ροή ειδήσεων

Toυρισμός στην Ελλάδα: Καμπάνια σε 2 φάσεις, χώρες- «στόχοι» και έξυπνες συνεργασίες

Το κόστος για την προβολή της εκστρατείας θα είναι της τάξης των 5 εκατομμυρίων και θα το αναλάβει εξ ολοκλήρου ο ΕΟΤ.



Σε δύο ταχύτητες θα κινηθεί η καμπάνια για την προσέλκυση τουριστών στην Ελλάδα.

Η πρώτη εκ των δύο φάσεων της καμπάνιας, ξεκινάει άμεσα και αναμένεται να τρέξει αποκλειστικά στα σόσιαλ μίντια. Η διάρκεια της υπολογίζεται να είναι 40 ημέρες και ο βασικός της στόχος θα είναι οι χώρες της Ευρώπης.

Έως τα μέσα Ιουλίου το αργότερο προσδοκάται να ξεκινήσει η δεύτερη φάση η οποία και πάλι θα έχει ως βασική αγορά την Ευρώπη αλλά ταυτόχρονα αναμένεται να επεκταθεί και στην ομογένεια.

Κυρίως θα απευθύνεται σε χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά χαρακτηριστικά με την Ελλάδα, δηλαδή με σχετικά μειωμένο αριθμό κρουσμάτων και εν συνεχεία αναμένεται να προστεθούν χώρες ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Ειδικότερα, η δεύτερη φάση της καμπάνιας υπολογίζεται να έχει διάρκεια τουλάχιστον 3 μηνών, δηλαδή ενδεχομένως να διαρκέσει έως τα μέσα Οκτώβρη.

Το κόστος για την προβολή της εκστρατείας θα είναι της τάξης των 5 εκατομμυρίων και θα το αναλάβει εξ ολοκλήρου ο ΕΟΤ.

Σε ό, τι αφορά το δημιουργικό, αυτό θα είναι εντελώς καινούριο και θα το αναλάβει η εταιρεία Marketing Greece.

Ταυτόχρονα από τα μέσα Ιουλίου θα ξεκινήσει συνεργασία με αεροπορικές εταιρείες αλλά και tour operators που θα αναλάβουν να μεταφέρουν κόσμο προς την Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, βαλίτσες για την Ελλάδα φαίνεται πως ετοιμάζουν πολλοί τουρίστες με τη χώρα μας να είναι πρώτη στην καρδία των Γερμανών οι περισσότεροι από τους οποίους περιμένουν με ανυπομονησία τη 15η Ιούνιου για να μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα μας χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα.

Ελλάδα ψηφίζουν και οι Βρετανοί, στη χώρα όμως το τοπίο είναι θολό καθώς η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα σύνορα.



"Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ζήτηση κάπου γύρω στο 30% των πτήσεων την περίοδο αιχμής είναι ακόμη κρατημένες από τους ανθρώπους που έκανα κρατήσεις πριν το τέλος του φετινού Φεβρουαρίου και γνωρίζουμε ότι έχουμε τακτικούς πελάτες που είναι σίγουρα προετοιμασμένοι για να έρθουν στην Ελλάδα" αναφέρει ο Νόελ Ιωσηφίδης Διευθυντής - tour operator στο Sunvil.

"Νομίζω πως όλοι κοιτούν την Ελλάδα με θαυμασμό για το πώς διαχειρίστηκε την πανδημία" σχολιάζει από την πλευρά του ο Σον Τιπτον, Εκπρόσωπος Συνδέσμου Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων εκτιμώντας πως για τη βρετανική αγορά, ελκυστικά είναι κυρίως το νησιά, Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος.

Οι Βρετανοί αγαπούν την Ελλάδα και το γεγονός της καλής αντιμετώπισης της πανδημίας είναι καλή διαφήμιση για τη χώρα.

Η καλή διαχείριση της πανδημίας δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας και στους Σέρβους σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες.

Οι Σέρβοι είναι από τους ταξιδιώτες που σταθερά εδώ και χρόνια επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους και όπως αναφέρει η Milica Seslija, Product Manager για το ελληνικό τμήμα στο– Kontiki Travel, υπάρχουν κρατήσεις και γενικά ένα ενδιαφέρον μεγαλύτερο από αυτό που περιμέναμε για την Ελλάδα.

"Πιστεύουμε ότι θα έρθουν αρκετοί νέοι τουρίστες στην Ελλάδα δλδ πέρα από τις κρατήσεις που ήδη είχαμε." δηλώνει.

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και από επαγγελματίες του τουρισμού στην Ελλάδα. Κάποιοι μάλιστα έχουν ήδη αρκετές νέες κρατήσεις από ξένους τουρίστες.

"Oι κρατήσεις υπάρχουν, όλο και αυξάνονται. Σε ότι αφορά στη Μύκονο ο Ιούλιος φαίνεται ότι θα είναι ένας πολύ καλός μήνας για το συγκεκριμένο νησί. Οι τουρίστες λοιπόν που περιμένουμε φέτος είναι από Ινδία, αραβικά εμιράτα και βόρεια Ευρώπη" αναφέρει η Αγγελίνα Καρδάρα που εργάζεται στον τομέα Διαχείρισης Ακινήτων στη Μύκονο.

Με το καλοκαίρι να έχει ήδη ξεκινήσει, η χώρα μας περιμένει τους πρώτες ξένους επισκέπτες που όπως φαίνεται στηρίζουν την Ελλάδα, μετά τις 15 Ιουνίου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *