ροή ειδήσεων

Επίδομα 534 ευρώ: Αντιδράσεις για την αναβολή των αιτήσεων



Για την αναβολή της έναρξης των αιτήσεων από τους εποχικά εργαζομένους στον τουρισμό με δικαίωμα επαναπρόσληψης που είναι δικαιούχοι του επιδόματος των 534 ευρώ, μίλησε μεταξύ άλλων στον RealFm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη, Στεφανία Κασίμη και Ιωσήφ Καλαμαράκη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό, Γιώργος Χότζογλου.

“Η κατάσταση είναι δραματική” είπε ο κ. Χότζογλου και πρόσθεσε ότι “αν και έως χθες νωρίς γνωρίζαμε από τον υπουργό Εργασίας ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει κανονικά, στη συνέχεια δεχόμασταν καταγγελίες από συναδέλφους ότι δεν άνοιξε. Το μεσημέρι ενημερωθήκαμε ότι δεν θα ανοίξει η πλατφόρμα 1η Ιουλίου, αλλά 7 Ιουλίου από τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Γιάννη Ρέτσο. Και σήμερα κυκλοφορεί μια φήμη που λέει ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 7 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου. Πότε άραγε θα γίνει η πληρωμή;”.

Όπως ανέφερε ο κ. Χότζογλου “χθες το πρωί πάνω από 200 άτομα που δεν κατέχουν την τεχνολογία είχαν μαζευτεί έξω από τα σωματεία μας σε Ρόδο, Κέρκυρα, Κρήτη, όπου έχουμε στήσει δομές για να τους κάνουν τις αιτήσεις. Φοβόμουν να τους πω ότι δεν ανοίγει η πλατφόρμα”. Σύμφωνα με τον ίδιο, “η άλλη πλατφόρμα του ΟΑΕΔ γι’ αυτούς που δεν έχουν υποχρεωτική επαναπρόσληψη, παρανόμως, άνοιξε κανονικά και δέχεται αιτήσεις. Πρόκειται για τους εργαζομένους σε εστίαση, επισιτισμό, δηλ. σε καφέ – μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες beach bar κλπ. που έχουν κλείσει ή δεν έχουν επαναπροσληφθεί. Όλοι στον κλάδο έχουμε δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης και αυτό απορρέει από δύο νόμους τον 1346/83 άρθρο 8 και το 1545/85 άρθρο 18 παράγραφο 6 που εντάσσει και όλους τους υπολοίπους στον 1346. Γιατί να μην μπούνε όλοι λοιπόν σε μια πλατφόρμα”;


Σχετικά με την πορεία του τουρισμού φέτος, ο κ. Χότζογλου είπε “θέλουμε το καλό του τουρισμού και της χώρας. Μακάρι να έχουμε επισκεψιμότητα. Δυστυχώς όμως την πρώτη μέρα η κίνηση ήταν τρομερά μειωμένη. Πέρυσι 1η Ιουλίου είχαμε 650 αφίξεις πτήσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια ενώ χθες 130. Το πρόβλημα είναι μεγάλο, πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν ανοίξει. Στο κομμάτι των προσλήψεων δεν έχει αλλάξει κάτι.Παραμένει η εικόνα όπως ήταν. Ο Ιούνιος είχε 225.000 προσλήψεις λιγότερες και καταλαβαίνουμε όλοι από ποιον τομέα είναι οι περισσότερες απώλειες. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πρόβλημα και με τον κοινωνικό τουρισμό. Μόνο το 4% των ξενοδοχειακών καταλυμάτων δέχεται να συνεργαστεί με τον κοινωνικό τουρισμό”.

enikos.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/7/20 23:12


    Πεινάμε δεν έχουμε να φάμε να πληρώσουμε λογαριασμούς και ποτέ θα πάρουμε τα 534 ; Τον Αύγουστο ; Έως τότε πως θα φάμε; Ούτε ψωμί δεν μπορούμε να πάρουμε από φούρνο και μας κοροϊδεύουν έτσι ; Λίγη ανθρωπιά πια. Φτάνει πια η κοροϊδίες . Έτσι κι αλλιώς τον ιό θα τον φέρουν με τα πρώτα τσάρτερ ας μην κλείναμε ποτέ τον τουρισμό τουλάχιστον να είχαμε να φάμε. Δηλαδή στο τέλος θα πεθάνουμε από πείνα επειδή έκλεισαν όλα για τον covid για να μην πεθάνουμε από αυτόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσους μήνες κάνουμε οτι μας λέει το κρατος για την προστασία μας και προπαντός για τα παιδιά μας. Και στο τέλος αντι ο ιος να μας τελειώσει, θα μας τελειώσει το μπουρδελο για κράτος που ζουμε.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *