ροή ειδήσεων

Στην Βουλή με σχετική ερώτηση θα αναζητηθούν οι ευθύνες για τον άδικο χαμό της 27χρονης από το ίδρυμα χρονίων παθήσεων Άγιος Ανδρέας της Ρόδου



Μετά την γνωστοποίηση από τα Μ.Μ.Ε. του άδικου χαμού 27χρονης η οποία φιλοξενούνταν στο ίδρυμα χρονίων παθήσεων Άγιος Ανδρέας της Ρόδου,όπου για άλλη μια φορά η κοινωνία της Ρόδου σοκαρίζεται με όσα συμβαίνουν και καταγγέλονται τον τελευταίο καιρό στις προνοιακές δομές του νησιού μας,ένα θλιβερό γεγονός το οποίο χρειάστηκε να περάσουν πέντε ημέρες ώστε να γνωστοποιηθεί στα Μ.Μ.Ε.

Ώς ΜέΡΑ25 καταθέσαμε σχετική ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς δια της βουλευτή μας Φωτεινή Μπακαδήμα ώστε να διερευνηθούν οι πιθανές ευθύνες,και η παραδειγματική τιμωρία για τον άδικο χαμό της νεαρής κοπέλας.

Αναλυτικά σας παραθέτουμε παρακάτω την σχετική ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς.


Αθήνα, 20 Ιουλίου 2020

ΕΡΩΤΗΣΗ



Προς: τον Υπουργό Υγείας

τον Υπουργό Εσωτερικών



Θέμα: «Θάνατος φιλοξενούμενης σε ίδρυμα χρονίων παθήσεων της Ρόδου»

Όπως ενημερωνόμαστε από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο χθες μια νεαρή κοπέλα 27 ετών έχασε τη ζωή της ενώ φιλοξενούνταν στο ίδρυμα χρονίων παθήσεων Άγιος Ανδρέας της Ρόδου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η άτυχη κοπέλα «Λόγω σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και η μητέρα της παρέμενε στο ίδρυμα γιατί δεν υπήρχε άλλος τρόπος να έχει τη φροντίδα που χρειάζονταν, ενώ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας σπαστικότητα εγκεφαλοπάθεια. Έφερε όμως και στομία ειδικό μηχανισμό δηλαδή με τον οποίο της παρέχονταν τροφή και νερό. Χωρίς αυτό δεν θα μπορούσε να επιβιώσει παρά μόνο λίγες ημέρες.

Πριν από τέσσερις με πέντε ημέρες για άγνωστους λόγους η κοπέλα έκανε κάποια κίνηση που είχε σαν αποτέλεσμα να βγει η στομία. Ήταν απόγευμα. Όταν έγινε γνωστό αυτό από το προσωπικό έγινε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ιδρύματος. Δεν υπήρχε και γιατρός γιατί έχει συνταξιοδοτηθεί αν και θα μπορούσε να παραταθεί η σύμβαση του με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος. Δεν ήταν εκεί και ο γιατρός που καλύπτει τα περιστατικά που αφορούν την πανδημία. Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την επόμενη ημέρα για να τοποθετηθεί στομία. Τελικά έγινε γνωστό πως το νοσοκομείο δεν διαθέτει στομία. Της τοποθέτησαν καθετήρα. Η κοπέλα παρέμενε χωρίς νερό και χωρίς τροφή από το περασμένο απόγευμα που έβγαλε τη στομία. Τελικά ελήφθη η απόφαση να αγοραστεί στομία από επιχειρήσει στη Ροδο κάτι που έγινε . Ωστόσο είχαν παρέλθει τρεις ημέρες και η 27χρονη άφησε την τελευταία της πνοή και πέθανε.».

Κατόπιν των παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:

1. Έχει ενημερωθεί για το περιστατικό;

2. Ποιες πρωτοβουλίες διερεύνησής του και απόδοσης ευθυνών θα λάβει, ώστε να μην μείνει ατιμώρητος ο χαμός μιας νέας κοπέλας;

3. Ποιες κινήσεις θα γίνουν ώστε να μην έρθουμε ξανά αντιμέτωποι με παρόμοια περιστατικά;

Η ερωτώσα βουλευτής

Φωτεινή Μπακαδήμα

ΜέΡΑ25 Δωδεκανήσου


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *