ροή ειδήσεων

Το ΜέΡΑ25 Δωδεκανήσου καταδικάζει την προσπάθεια φίμωσης μέσω μηνύσεων την ελεύθερη δημοσιογραφία



Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε το πρωί ότι κατατέθηκε μήνυση από τον πρόεδρο των προνοιακών ιδρυμάτων για συκοφαντική δυσφήμηση προς τον ιδιοκτήτη του NOTOSNEWS κ.Τσαμπίκο Δέμελο και την δημοσιογράφο Μαρία Χονδρογιάννη, με αποτέλεσμα να βρεθούν σήμερα το πρωί στο αστυνομικό τμήμα και στης 14:15 στον εισαγγελέα όπου παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο για της 7/4/2021.

Το έγκλημα που διέπραξαν οι δημοσιογράφοι είναι ότι έφεραν στο φως της δημοσιότητας την Κυριακή τον θάνατο της 27χρονης φιλοξενούμενης του ιδρύματος χρονίων παθήσεων Άγιος Ανδρέας,ένα γεγονός που περίπου για μια εβδομάδα δεν είχε μαθευτεί.

Στο συγκεκριμένο άρθρο γινόταν αναφορά για το ιστορικό της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής,ένα γεγονός το οποίο θέσαμε στην Βουλή ως ΜέΡΑ25 με σχετική ερώτηση ώστε να διερευνηθεί αν υπήρχαν πιθανές παραλείψεις.

Από ότι φαίνεται την τακτική κάποιων βουλευτών της κυβέρνησης να μηνύουν όποιον τολμάει να εκφράζει ελεύθερα την άποψη του υιοθετείται και από τοπικά της στελέχη με σκοπό να φιμώσουν την ελεύθερη δημοσιογραφία.

Πιστεύουμε ότι τελικά δεν είναι τυχαίο ότι μια ιστοσελίδα ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης μας να πέφτει με αποτέλεσμα οι αναγνώστες του να μην μπορούν να αναδημοσιεύσουν τα καυστικά του άρθρα.

Ως ΜέΡΑ25 καταδικάζουμε τέτοιου είδους πρακτικές που προσπαθούν να φιμώσουν την ελεύθερη δημοσιογραφία, και θα είμαστε στο πλευρό σε όποιον διώκεται επειδή προσπαθεί να παράξει ελεύθερη δημοσιογραφία.

Για την ΠΣΕ Δωδεκανήσου

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας

Αθανάσιος Μπαράκας



Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *