ροή ειδήσεων

Χιλιάδες Έλληνες τουρίστες επισκέπτονται την Τουρκία παρά τις προκλήσεις Ερντογάν



Το 2019 οι Ελληνες επισκέπτες στην Τουρκία ανήλθαν σε 820.142 έναντι 665.351 την χρονιά του 2018 σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 23,4%


Και τι δεν έχει πει εις βάρος της χώρας μας τα τελευταία δύο χρόνια ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από τις καθημερινές ευθείες απειλές με αποκορύφωμα το «θα πετάξω τους Ελληνες στη θάλασσα» έως τη συντονισμένη αμφισβήτηση του συνόλου των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από τον Εβρο έως το Καστελόριζο πλέον και με στρατιωτικά μέσα.

Η κατακόρυφα κλιμακούμενη προκλητικότητα της Αγκυρας το διάστημα αυτό φαίνεται ότι δεν πτόησε τους Ελληνες τουρίστες, οι οποίοι έσπευσαν μαζικά στην Τουρκία, με τις αφίξεις τους να καταγράφουν εντυπωσιακή αύξηση ενισχύοντας σημαντικά την τουρκική οικονομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού στατιστικού ινστιτούτου, το 2019 οι Ελληνες επισκέπτες στην Τουρκία ανήλθαν σε 820.142 έναντι 665.351 την χρονιά του 2018 σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 23,4%. Μάλιστα, το 2018 οι αφίξεις των Ελλήνων τουριστών στην τουρκική επικράτεια είχαν ήδη αυξηθεί κατά 11,8% σε σχέση με το 2017. Συγκριτικά δε με το 2016, από τους 595.044 Ελληνες, οι οποίοι πέρασαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα, φτάσαμε στους 820.142 συμπατριώτες μας, οι οποίοι επισκέφτηκαν το 2019 τη γείτονα, δηλαδή 225.000 περισσότερες αφίξεις.


Ενώ η Ελλάδα των 11εκατομμυρών ενισχύει την τουρκική οικονομία με το συνάλλαγμα 820.142 τουριστών, από την Τουρκία με πληθυσμό 83 εκατομμύρια έφτασαν στην χώρα μας το 2019 συνολικά 783.918 επισκέπτες, σημαντικά λιγότεροι από τους 921.262 Τούρκους, οι οποίοι είχαν έρθει το 2017. Είναι χαρακτηριστικό πως το διάστημα 2016-2018 οι Ελληνες ξόδεψαν περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ για τα ταξίδια τους στην Τουρκία. Ιδιαίτερα για το 2018, το ύψος των χρημάτων που έδωσαν οι συμπατριώτες μας κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους στη γειτονική χώρα, κινήθηκε πέριξ των 120 εκατ. ευρώ με τη συγκεκριμένη δαπάνη να συγκαταλέγεται μέσα στις 3 υψηλότερες σε ετήσια βάση από το 2005 και μετά.

Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της τουρκικής οικονομίας με το τουρκικό υπουργείο Τουρισμού να έχει επιδοθεί σε μία εκτεταμένη διαφημιστική καμπάνια τα τελευταία χρόνια προβάλλοντας την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε πολύ χαμηλές τιμές.

Οι επισκέπτες στην Τουρκία είναι κυρίως μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων, οι οποίοι επιλέγουν all inclusive θέρετρα για να συνδυάσουν τις διακοπές τους με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και προστατευόμενα από την UNESCO μνημεία με πρώτο στη σχετική λίστα την Αγια Σοφιά, πριν φυσικά την μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί την προηγούμενη εβδομάδα.

Σχόλια

  1. Δεν μας φταίνε οι ξένοι, ουτε οι μεγάλες δυνάμεις, οι προαιώνιοι εχθροί μας, οι Σιωνιστές, κ.λ. Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας. Με την ευκαιρία αυτή... Συγχαρητήρια στον κ. Ζορπιδη του οποίου το ταξιδιωτικό γραφείο σταμάτησε τις εκδρομές στην Κωνσταντινούπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την αρχαιότητα το ήξερε ο Επίκουρος και άλλοι ότι οι Ελληνες ήταν ένας ηλίθιος λαός όταν είπε "Το ποσοστό των βλακών στην κοινωνία είναι κολοσσιαίο"! Ε, δεν έπεσε και έξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *