ροή ειδήσεων

Δήμος Ρόδου: «Δεν πληρώνει τα αναδρομικά στους εργαζόμενους»



Μια καταγγελία έφτασε στα γραφεία του aftodioikisi.gr από τον Δημήτρη Αρβανίτη πρώην μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου, που αναφέρει ότι δημοτική αρχή Ρόδου δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για την καταβολή αναδρομικών, σε εργαζόμενους του Δήμου.


Αναλυτικά η καταγγελία:

Η δημοτική αρχή Ρόδου δεν εφαρμόζει αποφάσεις Ελεγκτικού Συνεδρίου και Νόμων

Η δημοτική αρχή Ρόδου (ΝΔ) αρνείται να εφαρμόσει αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για καταβολή αναδρομικών από το 2016 στους πρώην δημοτικούς αστυνόμους λόγω μετάταξης σε ανώτερη κατηγορία! Οι εν λόγω αποφάσεις ανέφεραν ρητώς για καταβολή των αναδρομικών στους δικαιούχους από την ημερομηνία υποβολής αίτησης για μετάταξή τους (01-04-16, 01-08-16). Από τότε έως και σήμερα έχουν περάσει σχεδόν έξι (6) μήνες, όπου το Χρηματικό Ένταλμα Πληρωμής παραμένει σε εκκρεμότητα και με την αδιαφορία της δημοτικής αρχής Ρόδου να «σπάει κόκκαλα»!


Όμως την ίδια ώρα, διαπιστώνουμε ότι στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» πληρώνονται κανονικά οι οφειλές για τους προμηθευτές, επιχειρηματίες, κ.α.! Τυχαίο να παραμένουν εδώ και χρόνια σε εκκρεμότητα οι οφειλές του Δήμου Ρόδου σχετικά με αναδρομικά επί της μισθοδοσίας προς τους εργαζομένους;

Η στάση της δημοτικής αρχής Ρόδου μας αναγκάζει να θυμηθούμε ξανά τις από 23-04-2020 δηλώσεις του Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών σχετικά με τα οικονομικά του Δήμου Ρόδου! Μήπως στην αναφορά του για «αναγκαστική περιστολή κάποιων δαπανών εξαιτίας της διαμορφούμενης αυτής κατάστασης», εμπίπτει και η περίπτωση της μη εφαρμογής αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα αναδρομικά των συναδέλφων μας;

Όμως, αυτή δεν είναι η μόνη περίπτωση, που μας αναφέρθηκε! Εκτός από τις δικαστικές αποφάσεις (Ελεγκτικού Συνεδρίου), διαπιστώνουμε ότι επίσης δεν εφαρμόζονται ακόμα και διατάξεις Νόμων στις μόνιμες προσλήψεις!


Σε συζητήσεις με συναδέλφους της 3Κ, οι οποίοι διορίστηκαν με εμπειρία (απαραίτητο προσόν της προκήρυξης), μας ανέφεραν ότι ούτε και σ’ αυτούς έχουν καταβληθεί από την ημερομηνία διορισμού μέχρι και σήμερα τα αναδρομικά τους! Κι όμως, έχουν περάσει σχεδόν δέκα (10) μήνες από τον διορισμό τους! Πότε θα πληρωθούν;

Μήπως τελικά η δημοτική αρχή Ρόδου μέσω του αρμόδιου αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών έχουν «θάψει» το δικαίωμα των συναδέλφων μας για την εξόφληση των αναδρομικών τους; Μήπως μέσα από τις «καθυστερήσεις» ή τις διάφορες δικαιολογίες ή ακόμη και τις «αυθαίρετες» ερμηνείες αποφάσεων δικαστηρίου (Ελεγκτικό Συνέδριο) και Νόμων, επιδιώκει η εργοδοσία να περάσει ο «αναγκαίος» χρόνος, ώστε να επικαλεσθούν την παραγραφή του δικαιώματος των συναδέλφων μας;
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η δημοτική αρχή Ρόδου (ΝΔ) δυστυχώς αποδεικνύει με την στάση της ότι είναι άξια συνεχιστής της προηγούμενης (ΠΑΣΟΚ)! Ας μην έχουμε πλέον καμιά αμφιβολία, ότι εάν αυτές αφορούσαν περικοπές …θα μας είχαν υπολογισθεί άμεσα στις αποδοχές μας! Όμως, οι οικογένειες των συναδέλφων μας συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να βιώνουν αυτήν την «απληρωσιά» για τα αναδρομικά τους. Ιδίως σε μια περίοδο όπου τα έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας και της επιδημίας του κορονοϊού!


Ως δημοτικοί υπάλληλοι έχουμε εμπειρίες από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές Ρόδου! Οι αιρετοί της τοπικής διοίκησης συμπεριφέρονται σε πολίτες και εργαζομένους λες και διοικούν την προσωπική τους επιχείρηση.
Απαξιώνουν τις δημοτικές υπηρεσίες και τους εργαζομένους για να υποβαθμίσουν τις σύγχρονες ανάγκες των συμπολιτών μας.

Δεκάδες εκατομμύρια «ξοδεύονται» σε Ιδιωτικοποιήσεις (ΣΔΙΤ, απευθείας αναθέσεις, συμβάσεις) για να καταλήξουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς εταιριών και εργολάβων! Ακόμη και τις ελάχιστες θετικές αποφάσεις δικαστηρίου (ελεγκτικού συνεδρίου) ή διατάξεις νόμων δεν εφαρμόζονται «σκοπίμως» για να «τσακίσουν» τα εργασιακά μας δικαιώματα, όπως δυστυχώς συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα.
Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, η οποία αφενός «βάζει πλάτη» υπέρ της δημοτικής αρχής Ρόδου για την μη καταβολή και εξόφληση αναδρομικών των άνωθεν συναδέλφων μας και αφετέρου με την στάση της απαξιώνει καθημερινά τα εργασιακά μας δικαιώματα! ΟΧΙ άλλη κοροϊδία! Αντί να καταγγείλει την δημοτική αρχή Ρόδου, την «αβαντάρει» με διάφορα ευχαριστήρια! Απαιτούμε την άμεση εξόφληση των ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ στους συναδέλφους μας!

Καλούμε την ΠΟΕ ΟΤΑ να καταγγείλει την δημοτική αρχή Ρόδου για την μη εφαρμογή και εκτέλεση αποφάσεων δικαστηρίου και νόμων, που αφορούν την καταβολή και εξόφληση αναδρομικών τόσο των πρώην δημοτικών αστυνόμων (01-04-16, 01-08-16) όσο και των επιτυχόντων με εμπειρία της 3Κ (από την ημερ. διορισμού).

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *