ροή ειδήσεων

Κ. Βελόπουλος: Μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των άγριων ελαφιών στη Ρόδο



Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου που απευθύνεται στους υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και αναφέρονται σ’ αυτήν τα εξής:

«Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,
Όπως μας αναφέρουν οι αγρότες της Ρόδου, τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των άγριων ελαφιών “Dama dama” στο νησί. Τα φυσικά επακόλουθα της προαναφερθείσας αύξησης είναι τα επανειλημμένα τροχαία ατυχήματα και οι εκτεταμένες ζημιές, που προκαλούνται, συνεχώς, στη φυτική παραγωγή των αγροτών από την είσοδο των ζώων στις καλλιέργειές τους, προς αναζήτηση τροφής.

Σημειώνεται, δε ότι, για την αντιμετώπιση του τελευταίου προβλήματος προβλέφθηκε με το άρθρο 5, του Ν. 4424/2016, η προσθήκη της περίπτωσης (ιδ) στην παράγραφο 1, του άρθρου 5, του Ν. 3877/2010: «Σύστημα προστασίας και ασφάλισης της αγροτικής δραστηριότητας», συμπεριλαμβάνοντας έτσι στον κατάλογο των ασφαλιζόμενων κινδύνων, που αποζημιώνονται από τον ΕΛ.Γ.Α., και τις ζημιές που προκαλούνται από ελάφια στη φυτική παραγωγή της ως άνω νήσου.

Τέλος, η Δημοτική Αρχή του νησιού δέχτηκε εισηγήσεις, προκειμένου να συσταθεί επιστημονική επιτροπή αρμοδίων για την προστασία της αγροτικής παραγωγής και την οδική ασφάλεια στη νήσο Ρόδο, καθώς και για τη δημιουργία ενός μόνιμου προγράμματος ελέγχου και παρακολούθησης του πληθυσμού ελαφιών και της γενικότερης αλληλεπίδρασής τους με τον εκάστοτε περιβάλλοντα χώρο των ως άνω ομάδων ελαφιών, που διαβιούν στη Ρόδο.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Προτίθεσθε να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη εφαρμογή του ανωτέρω νόμου στη Ρόδο, σχετικά με τις αποζημιώσεις λόγω καταστροφής σοδειάς, εξ’ αιτίας των ελαφιών;

2. Προτίθεσθε να μεριμνήσετε, για τη σύσταση επιστημονικής επιτροπής, που θα είναι αρμόδια για την προστασία της αγροτικής παραγωγής και την οδική ασφάλεια στη νήσο Ρόδο, καθώς και για τη δημιουργία ενός μόνιμου προγράμματος ελέγχου και παρακολούθησης του πληθυσμού των ελαφιών, όπου αφορά στη γενικότερη αλληλεπίδρασή τους με τον εκάστοτε περιβάλλοντα χώρο στο ανωτέρω νησί;


Ο Ερωτών Βουλευτής
Βελόπουλος Κυριάκος»

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/7/20 09:18

    να βγάλουμε εκλογικά βιβλιάρια στα ελάφια και τότε να δείς πως θα τα φροντίζουν όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *