επικαιρότητα

Χάκερ εξαφάνισε 9.000 ευρώ από λογαριασμό καθηγήτριας!Μέσα σε 1,5 ώρα, μια αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Ηράκλειο είδε τον λογαριασμό της στην τράπεζα να αδειάζει από χάκερ!


Όπως αναφέρει το cretalive.gr, ο δράστης έκανε τρεις μεταφορές χρημάτων και την τελευταία, μάλιστα, παρακολούθησαν και ο διευθυντής και ο προϊστάμενος του τραπεζικού υποκαταστήματος, στο οποίο είχε σπεύσει η κάτοχος του λογαριασμού στην αγωνιώδη προσπάθεια της να μπλοκάρει την αφαίμαξη. Μάταια όμως. Η απάτη, γνωστή ως «sim swap», είχε συντελεστεί, οι 9.000 ευρώ που υπήρχαν στον λογαριασμό της έκαναν φτερά και τώρα ζητά από την τράπεζα να της επιστρέψει τα χρήματα, αφού τη θεωρεί υπεύθυνη.

Η κοπέλα δούλευε στον υπολογιστή της, όταν ξαφνικά έλαβε ένα mail από την τράπεζα που την ενημέρωνε ότι είχε συντελεστεί ύποπτη συναλλαγή μεταφοράς ποσού περίπου 2.500 ευρώ. Το mail εστάλη στις 13:01 το μεσημέρι. Κάλεσε αμέσως στα αναγραφόμενα τηλέφωνα επικοινωνίας της τράπεζας, αλλά κανείς δεν απάντησε στην κλήση της.

Μετά 20 λεπτά αναμονής στο τηλέφωνο αποφάσισε να μεταβεί αυτοπροσώπως στο πλησιέστερο τραπεζικό υποκατάστημα. Στις 13:55 ήταν ήδη στην τράπεζα και ενημέρωσε για την ειδοποίηση που είχε λάβει. Παράλληλα διαπίστωσε ότι στις 13:13 είχαν μεταφερθεί μέσα από τον λογαριασμό e-banking ακόμα 4.000 ευρώ.

Στις 14:12 και ενώ παρέμενε στην τράπεζα, διαπιστώθηκε μεταφορά επιπλέον κεφαλαίων ύψους 2.570 ευρώ. Παρόντες μαζί της ήταν ο διευθυντής, ο προϊστάμενος και δύο υπάλληλοι. Κανένας, όμως, δεν μπόρεσε να σταματήσει την… αφαίμαξη.

Ο χάκερ κατάφερε, πιθανότατα με πλαστή εξουσιοδότηση,να βγάλει νέα κάρτα sim του τηλεφώνου της παθούσας, δηλώνοντας απώλεια της παλιάς. Η ενεργοποίηση της νέας κάρτας σηματοδοτεί την απενεργοποίηση της παλιάς, δηλαδή αυτής που βρίσκεται στην κατοχή του νόμιμου συνδρομητή.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: 3 τουρίστες στο στρατ. νοσοκομειο Ρόδου
άλλοι σε κοβιντ πανσιον στην Κρεμαστή
σσσσσ

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά