επικαιρότητα

Δήλωση του Γ. Σαρικά για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσειςΣε δήλωσή του για το νομοσχέδιο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις, ο Γιάννης Σαρικάς, πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου επισημαίνει τα εξής:

«Η κυβέρνηση, ετοιμάζεται να ψηφίσει στη Βουλή ένα νομοσχέδιο έκτρωμα, ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις, τις διαμαρτυρίες του εργατικού κινήματος.

Είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν σιγή νεκροταφείου. Θέλουν τους εργαζόμενους που μάτωσαν εδώ και δέκα χρόνια από τα απανωτά αντεργατικά μέτρα, να πληρώσουν τις συνέπειες και της καινούριας κρίσης.

Να αποδέχονται οι εργαζόμενοι αδιαμαρτύρητα, το κομμένο ρεύμα, τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και όταν θέλουν να διαδηλώσουν να ζητάνε πρώτα την άδεια της αστυνομίας. Στην ουσία την άδεια της κυβέρνησης.

Είναι πολλοί αυτοί που προσπάθησαν να απαγορεύσουν την ταξική πάλη. Εμείς οι παλιότεροι έχουμε πείρα. Όλοι στο τέλος έσπασαν τα μούτρα τους. Ας το έχουν αυτό στο νου τους αυτοί που σχεδιάζουν μηχανισμούς "πρόληψης της ριζοσπαστικοποίησης". Ο λαός όταν συνειδητοποιήσει τη δύναμή του είναι πανίσχυρος. Κανένα μέτρο και κανένας νόμος δεν μπορεί να τον σταματήσει να κερδίσει το δίκιο του.

Οι εργαζόμενοι και στη χώρα μας και στις άλλες χώρες, δε θα υποταχθούν.

Να αποσύρει η κυβέρνηση αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο που έχει καταδικαστεί ήδη από το λαό, από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, από τους δικηγορικούς συλλόγους, ακόμα και από το δικαστικό σώμα.

Ακόμα όμως κι αν το ψηφίσει, να ξέρει ότι στα χαρτιά θα μείνει! Τόσες και τόσες άλλωστε αντίστοιχες απόπειρες ακύρωσε το λαϊκό κίνημα με τους αγώνες του».

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: οι Ρομά σε ξενοδοχείο... συντομα

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά