ροή ειδήσεων

5.000 τεστ κοροναϊού την ημέρα στα αεροδρόμια – 62 θετικά. “Διαχειρίσιμη η κατάσταση” λένε οι υγειονομικές Αρχές



Αυξάνεται κάθε μέρα ο αριθμός των κρουσμάτων κοροναϊού που αφορούν σε επιβάτες πτήσεων, αν και η κατάσταση θεωρείται διαχειρίσιμη καθώς διενεργούνται χιλιάδες τεστ. Μάλιστα από τις 12 Ιουνίου, λίγο πριν το μεγάλο άνοιγμα των ελληνικών αεροδρομίων, διαπιστώνεται ότι σε σύνολο 100.000 τεστ που έγιναν τα 32.250 αφορούσαν άτομα που ήρθαν στην Ελλάδα αεροπορικώς.


Σύμφωνα με τη χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ, από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 337.154 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5.662 (1.7%) ήταν θετικά στον κορονοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε). Από το ανωτέρω σύνολο δειγμάτων, τα 32.250 (9,6%) αφορούν δειγματοληψίες σε εισερχόμενες αεροπορικές πτήσεις (από τις 12 Ιουνίου). Εξ’αυτών τα 62 (0.2%) ήταν θετικά στον κοροναϊό.

Να σημειωθεί ότι 62 θετικά δείγματα δεν σημαίνει και 62 νέα κρούσματα, καθώς όπως αναφέρθηκε και πριν σε ένα άτομο μπορεί να αντιστοιχεί πάνω από ένας έλεγχος. Όμως δεν φαίνεται και ο αριθμός των κρουσμάτων να απέχει πολύ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ υπήρξαν συνολικά 600 θετικά δείγματα το διάστημα αυτό συνολικά, τα νέα κρούσματα ήταν 531.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την 1η Ιουλίου έχουν ληφθεί περί τα 25.000 και πλέον δείγματα από επιβάτες αεροπλάνων. Από αυτά όμως έχουμε αποτελέσματα για ένα ποσοστό κάτω του 50%. Το δε προηγούμενο 24ωρο τα αποτελέσματα αφορούσαν σε περίπου 2.800 τεστ.


Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες τα εισερχόμενα κρούσματα στη χώρα βρίσκονται αρκετές περιοχές, όπως πχ στην Κρήτη, τη Ρόδο, τη Ζάκυνθο, την Κάρπαθο, την Αττική, κ.α. Αυτό είναι και το κύριο ζήτημα που απασχολεί τις υγειονομικές αρχές.

Να αναφέρουμε δε ότι χθες σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, είναι 9, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. τα υπόλοιπα 2 εντοπίστηκαν σε Ξάνθη και Καστοριά.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3519 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 54.8% άνδρες.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 192 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 11 (54.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 62 ετών. Οι 5 (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από το σύνολο των 3519 κρουσμάτων, 816 (23.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1933 (54.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *