επικαιρότητα

Πρασονήσι, το εντυπωσιακό μέρος της Ρόδου

Ένας γεωλογικός σχηματισμός που μοιάζει με μικρό νησί – Δείτε τις φωτογραφίεςΗ Ρόδος έχει πολλά σημεία, αξιοθέατα, παραλίες και περιοχές που με τη δική τους ομορφιά που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Αλλά χωρίς καμία αμφιβολία, το πιο εντυπωσιακό σημείο του νησιού είναι το Πρασονήσι. Όποιος το έχει επισκεφτεί, μπορεί να καταλάβει.

Το Πρασονήσι βρίσκεται νοτιοδυτικά της Ρόδου και είναι ένας γεωλογικός σχηματισμός που μοιάζει με μικρό νησί. Λόγω προσχώσεων άμμου ενώνεται με το νησί της Ρόδου. Ολόκληρη η περιοχή είναι ένας σημαντικός βιότοπος και παρουσιάζει ιδιαίτερο περιβαλλοντολογικό ενδιαφέρον, ενώ είναι προστατευόμενος του Natura 2000.

Το καλοκαίρι μια στενή λωρίδα προσχώσεως άμμου (με μήκος 500 μέτρα) ενώνει το Πρασονήσι με τη Ρόδο και χωρίζει το Καρπάθιο πέλαγος στα δύο. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα το μονοπάτι της άμμου καλύπτεται από τις παλίρροιες και η προσέγγιση του με τα πόδια ή με αυτοκίνητο είναι αδύνατη.


Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η άπνοια που επικρατεί όταν στο Αιγαίο μαίνονται θυελλώδης βοριάδες των 9 και 10 μποφόρ, ενώ όταν στο Αιγαίο πέλαγος έχει σχετική άπνοια, στο Πρασονήσι φυσάει πάνω από 4 με 5 μποφόρ. Εντυπωσιακή, όμως, είναι και η παραλία του. Στην αριστερή πλευρά της προσχώσεως, η θάλασσα είναι ήρεμη, ενώ στη δεξιά πλευρά, φυσάει αέρας.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: 3 τουρίστες στο στρατ. νοσοκομειο Ρόδου
άλλοι σε κοβιντ πανσιον στην Κρεμαστή
σσσσσ

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά