επικαιρότητα

Εκδήλωση με θέμα «Τουρισμός και Κρίση» την Πέμπτη 30 Ιούλη

ΚΟΒ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΡΟΔΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕΕκδήλωση με θέμα «Τουρισμός και Κρίση, οι βαριές συνέπειες για τους εργαζόμενους και η ανάγκη οργάνωσης της πάλης», διοργανώνει την Πέμπτη 30 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στον αύλειο χώρο της αίθουσας «Ροδίνι», η ΚΟΒ Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ρόδου του ΚΚΕ.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ενώ παρέμβαση θα κάνει ο Γραμματέας της ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου, Κώστας Γιαννόπουλος.

Η ΚΟΒ επισημαίνει στο κάλεσμά της πως «είμαστε στα τέλη Ιούλη και η πλειοψηφία των εργαζομένων στο νησί της Ρόδου είναι εκτός δουλειάς και είτε δεν έχει κανένα εισόδημα, είτε παλεύει με τα πενιχρά επιδόματα που δεν αρκούν για να καλυφθούν ούτε τα στοιχειώδη. Άλλοι που έχουν πιάσει δουλειά δουλεύουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες αντιμετωπίζοντας την εντατικοποίηση, την εργοδοτική αυθαιρεσία, πολλοί δεν ξέρουν αν, πότε και πόσο θα πληρωθούν. Ο τουρισμός που άλλοτε χαρακτηριζόταν "ατμομηχανή της οικονομίας" και "βαριά βιομηχανία", τώρα βρίσκεται "βαριά ασθενής", σπέρνοντας την αβεβαιότητα και την αγωνία, σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους ιδιαίτερα στην περιοχή μας που η οικονομία είναι πολύ στενά συνδεμένη με τον τουρισμό, φτάνοντας το 80% στο Νομό».

«Η συγκυρία της πανδημίας με μια διαφαινόμενη νέα οικονομική κρίση που ωρίμαζε, έφερε στην επιφάνεια τα μεγάλα προβλήματα του να είναι βασισμένη μια οικονομία στην τουριστική οικονομική δραστηριότητα, η οποία είναι πολύ ευαίσθητη σε διεθνείς εξελίξεις» αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει ότι «βεβαίως, την περασμένη δεκαετία, όταν άλλοι κλάδοι καταβαραθρώθηκαν, στην ουσία ο τουρισμός, δε γνώρισε κρίση. Αντίθετα στη Ρόδο χτίστηκαν χιλιάδες νέες κλίνες πεντάστερων ξενοδοχείων. Τα έσοδα ξεπέρασαν το 1,5 δις ευρώ το χρόνο, από τα οποία φυσικά τη μερίδα του λέοντος παίρνουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου. Πράγμα που άλλωστε ...φαίνεται με "γυμνό μάτι", αφού στην κυριολεξία κάθε χρόνο χτίζονταν καινούρια ξενοδοχεία. Κρίση όμως γνώρισαν τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου. Το εισόδημά τους, οι όροι της δουλειάς τους. Μια επίθεση διαρκείας, από την οποία δεν πρόλαβαν να πάρουν ανάσα και βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια καινούρια κρίση. Οι μεγαλοξενοδόχοι, οι άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και γύρω από αυτόν, θεωρούν δεδομένο ότι την όποια χασούρα θα τη φορτωθούν οι εργαζόμενοι του κλάδου. Ζητούν να επιδοτηθούν με όλους τους δυνατούς τρόπους, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την "προστασία των θέσεων εργασίας"».

Καταλήγοντας, καλεί τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, τους εργαζόμενους στα εστιατόρια, τα μπαρ, τους οδηγούς, τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο, κάθε εργαζόμενο που δουλεύει στον τουρισμό και γύρω από αυτόν να έρθει να κουβεντιάσουμε για την κατάσταση και τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ.

Ρόδος, 27 Ιούλη 2020

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

αναζήτηση στον ιστό

S M S

Αναγνώστης: Ο δήμος έχει ξηλώσει ολλα τα παγκακια στην πόλη της Ρόδου. ο κ Καμπουράκης αντί να κοιτάξει να φτιάξει την πόλη δρόμους, φωτα, πλατείες συμανση. Απλως καταστρεφει. τωρα που τον έκαναν δήμαρχο ένα σύνολο πολιτών δεν τον βλέπω καθόλου έξω σε γειτονιές όπως έκανε. να μας πει τι μάρκα κόλλα έχει η καρέκλα του κ δεν μπορεί να σηκωθεί. Ευχαριστώ! Ο ξυλουργός.

M M S

M M S