επικαιρότητα

Εκπληκτική φωτο από τη NASA: Το Dragon της Space-X προσεγγίζει στον ISS ανάμεσα σε Ρόδο και ΚύπροΗ εικόνα είναι από τις 31 Μαΐου και από κάτω διακρίνονται η νοτιοδυτική Τουρκία και η θάλασσα ανάμεσα σε Ρόδο και Κύπρο

Τη στιγμή που το Dragon Endeavour της Space-X με τους Αμερικανούς αστροναύτες προσεγγίζει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) απαθανάτισαν με ένα εκπληκτικό φωτογραφικό στιγμιότυπο οι αστροναύτες που βρίσκονταν ήδη στον Σταθμό, έχοντας, μάλιστα, φόντο τη Μεσόγειο Θάλασσα και ειδικότερα την περιοχή της Νοτιοδυτικής Τουρκίας και τα νερά που μεσολαβούν ανάμεσα στη Ρόδο και την Κύπρο.

Το διαστημόπλοιο της Space-X εκτοξεύθηκε στις 30 Μαΐου και αναδείχθηκε ως ιστορική στιγμή, καθώς μία επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια, ξεκινώνττας από αμερικανικό έδαφος.


Το Dragon Endeavour έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 31 Μαΐου και αγκυροβόλησε με επιτυχία μετά από 19 ώρες πτήσης στο λιμάνι Harmony του ISS. Την ώρα που «έδεσε» το διαστημόπλοιο, ο Σταθμός ήταν περίπου 422 χιλιόμετρα πάνω από τα σύνορα της Κίνας και της Μογγολίας.

Για πρώτη φορά σε εννέα χρόνια, οι αστροναύτες της NASA εκτοξεύτηκαν από αμερικανικό έδαφος σε έναν αμερικανικό πύραυλο, και για πρώτη φορά στην ιστορία, αυτοί οι αστροναύτες πέταξαν με ένα εμπορικά κατασκευασμένο και λειτουργικό διαστημικό σκάφος.

Το διαστημικό σκάφος SpaceX Crew Dragon που μετέφερε τους αστροναύτες της NASA Robert Behnken και Douglas Hurley στις 30 Μαΐου από το Launch Complex 39A στο Διαστημικό Κέντρο NASA Kennedy της Φλόριντα.

Το διαστημικό σκάφος εκτοξεύτηκε πάνω σε έναν επαναχρησιμοποιήσιμο πύραυλο SpaceX Falcon 9. Οι Behnken και Hurley ονόμασαν το διαστημικό σκάφος τους Endeavour ως αφιέρωμα στο πρώτο διαστημικό λεωφορείο που είχαν πετάξει και οι δύο ως αστροναύτες. Το Endeavour πέταξε επίσης την προτελευταία αποστολή του Διαστημικού Shuttle Program, που ξεκίνησε τον Μάιο του 2011 από το ίδιο σιλό.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: 3 τουρίστες στο στρατ. νοσοκομειο Ρόδου
άλλοι σε κοβιντ πανσιον στην Κρεμαστή
σσσσσ

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά