με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του Αλή Πασά;
Δηλαδή, να είναι χοντρός, πυρόξανθος και γαλανομάτης!
Επί τη ευκαιρία να αναφέρω το ακρότατον, αλλά παρεμφερές, παράδειγμα δέσμευσης της σκέψης σύμφωνα με το οποίο άλλα βλέπουν τα μάτια και άλλα επεξεργάζεται το μυαλό.
Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί ο Χίτλερ.
Ένας κοντός, μελαχρινός με μουστάκι έπεισε τους ψηλούς, ξανθούς και αμούστακους ότι είναι άρειοι και τον έχουν γι’ αρχηγό τους.
Το μετοχικό κεφάλαιο της Εθνικής κατά την ίδρυσή της είναι χρήμα μουσκεμένο με το αίμα και τον ιδρώτα των ραγιάδων Ορθοδόξων Ελλήνων.
Ο ρόλος του Σταύρου είναι ύποπτος. Είναι χρήμα αγνών ανωνύμων ηρώων.
Είναι χρήμα Ελλήνων που δεν εγκατέλειψαν ποτέ την πατρίδα, μια πατρίδα, που τόσο βάναυσα της συμπεριφέρονται κάποιοι αχάριστοι και ευνοημένοι απ’ αυτήν, σήμερα.
Το χρήμα των Ελλήνων μαζί με αυτό της Εκκλησίας, (ήταν πολύ το χρήμα της Εκκλησίας λόγω του τρόπου φορολόγησης επί Οθωμανικής κατοχής) περιήλθε στην Εθνική Τράπεζα και αυτή στα χέρια των μισελλήνων Ρότσιλντ, δηλαδή στην δικαιοδοσία της Αγγλίας.
Γι αυτό οι Πρόεδροι της Εθνικής ήταν πάντα ένας εκ των Ρότσιλντ και Αντιπρόεδροι Αρχιεπίσκοποι.


Έχουμε πει ήδη ότι το «Ρότσιλντ» είναι γερμανικό όνομα και σημαίνει «κόκκινη ασπίδα». Η Εθνική ιδρύθηκε επί του γερμανού Βασιλέα Όθωνος, ο οποίος είχε στην ακολουθία του, ερχόμενος στην Ελλάδα, τον χρηματιστή Μαξ ντε Ρότσιλντ. Η δε αυξανόμενη πληθυσμιακά εβραϊκή κοινότητα στην νέα πρωτεύουσα της Ελλάδος, στην Αθήνα, είχε το 1890 ως Πρόεδρο τον Κάρολο Ρότσιλντ. Αλλά, και αυτό έχει μεγάλη σημασία για όσους γνωρίζουν, βοηθούσε μόνο τους Ασκεναζίμ. Έχουν κι αυτοί τα φυλετικά τους προβλήματα!
Η Εθνική Τράπεζα είναι ιδιωτική εταιρεία. Επομένως η επωνυμία της είναι παραπλανητική. Δεν εννοεί αυτό που νομίζει κάποιος διαβάζοντας το όνομα τής Τράπεζας.
Ως ιδιωτική εταιρεία που είναι, συνεπάγεται ότι ούτε «Εθνική» είναι, αλλά ούτε και της «Ελλάδος».Επίσης, ποτέ δεν πλήρωσε φόρο αν και είναι ιδιωτική εταιρεία.
Εάν πλήρωνε έναν ελάχιστο φόρο αυτούς τους κοντά δύο αιώνες, η Ελλάς δεν θα χρεοκοπούσε. Δηλαδή προσέξτε! Γερμανός Βασιλεύς ιδρύει Τράπεζα με παραπλανητικό όνομα, που είναι ιδιωτική εταιρεία ξένων, μισελληνικών, συμφερόντων, της παρέχει το αποκλειστικό δικαίωμα να τυπώνει χρήματα, δανείζει με τόκο, και δεν πληρώνει φόρο!
Μα είναι ποτέ δυνατόν να προκόψει αυτός ο τόπος και ο λαός με τέτοιες βάσεις σε κρίσιμους τομείς, όπως ο τραπεζικός; Στην Ελλάδα, από το 1824,τότε που πήραμε το πρώτο δάνειο αν και δεν ήμασταν κράτος, μέχρι σήμερα, που το συνολικό πλασματικό χρέος των Ελλήνων είναι μεγαλύτερο από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ (οι περισσότεροι Έλληνες δεν γνωρίζουν με πόσα μηδενικά γράφεται το τρισεκατομμύριο), υπάρχει ένα εφιαλτικό έλλειμμα πλούτου εις βάρος των Ελλήνων.
Δύο αιώνες οι ξένοι απορροφούν κάθε πρόοδο και ευημερία των Ελλήνων.

Ας μας πουν οι κυβερνώντες πόσους τόκους, μόνο τόκους, δανείων πλήρωσαν οι Έλληνες τους δύο αυτούς αιώνες. Δεν είναι μόνο οι πληρωμές που έκαναν οι Έλληνες. Είναι και τα εμπόδια που έθετε το Τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα στους Έλληνες. Επιχειρηματίες πολεμήθηκαν. Υγιείς επιχειρήσεις αφανίσθηκαν. Ελληνικές ανακαλύψεις εκδιώχθηκαν. Βιομηχανίες που παρήγαγαν τεχνολογικά κατορθώματα Ελλήνων που μόλις βγήκαν στην παραγωγή και τα είδαν οι ευρωπαίοι εχθροί μας, φρόντισαν να τις χρεοκοπήσουν μέσω των δικών τους Τραπεζών. Ηχηρό παράδειγμα ο πετρελαιοκινητήρας του Μαλκότση. Εφευρέσεις που ποτέ δεν χρηματοδοτήθηκαν ή πουλήθηκαν στους ξένους. Ο ορυκτός και ενεργειακός πλούτος της χώρας (Σύμβαση Cooper) που ποτέ δεν μας επέτρεψαν να τους αξιοποιήσουμε.
Γι αυτό, όταν μετά τον ερχόμενο πόλεμο αποκτήσει η Ελλάς ουσιαστική ανεξαρτησία, το νέο Τραπεζικό σύστημα της χώρας πρέπει να μην έχει κανέναν δεσμό με σιωνιστές ή σιωνιστόφρονες. Πέραν των άλλων κριτηρίων που θα θεσπισθούν ώστε να δημιουργηθεί ένα αμιγές ελληνικό τραπεζικό σύστημα, όπως παλιά, ώστε να έλθει η δικαιοσύνη και η ευημερία στους Έλληνες που τόσο μοχθούν επί αιώνες, πρέπει να θεσπισθούν δύο βασικά κριτήρια, εκτός των άλλων, που θα πρέπει να εκπληροί κάποιος για να γίνει μέτοχος της μελλοντικής βασικής ελληνικής Τραπέζης. Πρώτον, να μην είναι περιτετμημένος, και δεύτερον, το DNA του μετόχου να είναι κατ’ ελάχιστον 96,875% ελληνικό.
Αυτά, πρέπει να διατηρηθούν για τα επόμενα 200 χρόνια, όχι μόνο για λόγους δικαιοσύνης, αλλά και για ν’ αποδειχθεί τι μπορεί να καταφέρει ο ελληνισμός σε ισοδιάστημα δύο αιώνων, όπως αυτοί που πέρασαν, με δικές του Τράπεζες, και επίσης, να δουν οι Έλληνες τι συμφορά διαρκείας υφίσταντο για δύο αιώνες ΜΟΝΟ από τις Τράπεζές «τους».
Το ότι ιδρύθηκε η Ελλάς δεν σημαίνει ότι ήταν και ανεξάρτητη. Το τραπεζικό σύστημα ήταν ΚΑΙ αυτό, βασικός παράγοντας συμφορών και φτώχειας των Ελλήνων.
Από την ληστρική φορολογία του Αλή Πασά στους Ρότσιλντ, είναι αυτό που λέει ο ελληνικός λαός, «από τον λύκο στην αρκούδα».
Σήμερα, η πλειοψηφία των Ελλήνων αγνοούν τα βασικά, αλλά τους έπεισαν ότι αν ψηφίσουν ΓΑΠ, Αλέξη ή Κούλη, θα έλθει η ανάπτυξη. Έλεος!
Χρήστος Μαντζιάρης

https://skeftomasteellhnika.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *