επικαιρότητα

Τα ελληνικά Eπιτελεία δεν «ξεγελιούνται» από τις αναγγελίες της Τουρκίας: Οι πρώτες γεωτρήσεις θα γίνουν στο ΚαστελόριζοΠαρόλες τις αναγγελίες περί έκδοσης αδειών για γεωτρήσεις Κάρπαθο, Ρόδο και Κρήτη, όλα δείχνουν πως νο1 στόχος της Τουρκίας παραμένει η περιοχή πέριξ του Καστελόριζου και γι' αυτό το σενάριο προετοιμάζονται τα ελληνικά επιτελεία.

Τα ελληνικά επιτελεία εκτιμούν πως η Τουρκία θα πραγματοποιήσει την πρώτη γεώτρηση εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, δυτικά του συμπλέγματος του Καστελόριζου, πιθανότητα στο ύψος που βρίσκεται μεταξύ Ρω και Μέγιστης και δεν «ξεγελιούνται» από τις τουρκικές άδειες για έρευνες έξω από Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη.

Οι πρώτες κινήσεις της Τουρκίας δεν θα είναι ουσίας, δηλαδή με στόχο να βρουν υδρογονάνθρακες, αλλά πολιτικού χαρακτήρα για να «κονιορτοποιήσουν» οποιοδήποτε ισχυρισμούς περί ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το σημείο που θα επιλεγεί για να επιτευχθεί η διάρρηξη της ελληνικής κυριαρχίας, θα είναι τέτοιο στο οποίο θα εξασφαλίζει στις τουρκικές δυνάμεις το απόλυτο στρατηγικό πλεονέκτημα, με κοντινά αεροδρόμια και λιμάνια κτλπ. Η θαλάσσια περιοχή του συμπλέγματος της Μεγίστης είναι «μία ανάσα» από τις τουρκικές ακτές.

Στην Άγκυρα γνωρίζουν πολύ καλά τις δυνατότητες και τις αδυναμίες της ελληνικής πλευράς και βάση αυτής της γνώσης θα κινηθούν.

Στην προκειμένη περίπτωση μόνο ένα απευθείας χτύπημα-καμικάζι πάνω στο γεωτρύπανο ή στο ερευνητικό θα αποτρέψει το «γκριζάρισμα» της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και θα προκαλέσει την κινητοποίηση δυνάμεων που θα δυσκολέψουν πραγματικά την Τουρκία.

Αυτό είναι κάτι που δεν υπολογίζουν οι Τούρκοι και θεωρούν πως δεν θα συμβεί , άλλωστε γι αυτό θα «τρυπήσουν» και στο Καστελόριζο, ώστε να αποφύγουν οποιαδήποτε πιθανότητα τέτοιας κίνησης από ελληνικής πλευράς.

Μάλιστα οι βάσεις «μπήκαν» και τον περασμένο Ιανουάριο με τις έρευνες του Oruc Reis οι οποίες έγιναν σε σημείο που εμπίπτει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα που εκπορεύεται από το Καστελόριζο.Η Τουρκία θέλει να αποφύγει μία πολεμική σύγκρουση με την Ελλάδα, καθώς προτιμάει να υφαρπάξει την ελληνική υφαλοκρηπίδα «βήμα-βήμα» δίνοντας κάθε φορά στην εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση μία «διέξοδο» την οποία θα μπορέσει να παρουσιάσει στο εσωτερικό ακροατήριο, ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση.


Μία γεώτρηση στο Καστελόριζο θα δώσει τη δυνατότητα στην ελληνική κυβέρνηση με τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ να πουν κάτι σαν «είδατε δεν τρύπησαν και στην... Κρήτη».

Φυσικά, οι τουρκικές γεωτρήσεις όχι μόνο Κρήτη αλλά και στην... Αίγινα κάποια στιγμή θα φτάσουν, όσο οι ελληνικές κυβερνήσεις συνεχίζουν να αναζητούν μία «διέξοδο» για να υποχωρήσουν, την οποία θα μπορούν να παρουσιάσουν στο εσωτερικό τους ακροατήριο ως «νίκη».

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: 3 τουρίστες στο στρατ. νοσοκομειο Ρόδου
άλλοι σε κοβιντ πανσιον στην Κρεμαστή
σσσσσ

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά