επικαιρότητα

Απατεώνες στη Ρόδο πουλάνε δια τηλεφώνου από λουλούδια μέχρι... αυτοκίνηταΦυσικά σε... «τιμή ευκαιρίας»

Υποψήφια θύματα αναζητούν επιτήδειοι στη Ρόδο, οι οποίοι τηλεφωνούν σε συμπολίτες μας και τους πουλούν από αυτοκίνητο έως και … λουλούδια, φυσικά σε «τιμή ευκαιρίας» και με σκοπό να τους υφαρπάξουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα!

Αρκετές προσπάθειες εξαπάτησης πολιτών έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στη Ρόδο, με τους επιτήδειους να προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποσπάσουν χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», οι άγνωστοι δράστες αφού επιλέξουν το θύμα τους επικοινωνούν μαζί του και του προτείνουν να αγοράσει είτε κάποιο πολυτελές αυτοκίνητο στο ένα τρίτο της τιμής πώλησής του, είτε κάποια συσκευή κινητού τηλεφώνου κ.α.

Υπάρχουν δε περιπτώσεις που οι δράστες εμφανίζονται ως… αγοραστές σε επιχειρηματίες και τους ζητούν να τους αποστείλουν κάποιο από τα εμπορεύματά τους, καταθέτοντας δήθεν τα χρήματα στην τράπεζα.

Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δε γίνεται, ωστόσο εάν η συμφωνία «κλείσει», τότε ο δράστης ζητάει από το θύμα του να του προκαταβάλλει ένα μέρος της τιμής που έχουν συμφωνήσει προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.


Οι επιτήδειοι πωλητές αλλά και αγοραστές μιλούν άπταιστα την ελληνική γλώσσα και φυσικά γνωρίζουν πώς να πείσουν το υποψήφιο θύμα τους.

Ήδη οι διωκτικές αρχές της περιοχής έχουν ενημερωθεί για απόπειρες εξαπάτησης που έχουν γίνει στο νησί και γίνεται η σχετική έρευνα.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι τα τηλεφωνήματα από τους άγνωστους δράστες γίνονται μέσω καρτοκινητών που σε καμία περίπτωση δεν ανήκουν σε αυτούς αλλά τις περισσότερες φορές σε αλλοδαπούς που τα έχουν πουλήσει.
lawandorder.gr
Πηγή: Η Ροδιακή

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: 3 τουρίστες στο στρατ. νοσοκομειο Ρόδου
άλλοι σε κοβιντ πανσιον στην Κρεμαστή
σσσσσ

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά