ροή ειδήσεων

Μόνο με αρνητικό τεστ θα μπαίνουν στην Ελλάδα ταξιδιώτες από Βουλγαρία – Ρουμανία



Αυστηροποιούνται τα μέτρα για την είσοδο επισκεπτών στη χώρα μας, από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι ταξιδιώτες από τις δύο χώρες θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για κορωνοϊό, το οποίο να έχει διενεργηθεί 72 ώρες πριν φτάσουν στην Ελλάδα. Η απόφαση θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τις 28 Ιουλίου και θα ισχύσει έως τις 4 Αυγούστου.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων, από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, από το πρωί της Τρίτης, 28 Ιουλίου, μέχρι τις 4 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους.


Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνεται με ασφάλεια και χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *